החזון השאפתני שבזכותו אולי תוכלו לראות כל פינה על פני כדור הארץ
חברת EarthNow מפתחת כלים שיאפשרו למשתמש להתחבר ללוויינים ולצפות בשידור חי בכל במקום בעולם; בין המשקיעים: סופטבנק, איירבאס וביל גייטס
- לוראל האמריקאית תייצר את עמוס 8; "תע"א הציעה מחיר לא תחרותי"
- חברת הלוויינים הזעירים NSLComm גייסה 6.25 מיליון דולר
- הלוויין המחליף, הלקוח שנפגע והחובות שמונעים מחלל להמריא
בעזרת התקשרויות עם מפעילי לוויינים קיימים, ופיתוח ממשק לאפליקציות אזרחיות לטלפון החכם, המחשב והטאבלט מעוניינים ב- EarthNow להפוך את מה שהיה שמור פעם לצבאות, ובעלות יקרה ביותר ,לזמין לקהל חדש. כך, החברה שתהווה פלטפורמה לקשר שבין הלוויין ללקוחות תספק שידור חי, סרטונים ותמונות סטילס.
כיום היכולת לקבל נתונים שכאלו בזמן אמת מוגבלת יחסית ואינה מעניקה מוצר באיכות גבוהה ובקצב שידור נוח. את המצב הזה מעוניינים ב- EarthNow לשנות במה שהם מגדירים כ"קפיצה דרמטית קדימה" אל עבר עתיד בו כל טלפון חכם יוכל להיות השער אל הלוויין ובכך לתצפית מהחלל החיצון.
השימושים שמציעה בינתיים החברה לשירות שהיא מפתחת הם היכולת לעקוב ולנטר תופעות בהיקף גדול ואף עולמי כמו ציד לווייתנים, התקדמות של שריפות יער ונדידה או הגירה של בעלי חיים ברחבי העולם.
קשה שלא לראות מגמה בפעילות של EarthNow, בשיגור הלווייני של חברת SpaceX של אלון מאסק ובפעילות מסחרית נוספת בחלל, חלקה אף של חברות ישראליות: תנועה של חברות אזרחיות וכאלו המשויכות באופן רשמי לממשלות לעבר שימוש מסחרי בחלל. התעניינות דומה בנושא הלוויינים הראתה גם החברה של מאסק ששאיפותיה המלאות בתחום עדיין לא נחשפו.
המשקיעים בחברת EarthNow - גייטס, קרן ההשקעות היפנית סופטבנק ואיירבאס - סירבו בינתיים להגיב ולספר על ההשקעה או החזון שלהם לחברה הצעירה, שעתידה עוד לפניה. EarthNow צריכה להוכיח את ההיתכנות הכללית של המוצר שלה, לפתח כלי בינה מלאכותית ותוכנה לומדת על מנת לטייב את השימוש בלוויינים ביחס לדרישות הלקוחות ולהציע תקשורת מהירה ואיכותית מזו הקיימת בשוק.