האיחוד האירופי וארה"ב ישתפו פעולה בהעברת מידע דיגיטלי של חשודים בפשעים חמורים
על פי הכללים שמובילים הרגולטורים בשתי היבשות רשויות יוכלו לגשת להודעות מייל, טקסט ותמונות של חשודים בעבירות חמורות גם אם אלו מאוחסנות מעבר לים
- פרופילי הצללים: כך פייסבוק מרגלת אחרינו גם מחוץ לפיד
- הרשות להגנת הפרטיות דורשת מחברות הטלוויזיה לקבל הסכמה לפני איסוף מידע על לקוחותיהן
- פרטים של 47 אלף משתמשי פייסבוק ישראלים דלפו לקיימברידג' אנליטיקה
על פי ההצעה שהעלתה אתמול הנציבות האירופית רשויות אכיפת החוק של כל אחד מהלאומים החברים בה תוכלנה לדרוש גישה אל הנתונים שמחזיקים חברות הטכנולוגיה בשרתיהן בין אם אלו ממוקמים במדינה זרה באירופה ובין אם מושבם בארצות הברית. בנציבות מסבירים כי תקנה שכזו תאיץ את החקירות הפליליות במיוחד בתיקים שמעשיותיהם חוצות גבולות.
הקו החקיקתי שמובילה הנציבות האירופית הוא המשך של חקיקה דומה שבעברה לאחרונה על ידי המחוקקים האמריקנים שמכונה "חוק הענן". החוק החדש מהווה עדכון רגולטורי שמבהיר את התקנות שלפיהן החובה להעביר את החומר הנדרש לרשויות האכיפה חלה על החברות גם אם אלו מאחסנות את הרשומות הדיגיטליות מחוץ לגבולות המדינה.
באיחוד האירופי קבעו גם סטנדרטים חוקיים לזמן התגובה שנדרשות לו חברות הטכנולוגיה. על פי ההצעה, על מחזיקות המידע להיענות לבקשת הרשויות בתוך 10 ימים ובמקרים דחופים הזמן מתקצר לכדי שש שעות לכל היותר. כמו כן, על מנת למנוע שיבושים ולהבטיח את איכות ואמיתות הראיות, לרשויות תהיה הזכות לחייב את החברות למנוע מחיקת עדויות לפני מתן הגישה או העברת הנתונים.
הגישה לנתונים שמהווה הפרה של פרטיות החשודים ושחריגה בנוף הרגולטורי האירופי, תהיה מחוייבת בחשיבות ממשית של החקירה. כך, ההצעה מגבילה את הפעלת הנוהל למקרים פליליים. דרישת המידע תתאפשר בפשעים הקשורים במרחב האינטרנטי כגון פריצה או הפצה של פורנוגרפיית ילדים, או עבור עבירות פליליות חמורות אחרות שהעונש בגינן הוא שלוש שנים לפחות.
לחברות הטכנולוגיה תהיה היכולת לערער על כל דרישה של רשויות האכיפה בבית המשפט, שייבחן את נחיצות הפעלת הנוהל להצלחת החקירה וחשיבותו ביחס להפרה של הזכות הבסיסית לפרטיות של הלקוח ואת הפגיעה לכאורה באמון שבין החברה למשתמשיה.