$
בורסת ת"א

בלעדי לכלכליסט

השותף של ישראל קנדה לרכישת חלל: אחיינו של בני שטיינמץ

ישראל קנדה העמידה הצעה של 300 מיליון שקל לרכישת שני הנכסים, סכום הגבוה ב־50 מיליון שקל מהחוב של יורוקום נדל"ן ומשאיר 50 מיליון שקל לחלוקה לנושי יורוקום תקשורת וחלק קטן ליורוקום נדל"ן

גולן חזני 06:5823.04.18

התפתחות מפתיעה בגיזרת חלל תקשורת. המיליארדר רז שטיינמץ, אחיינו של היהלומן בני שטיינמץ, הוא השותף המיועד של ישראל קנדה לרכישת השליטה בחלל תקשורת ופרויקט מידטאון בתל אביב. עוד נודע ל"כלכליסט" כי ישראל קנדה העמידה הצעה של 300 מיליון שקל לרכישת שני הנכסים, סכום הגבוה ב־50 מיליון שקל מהחוב של יורוקום נדל"ן ומשאיר 50 מיליון שקל לחלוקה לנושי יורוקום תקשורת וחלק קטן ליורוקום נדל"ן.

 

 

 

העובדה שישראל קנדה, הפועלת בתחום הנדל"ן בוחנת את רכישת חלל ומידטאון, נחשפה ב"כלכליסט" במוצ"ש. אתמול הגיע נציג של החברה לדיון בבית המשפט בפירוק של יורוקום ואמר כי מאחורי החברה עומד "גורם שהוא איש אשכולות מימוני", שאמור לבצע עימם את הרכישה.

 

ישראל קנדה שבשליטת ברק רוזן ואסי טוכמאייר היא שותפה של יורוקום בפרויקט מידטאון שבו שותפה גם חברת אלקטרה שבשליטת האחים מייקי ודני זלקינד. לאורך השבועות האחרונים טענה ישראל קנדה, הפעילה בעיקר בתחום יזמות מגורי היוקרה בתל אביב, כי יש לה זכות סירוב ראשונה לרכישת חלקה של יורוקום נדל"ן בפרויקט מידטאון במרכז תל אביב, אבל היתה מוכנה לשלם סכום נמוך של 150 מיליון שקל שרשום בספריה כשווי המניות בפרויקט. יורוקום טענה כי המניות שוות 180–200 מיליון שקל.

 

מימין אסי טוכנאייר וברק רוזן בעלי קנדה ישראל מימין אסי טוכנאייר וברק רוזן בעלי קנדה ישראל צילום: חן גלילי

 

 

המניות של מידטאון וכן מניות השליטה בחלל תקשורת (55%) משועבדות לנושי יורוקום נדל"ן שכוללים את בנק מזרחי־טפחות, כלל ביטוח, פסגות, מנורה ואלטשולר שחם. ככל הנראה מנסה ישראל קנדה לפרוע את יתרת החוב של יורוקום נדל"ן לנושים, בהיקף כ־250 מיליון שקל ולקחת לידיה את מידטאון ומניות השליטה בחלל.

הגורם האחרון שהיה מעוניין לרכוש את השליטה בחלל תקשורת הוא אדוארדו אלשטיין וחברת דיסקונט השקעות שבשליטתו, אולם עם היוודע הכוונה החלה מניית דסק"ש לרדת ולאבד משווי החברה בבורסה בתל אביב, כך שלאחר שפג תוקף ההצעה לא חידש אותה אלשטיין, אם כי ייתכן והוא יחזור להתעניין בחברה בימים הקרובים.

 

השם המפתיע שהביאו רוזן וטוכמאייר לחברה עשוי לטרוף את הקלפים. רז שטיינמץ (53) מחזיק בפרויקטים בארה"ב ובאירופה וכן בשליטה בכמה חברות בתחומים נוספים. באפריל 2017 דיווח ה"ניו יורק טיימס" על שותפות עסקית בין שטיינמץ לבין ג'ארד קושנר, חתנו של דונלד טראמפ ויועצו הבכיר בבית הלבן.

לפי הדיווח, השקיעה חברות קושנר (Kushner Companies) כ־190 מיליון דולר ב־2012 בעשרות בנייני דירות ברבעי מגורים בדרום מנהטן, לרבות איסט וילג', ווסט וילג' וסוהו. כ־50 מיליון דולר שנדרשו כדמי קידמה, גייס קושנר משותף לא אמריקאי שהיה תחילה עלום שם אולם זהותו נחשפה והתברר שמדובר בשטיינמץ. לפי הערכות קושנר איננו שותף של שטיינמץ בעסקת חלל, ומעורבות של שטיינמץ היא רק בתחילתה כאשר בינו לבין רוזן וטוכמאייר נערכה פגישה אחת בלבד בעניין.

גולן חזני

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x