סיאול מצטרפת לערים אחרות ומתכוונת לאמץ מטבע דיגיטלי משלה
ההצעה ליצור את ה-S-coin נחשפה ע"י ראש העירייה, שאמר שהוא יוכל לשמש כמנגנון תשלום למימון תוכניות רווחה ציבוריות או לקבלנים פרטיים. אם התוכנית תצא לפועל, סיאול תהיה העיר הגדולה ביותר שמשתמשת בכסף וירטואלי משלה.
סיאול בירת דרום קוריאה, עשויה להפוך לאחת הערים הגדולות ביותר בעולם שאימצה רשמית מטבע דיגיטלי משלה.
- הביטקוין ירד מ-7,000 דולר; בדרך לרבעון הראשון הגרוע בתולדותיו
- "המנצחים הגדולים של הנפקות מטבע - עורכי הדין"
- רגולטור הבנקאות האירופי יערוך דיון מחודש ברגולציית מטבעות הקריפטו
ההצעה ליצור את ה-S-coin נחשפה ע"י ראש העירייה פארק וון-סון (Park Won-soon), שאמר שהוא יוכל לשמש כמנגנון תשלום למימון תוכניות רווחה ציבוריות או לקבלנים פרטיים. "סיאול היא אחת הערים שמובילות את המהפכה התעשייתית הרביעית", אמר ראשי העירייה ל-CoinDesk Korea. "כך שזה צעד טבעי לחקור ולהשקיע בטכנולוגיות חדשות כמו הבלוקצ'יין."
פארק וון-ס, שיתמודד בבחירות ביוני, אמר שהמטבע הווירטואלי יוכל לשמש גם כאמצעי תשלום בתכניות רווחה במימון עירוני שמיועדות למחפשי עבודה צעירים ולהגנת הסביבה, ולצורך תשלום על פרויקטי בנייה. הוא ציין שהעירייה תפרסם קווים מנחים רגולטוריים, לצד "תוכנית-על בלוקצ'יין" עד סוף החודש.
ראש העירייה מתכוון גם להשיק קרן ציבורית שתעזור לקדם טכנולוגיית בלוקצ'יין ולטפח חברות סטארט-אפ בתחום.
אם התוכנית תצא לפועל, סיאול שבה חיים 25 מיליון איש, תהיה העיר הגדולה ביותר שמשתמשת בכסף וירטואלי משלה. אך ישנן עוד ערים גלובליות שעשויות להקדים את סיאול. לפיי CNN, דובאי מפתחת כסף דיגיטלי שנקרא emCash שהשימוש בו יהיה אפשרי לתשלומים פרטיים וציבוריים.
העיר ברקלי בקליפורניה שוקלת גם היא להשתמש בכסף דיגיטלי כדי לממש אג"ח מוניצפליות.
מדינת איי מרשל באוקיינוס השקט העבירה חקיקה לפיה היא אמורה להשיק כסף דיגיטלי מקומי כדי לבטל את תלותה בדולר האמריקאי. ארצות נוספות מצטרפות גם הן למגמה, אם כי מסיבות יותר שנויות במחלוקת לכאורה. ונצואלה, רוסיה ואיראן הואשמו שהן מתכננות להשתמש בכסף דיגיטלי כדי לעקוף את הסנקציות הבין לאומיות המוטלות עליהן.