מילון כלכליסט
מרכז יזמות של המכללה למנהל
מרכז יזמות של המכללה למנהל 
צילום: שאטרסטוק
 

באים בטוב

מערכות ניידות לחיטוי ידיים המסייעות במניעת הפצת מחלות במדינות עולם שלישי, ופלטפורמה המסייעת בהפחתת פליטת גזי חממה - הם רק חלק מהמיזמים הטכנולוגיים-חברתיים שפותחו במרכז היזמות Novos של המסלול האקדמי המכללה למינהל

המסלול האקדמי המכללה למנהל 25.04.18

מדי שנה מתחילים לפעול בישראל עשרות רבות של מיזמים טכנולוגיים בתחומים שונים, שמטרתם לספק מענה לצורך מסוים, או במילים אחרות – לעשות את החיים לקלים יותר.



חלק מאותם מיזמים מנסה לייצר באמצעים טכנולוגיים שונים פתרונות חדשניים לבעיות חברתיות, פתרונות שיעשו שינוי מהותי בחייהן של אוכלוסיות שונות, וזאת תוך שילוב בין האוריינטציה העסקית לזו החברתית.

 

צילום: שאטרסטוק

 

ההבנה הזו, כי ניתן לרתום את הטכנולוגיה למען הקהילה, היא לא רק מנת חלקם של יזמים ותיקים. במרכז היזמות Novos של המסלול האקדמי המכללה למינהל, פותחו בשנים האחרונות – על ידי סטודנטים - מספר יוזמות פורצות דרך, הפועלות להשגת יעדים חברתיים. Novos מציע לסטודנטים התנסות יזמית חדשנית ומקנה להם כלים, נטוורקינג ותמיכה רבה, תוך שיתוף פעולה צמוד עם התעשייה והאקדמיה.

 

"קיבלנו הזדמנות לפקס את המחשבות שלנו"

אחד הפרויקטים היותר מוכרים שצמחו במרכז הוא PayBox- אפליקציה המאפשרת העברת כספים דיגיטלית. המוצר שפיתחה החברה מאפשר איסוף וניהול כסף עם קבוצות או חברים באמצעות הסמארטפון, תוך כדי שמירה על סטנדרטים מחמירים של אבטחת מידע. כיום יש לאפליקציה שימושים רבים שאחד הנפוצים בהם הוא גיוס כספים למטרות חברתיות שונות.

 

את האפליקציה פיתחו לפני 4 שנים מי שהיו סטודנטים במכללה למינהל - אמרי הפנר, אודי ליברמן, טל גרינברג ודוד רחמים. "הפיתוח של המוצר החל בעצם ממקום של בעיה אישית", מספר ליברמן. "רצינו לאסוף כסף לאירוע עם חברים, ונתקלנו בקושי. אנחנו מגיעים מעולמות שונים של שיווק, פיננסים, אבטחת מידע וטכנולוגיה, והתחלנו לחקור יחד את עולם הפייפאל, כרטיסי האשראי, והתשלומים הקבוצתיים. מהחקירה הזו הגענו לפתרון של PayBox", הוא אומר.

 

" Novos נתן לנו את הזמן לעבוד", אומר ליברמן, "כסטודנט אתה עסוק כל הזמן, רץ בין עבודה למטלות לימודיות, לניסיון לתחזק חיים אישיים. יכולים לצוץ לך רעיונות נפלאים אבל אין לך זמן לפתח אותם. Novos נותן פלטפורמה שמספקת זמן ומשאבים להגשים את החלום שלך".

