המאבק על תפקיד מנכ"ל כאל מתחמם; ההחלטה - אחרי הפסח
עשרות הגישו את מועמדותם לתפקיד, בעקבות עזיבתו של המנכ"ל דורון ספיר; בין המועמדים המובילים - ראש חטיבת טכנולוגיות ותפעול בבנק דיסקונט, לוי הלוי
- דורון ספיר חוזר למגדל כמנכ"ל במטרה להחזיר לה את הבכורה
- חברות כרטיסי האשראי החלו לחשוש ממשקי הבית
- "רפורמת שטרום תמליך את כאל"
בין המתמודדים על התפקיד - ראש חטיבת טכנולוגיות ותפעול בדיסקונט, לוי הלוי, ושניים מבכירי כאל כיום - ברק נרדי סמנכ"ל הכספים, ואורי שוקר סמנכ"ל לקוחות פרטיים. כאמור, בנוסף יש עוד כמה עשרות שהגישו את מועמדותם, בעיקר כאלו המכהנים כיום בתפקידי מפתח בחברות ביטוח ובבתי השקעות.
לאחר הפסח צפויה לילך אשר טופילסקי, מנכ"לית דיסקונט, להמליץ לדירקטוריון הבנק על המועמד המועדף עליה.
הלוי נחשב לאחד המועמדים המובילים, משתי סיבות עיקריות: ראשית, הוא מביא עמו שילוב של ניסיון ניהולי וטכנולוגי; ושנית - הוא מכיר היטב את קבוצת דיסקונט ואת הנפשות הפועלות בה.
כאל, בניגוד לשתי חברות כרטיסי האשראי האחרות בענף (ישראכרט ולאומי קארד) לא תופרד בשנים הקרובות מבנק האם שלה, דיסקונט, ולכן הרוח הנושבת בה צפויה להיות זו של אשר-טופילסקי, ומכאן היתרון של מועמד מתוך דיסקונט עצמו. בנוסף, מנכ"ל כאל הוא תפקיד שמקביל פחות או יותר לראש חטיבה בדיסקונט - תפקיד בו מכהן כיום הלוי.
אשר טופילסקי מייחסת גם חשיבות רבה למועמד שמביא עימו ניסיון ניהולי וטכנולוגי, עקב האתגרים שעומדים בפני חברות כרטיסי האשראי בשנים הקרובות.
המנכ"ל הפורש ספיר הציע שילוב של ניסיון ניהולי וטכנולוגי, ובעבר ניהל את חברת טלדור מחשבים. להלוי ניסיון ניהולי כראש חטיבה בדיסקונט וניסיון טכנולוגי במסגרת העיסוק המקצועי שלו בבנק כמו גם מתפקידים קודמים.
מי שיחליף את ספיר יקבל שכר בעלות מרבית של 2.5 מיליון שקל, משום שבקבוצת דיסקונט אימצו וולונטרית את חוק הגבלת השכר במגזר הפיננסי. החוק חל בין היתר על הבנקים אך לא על חברות כרטיסי האשראי , אך בדיסקונט בחרו ליישמו גם על כאל.