תחנת החלל הסינית נשרפה עם כניסתה לאטמוספירה
בסין דווח כי התחנה טיאנגונג-1 שמשקלה 8.5 טון נשרפה מעל דרום האוקיינוס השקט. סין איבדה במרץ 2016 את השליטה על התחנה, ששוגרה לחלל ב-2011
אפשר לנשום לרווחה: תחנת החלל הסינית טיאנגונג-1 נכנסה הלילה (ב') לאטמוספירה ורוב חלקיה נשרפו עם הכניסה, מעל דרום האוקיינוס השקט. בחודשים האחרונים עלה חשש כי תחנת החלל עלולה להתרסק במקום מיושב.
על-פי הדיווחים בסוכנות הידיעות הסינית שינואה, התחנה נכנסה לאטמוספירה בשעה 3:16 (שעון ישראל). עוד דווח כי רוב חלקי התחנה נשרפו עם כניסתה לאטמוספירה, אך לא מן הנמנע כי כמה חלקים נפלו לאוקיינוס. כשעה לאחר מכן אישרה סוכנות החלל הסינית כי תחנת החלל נשרפה. בסין דווח מוקדם יותר כי התחנה אמורה להיכנס לאטמוספירה מול חופי ברזיל, אך בסופו של דבר היא נשרפה מעל האוקיינוס השקט. במקביל, רשויות בארצות-הברית, שעקבו אחר התחנה, אמרו כי היא נשרפה מעל האוקיינוס השקט.
התחנה, ששוגרה לחלל בספטמבר 2011, הייתה פרויקט הדגל של סוכנות החלל הסינית, והיא נועדה להדגים יכולת לעגינה עצמאית של מעבורות ולספק סביבה למשימות מאוישות.
בתחנה שהו שלושה טאיקונאוטים (המילה הסינית לאסטרונאוט), וביניהם הטאיקונאוטית הראשונה, ליו יאנג. המשימה המתוכננת של תחנת החלל הסתיימה בשנת 2013; הצוות שב בשלום לכדור הארץ והשאיר את התחנה ב"מצב שינה", כדי לעקוב לאורך זמן אחר תפקוד המערכות השונות. כפי הנראה, אחד מרכיבי הטענת הסוללות שבתחנה שבק חיים במרץ 2016. כתוצאה מכך, התחנה לא המשיכה לשמור על קשר עם תחנת השליטה בכדור הארץ, ובפרט - לא הייתה אפשרות להניע את התחנה מרחוק ולבצע תיקונים מבוקרים של מסלולה.
בחודשים האחרונים עקבו בדאגה אחר תנועת התחנה, שמשקלה 8.5 טונות. בסין הרגיעו בסוף השבוע כי הסיכוי כי חלקים מתחנת החלל יפגעו בכדור הארץ - נמוכים מאוד. דובר משרד החוץ הסיני, לו קאנג, אמר כי הממשל בבייג'ינג מעדכן את האו"ם באופן שוטף על אודות תחנת החלל. "סין אחראית ומפגינה שקיפות", הוא הוסיף. "הסיכויים שחלקים גדולים ייפלו בכדור הארץ אינם גדולים, ההסתברות היא מאוד קטנה. אם יהיה צורך - אנחנו ניצור קשר עם המדינה הרלוונטית".
בסין מתחו ביקורת על הדאגה בעולם והמעקב של התקשורת במערב אחר תנועות התחנה, שהשליטה עליה אבדה: "זה נורמלי שחללית תיכנס לאטמוספירה, אבל טיאנגונג-1 קיבלה תשומת לב רבה, מפני שכמה מדינות במערב מנסות לעשות 'באז' ולהשליך בוץ לעבר תעשיית החלל הסינית, המתפתחת במהירות".