נאמן יפו תל אביב: רשת האופנה עברה לרווחיות
דו”ח כספי של נאמן רשת האופנה, שנקלעה להקפאת הליכים, הוגש לבית המשפט לקראת דיון בהמשך ההקפאה. לפי הדו”ח, בחודש האחרון הרשת עברה לרווח של 90 אלף שקל ויש כבר משקיע רציני שמתעניין ברכישתה
האם נאמן רשת האופנה יפו תל אביב יצליח היכן שנאמני רשת הוניגמן נכשלו? רשת יפו תל אביב קרסה יום לפני הוניגמן והציגה נתוני פתיחה הרבה פחות טובים: מוניטין ומותג הרבה פחות חזקים, מיקומים אטרקטיביים פחות והרבה פחות שנות ניסיון. הרשת כוללת 13 סניפים והיקף חובותיה עומד על 26 מיליון שקל. הרשת מתמחה בבגדים לא ממותגים, זולים יחסית, שפונים בעיקר לנערות ונשים צעירות.
היום יקיים שופט בית המשפט המחוזי בנצרת עאטף עיילבוני דיון בהמשך הקפאת ההליכים של החברה, ולקראתו הגיש הנאמן, עו”ד גיל הירשמן, דו”חות כספיים. מהדו”חות עולה כי במשך החודשיים הראשונים להקפאת ההליכים נרשם אמנם הפסד של 259 אלף שקל, אך אם בוחנים את הנתונים בחודש האחרון בלבד ומאז החל קמפיין הפרסום שביצע הנאמן, הרשת עברה לרווחיות של 90 אלף שקל. בכך מציג הירשמן תמונת מצב חיובית ומעודדת שאמורה לסייע בהכנסת משקיע לרשת.
הירשמן הגיש שלושה דו”חות: דו”ח הכנסות והוצאות, שממנו עולה כי נותר בקופה עודף של הכנסות על הוצאות של 217 אלף שקל. אלא שהדו”ח הזה לא מגלם את עלות המלאי ויתר הוצאות שאינן במזומן. דו”ח זה דומה לדו”ח שהגישו נאמני הוניגמן במסגרתו טענו כי הפעילות רווחית ונותרו בקופה 6 מיליון שקל, אך לא גילמו את עלות המלאי שנמכר.
בדו”ח רווח והפסד שהגיש הירשמן מגולמות לכאורה כלל ההוצאות וההכנסות כולל 2.1 מיליון שקל עלות הביגוד (הן לספקים והן מלאי). בשכלול מלוא הנתונים רואים שהרשת הפסידה 259 אלף שקל בחודשיים. עם זאת, בדו”ח רווח והפסד שמבודד את החודש השני להליך ההקפאה בלבד יש כבר שינוי במצב הזה והירשמן מציג רווח לתקופה שעומד על 90 אלף שקל.
הירשמן טוען בדו”ח שהגיש כי הוא ממשיך במאמציו להבריא את החברה וכי לאחר חודשיים של הקפאת הליכים, נראה שהבשילו התנאים לנסות להעמיד את החברה למכירה. לטענת הירשמן הוא מנהל כבר מו"מ עם משקיע רציני שביקש שלא להיחשף אך מדובר בגורם בעל מוניטין רב שנים בתחום הטקסטיל וההלבשה ובעל איתנות פיננסות מוכחת, שאין לו היכרות קודמת או קשר כלשהו עם החברה או בעל השליטה.
לטענת הירשמן, אם לא יבשילו השיחות להבנות, הוא יפרסם הזמנה להציע הצעות להשקעה או מכר החברה. הירשמן מפרט הצעדים שביצע ובהם קמפיין פרסומי נרחב שלטענתו ביחד עם מלאי חדש ומבצעי מכירות "הביאו לגידול דרמטי במכירות".
לפי הנאמן אמנם ישנם דיווחים על ירידה כלל ענפית של מכירות טקסטיל ואופנה, אולם במקרה של יפו תל אביב ניתן יהיה לדעתו לחזור להיקפי המכירות הקודמים ואולי אף מעבר לכך. הירשמן טוען כי פעל לשיפור חווית הקנייה בסניפי הרשת וכן כי ביצע בדיקות לקוח סמוי בכדי לבחון את טיב השירות. לשם החזרת קהל הלקוחות אישר הנאמן לייבא קולקציה מאירופה. מלאי הבגדים של הרשת נספר מיד עם תחילת הקפאת ההליכים ומדובר במלאי שנאמד בשווי של 1.6 מיליון שקל.
בתוך כך בעלי הרשת, אריה חדד, הגיש את תגובתו לטענות הבנקים שהוא הבריח נכסים. לטענת חדד, המיוצג על ידי עו"ד חובב ביטון, הוא תם לב ומקדיש בימים אלו את כל מרצו, זמנו וכישוריו בכדי לסייע לנאמן להמשיך ולתפעל את החברות לצורך הבראתן.
לטענתו של חדד, הבנקים מנסים לערבב בין נכסיו האישיים לבין נכסי החברות שהיו בעלותו ואף של בני משפחתו. לטענתו הבנקים טענו כי דירה בצפת שייכת לו אף שמדובר בדירה שהוא מתגורר בה בשכירות, נכס אחר נמכר על ידו עוד לפני שהקים את רשת הביגוד. לגבי חברות שונות שנטען כי הן מוחזקות על ידו, טוען חדד כי אחת החברות נמצאת בבעלות אשתו, האחרת נמצאת בפירוק מרצון וכי לאמו אכן יש חנות למכירת צמר וצורכי תפירה, ולו עצמו אין יד ורגל בעניין. חדד כתב כי לא ברור לו מדוע בנק דיסקונט כמוצא שלל רב מנסה לקשור את שמו לחנות.