 

גם עבור מקס סימנובסקי, סטודנט לתואר שני במנהל עסקים במכללה, החיבור ל- Novos איפשר לו לפתח רעיון איתו הסתובב זמן מה. "יום אחד היתה לנו הפסקת מים בבית, והבן שלי החליט שזה שאין מים אומר שהוא לא צריך לשטוף ידיים", מספר סימנובסקי. השיחה הזו גרמה לו לחשוב על כל הנושא של חינוך להיגיינה ופיתוח הרגלי היגיינה, בדגש על מקומות בהם הנגישות למים נקיים היא מוגבלת. Soapy, החברה שהקימו סימנובסקי, אביגיל לוין ו-ולרי ז'ילוקוב, מפתחת ומייצרת מערכות ניידות לחיטוי ידיים, שיסייעו במניעת הפצת מחלות במדינות מתפתחות. התחנות מספקות גישה 24/7 למים נקיים המיוצרים מהאוויר בעזרת אנרגיה ירוקה.

 

"המטרה של המערכת היא לא רק להציל חיים – על ידי הורדת התחלואה ניתן להוריד את רמת הרעב, להעלות את רמת החינוך, להחזיר אנשים לשוק העבודה", הוא אומר.

 

"ב-Novos קיבלנו אפשרות לפקס את המחשבות שלנו, לפתח מערכת שעובדת, לפתח מודל עסקי. המרכז נתן לנו תשתית מאוד חזקה וסייע למיזם שלנו ולהפוך למה שהיום", מוסיף סימנובסקי. המיזם התקבל לאקסלרטור הנחשב Pearschallenge מבית Pearsfundation ובמקביל לתכנית המנטורינג של איגוד הדירקטורים (שהינה תכנית המשך מטעם Novos). בנוסף, זכה Soapy בתחרות מיזמים בהודו, והחל בהטמעת פיילוט במדינה, זאת לצד קבלת פניות מגורמים שונים במדינות נוספות. כעת פועל המיזם במסגרת תכנית ההאצה החברתית של עמותת 8200, והוא נמצא בעיצומו של סבב גיוס.

 

"Novos נתן לנו תמיכה אדירה", מוסיף סימנובסקי, "מההתחלה היינו עטופים בלא מעט אנשים שעזרו לנו לאורך כל התהליך. עם חלקם אנחנו בקשר עד היום".

 

צילום: שאטרסטוק

 

סיוע בפתיחת דלתות ויצירת קשרים

הליווי הצמוד הזה, גם לאחר שהמיזם יוצא לדרך, הוא אינו מנת חלקם של יזמי Soapy בלבד. אבירן יעקב, שפיתח את EcoPlant במסגרת Novos, נהנה אף הוא מליווי צמוד של חלק מהמנטורים שליוו אותו במסגרת המרכז עד היום.

 

EcoPlant היא פלטפורמת IOT לחיסכון באנרגיה ולחיזוי תקלות בתשתיות מפעלי תעשייה. המערכת מאפשרת חיסכון של עד 30% מסך מהוצאות האנרגיה במפעלים, ובכך מסייעת בהפחתת הזיהום והפחתת פליטת גזי חממה. את המערכת פיתח יעקב, סטודנט לתואר שני במנהל עסקים במכללה למינהל, יחד עם אביו- מוטי יעקב, וחבר ילדות ירון הראל.

 

המערכת, שפיתוחה החל לפני שנתיים, מותקנת כיום ב-30 מפעלים, וקיבלה אישור מהמדען הראשי להזרמת הון של 750 אלף דולר, המותנה בגיוס 250 אלף דולר על ידי היזמים. מיד לאחר היציאה מ- Novos המשיכו היזמים לתכנית המנטורינג של איגוד הדירקטורים הישראלי ושם ציוותו אליהם שני דירקטורים בכירים מחברת שטראוס, שסייעו לשלב את המיזם ולהטמיע אותו בתוך פסי הייצור של חברת שטראוס.

 

"ב- Novos למדנו כיצד ליצור מודל עסקי יציב ואמין שאיתו נוכל לרוץ. בנוסף, החיבורים שנוצרו שם סייעו לנו בפתיחת דלתות וביצירת קשרים", הוא מסכם.

 

למידע נוסף אודות היזמות בקמפוס לחצו כאן >>

 

 
זהו ערוץ פרסומי והידיעות הינן באחריות המפרסמים בלבד. לכלכליסט אין אחריות על תוכן הידיעות המפורסמות