$
פרויקטים

תל אביב – בירת ההי טק של אירופה

תל אביב מושכת אליה את כל הטאלנטים בתחום ההיי טק והתקשורת, בזכות החברות הבינלאומיות שמגיעות לעיר, מחפשות אותם ומציעות להם תנאים מפנקים יותר מאי פעם

בשיתוף גינדי TLV 15:1822.04.18

בשונה מבעבר, ההייטקיסטים לא רק רוצים לעבוד בתל אביב, אלא רוצים לגור בה יחד עם המשפחות שלהם. מה הם מחפשים ואיפה יגורו? תקראו...

 

היזם הבינלאומי והסלב איילון מאסק, יזם פייפאל, SPACEX, טלסה ועוד כמה חברות ענק בינלאומיות ביקר באופן חשאי בתל אביב בחודש האחרון. השמועות אומרות כי הוא בא לבחון את רכישת אחד הסטארט אפים התל אביביים העוסקים בפיתוח טכנולוגיות לרכבים אוטונומיים.

 

אילון מאסק לא לבד, תל אביב הפכה למוקד עליה לרגל לכל החברות הבינלאומיות, בתי ההשקעות והאנג'לים המובילים בעולם. זאת בעיקר משום שהעיר מהווה את בירת ההי טק של אירופה, עם עשרות סטארט אפים שנרכשו על ידי ענקי ההי טק דוגמת גוגל, פייסבוק, אפל ועוד.

 

חברות אלה לא רק תרות אחרי סטארט אפים אלא גם פותחות מרכזי מחקר ופיתוח. לדוגמא: פייסבוק פתחה מרכז בתל אביב לפני כחמש שנים ומעסיקה כיום כמאה עובדים. אליה תצטרף בקרוב ענקית הקמעונאות המקוונת אמאזון, שגם היא נערכת להעסקת ישראלים. שתי חברות האלה הן דוגמא מייצגת למספר החברות הבינלאומיות שמחפשות דריסת רגל בעיר.

 

לצד המועסקים המגויסים בישראל, חברות אלה מעבירות עובדים גם מהמטות שלהם בחו"ל ובכל מוסיפות לעיר תל אביב מאות משפחות – חלקן ישראליות וחלקן זרות, המחפשות פתרונות דיור ראויים בתל אביב

 

הייטקיסטים: עובדים בת"א, גרים בת"א. הייטקיסטים: עובדים בת"א, גרים בת"א. צילום: שטארסטוק

 

מה מחפשים ההייטקיסטים החדשים?

המשפחות הצעירות שמצטרפות לשוק הנדל"ן התל אביבי כבר אינן מחפשות דירות. הן מחפשות סגנון חיים שלמדו להכיר בחול. המשפחות האלה מחפשות את השילוב בין קהילה, נגישות, תחבורה ציבורית שמשחררת מהתלות ברכב, ואיכות בתכנון ובבניה.

 

קהילה: המשפחות הצעירות בתל אביב מאמינות בחיים בקהילה ובחשיבות שלה למשפחה. לכן הן מחפשות מתחמי דיור שהם הרבה יותר מבניין או שניים. הן מחפשות מתחמים הכוללים מוסדות חינוך מגיל אפס ועד לבית הספר היסודי, פארקים וגינות משחקים שנמצאים "מתחת לבית". כך הם יכולים ליהנות מטיול בוקר לגן או לבית הספר, לפגוש את השכנים, להיפגש איתם בפארק אחרי הצהרים ולהפוך לקהילה שמצמיחה קשרי חברות ומשפחה לאורך שנים.

 

נגישות: המשפחות הצעירות מעוניינות היום יותר מתמיד ללכת! אנחנו רוצים ללכת ברגל לקניון, למוקדי התרבות בעיר, לקולנוע, למסעדה או לבית הקפה האהובים והכל ברגל או ברכיבה על אופניים. הנגישות ברגל או באופניים מאפשרת לא רק סגנון חיים בריא ופעיל אלא גם תרומה מהותית לאיכות הסביבה באמצעות הקטנת השימוש ברכב הפרטי.

 

תחבורה ציבורית: כולנו נהנינו מתחבורה ציבורית אמינה ובטוחה בכל ערי אירופה וארצות הברית וכך למדנו להבין את היתרונות שלה. לכן, הביקוש לתחבורה ציבורית ברכבות עירוניות הולכת ומתחזקת בישראל. בתל אביב הקו האדום של הרכבת הקלה יתחיל לפעול בעוד ארבע שנים ויאפשר להגיע לכל מוקדי התעסוקה – החל מבת ים, דרך הסיטי בתל אביב, הבורסה ברמת גן, מתחם ה-BBC בבני ברק וקריית אריה בפתח תקווה, תוך מספר דקות בלי פקקים ובלי חניה. המשפחות הצעירות שמתכננות את המעבר שלהן לתל אביב או בתוכה מסתכלות על מפת הקו האדום ומחפשות יעד לדירה, שיאפשר להם ליהנות מתחבורה ציבורית ולהשתחרר מהצורך להחזיק שני רכבים במשפחה.

 

איכות בתכנון ובנייה: חשוב לזכור כי ההייטקיסטים שמצליחים להתברג בחברות הבינלאומיות מהווים אטרקציה לכל חברה בתחום. לכן, הם בדרך כלל נהנים ממשכורות ומתנאי שכר ועבודה מפנקים במיוחד ולרב משדרגים את המשכורת שלהם בתוך אותו ארגון או במעבר מארגון לארגון. יתר על כן, כאשר הם בוחרים את הפרויקט בו הם יתגוררו, הם רואים בבחירה סמל סטטוס כמו גם השקעה כלכלית ארוכת טווח. משום כך הם בוחרים פרויקטים המצטיינים באיכות תכנונית ובאיכות בבנייה שמשקפת עבורם את סגנון החיים שהם רוצים.

 

כדי לקבל מושג פיזי של אותו תמהיל מבוקש על ידי ההייטקיסטים שמגיעים לתל אביב, כדאי לקפוץ לפרויקט GINDI TLV, המהווה את אחד הפרויקטים היחידים בתל אביב ובישראל למעשה, המעניק לדיירים את תחושת הקהילתיות, יחד עם נגישות גבוהה לעורקי תנועה ולתחבורה ציבורית ומאפשר הליכה ברגל לכל המוקדים העירונים בעיר.

 

מנור גינדי– שותף מנהל בחברה אומר בהקשר זה: "תפיסת החיים הנוכחית של הצעירים והמצליחים נשענת על כמה עקרונות שכדאי לשים אליהם לב: הם מכירים בערכה של קהילה ורוצים לקחת חלק פעיל בבניינה, הם רוצים חיים ירוקים פעילים ובריאים והם מעוניינים להשתחרר מהשימוש ברכב. אני מאמין כי הפרויקט שלנו יהיה הסנונית הראשונה בארץ בתפיסת המגורים הזאת וכי הביקושים אליו מראים כי מדובר בסגנון החיים שכולם יבקשו לעצמם בעתיד הנראה לעין".

 

חזרה ללב הערים – טרנד עולמי שתופס תאוצה בתל אביב

אם חשבתם שמדובר בעניין שמקורו בתל אביב תחשבו שוב... בכל העולם אנו עדים לחזרה מסיבית של משפחות צעירות למרכזי המטרופולין. המשפחות האלה מבינות היום יותר מאי פעם כי חיים במרכז העיר מהווים צעד כלכלי מושכל הנשען על מרחב האפשרויות התעסוקתיות שהוא פותח, היכולת ליהנות מחיים פעילים וירוקים במרכזי הערים והשילוב בין קהילות עירוניות צעירות ובין חיי תרבות, פנאי ובילוי עשירים.

 

מומחים מעריכים כי מה שמתחיל היום אצל ההייטקיסטים ילך ויתרחב לתחומים אחרים כמו תחום התקשורת, בעלי מקצועות חופשיים ועוד, שעזבו את תל אביב עם הקמת המשפחה וכעת מחפשים דרכים לחזור אליה.

 

איפה יגורו כל ההייטקיסטים?

אז אחרי שהבנו שהמתכנתים, אנשי המו"פ, המכירות והשיווק בדרך לתל אביב נשאלת השאלה היכן יגורו כולם. בניגוד למצופה, אותן משפחות צעירות אולי חשות נוסטלגיה בכל מה שנוגע לבניינים הישנים של תל אביב אבל מעדיפות להתגורר בפרויקטים חדשים במרכז העיר ובמיוחד בכאלה שמציגים להם סגנון חיים עירוני – קהילתי, כפי שפירטנו עד כה.

 

עם זאת, המצב בלב תל אביב מבחינת פרויקטים חדשים ומודרניים למגורים אינו מבשר טובות עבור משפחות אלה. נכון להיום יש מעט מאוד פרויקטים שעדיין נמצאים על המדף, כאשר חלק מבניהם הוא בקבוצות רכישה, דבר המשקף חוסר וודאות בקשר למחיר, לאיכות ולתאריך המסירה. לכן רוב הרוכשים הצעירים מעוניינים לרכוש דירות בפרויקטים ביזמות מלאה.

 

אחד הפרויקטים שכן מצליח לתת מענה לסגנון החיים החדש אותו מחפשים הטאלנטים, הוא פרויקט GINDI TLV. הפרויקט מאפשר הצצה לתמהיל המנצח מבחינת קהל היעד, משום שהוא משלב מיקום בלב העיר, נגישות מידית לתחבורה ציבורית, רכבת בין עירונית ובעתיד רכבת קלה, כמו גם לכל עורקי התחבורה בתל אביב, ותשתיות קהילתיות מעולות, לרבות פארק עירוני, בתי ספר וגנים וחדר כושר. יתרונו של הפרויקט, יחסית לפרויקטים אחרים בעיר הוא העובדה כי מדובר בפרויקט ביזמות מלאה, דבר המקנה לרוכשים וודאות מלאה בנוגע למחיר הדירה ולתאריך המסירה ובטחון מלא, באמצעות ערבות חוק מכר.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x