מנכ"ל אפל: היינו עושים טונות של כסף אם היינו מרגלים כמו פייסבוק
טים קוק מתח ביקורת על התנהלות פייסבוק לאור פרשת קיימברידג' אנליטיקה, והסביר מדוע אפל לא היתה מגיעה למצב שכזה. ואולם, לדעתו הרגולציה הכי טובה היא אישית - והמשתמשים צריכים לדאוג למידע שלהם בעצמם
מנכ"ל אפל טים קוק מתח ביקורת נוקבת על פייסבוק לאור שערוריית קיימברידג' אנליטיקה; בראיון שנתן אמש ל-CNBC אמר שאפל יכלה "לעשות טונות של כסף אם הלקוחות היו המוצר שלנו" - אך שבחר לא לעשות זאת. בנוסף, הסביר שהוא אישית לא היה מגיע למצב בו נתון כעת מארק צוקרברג - שזומן להעיד בפני בתי המחוקקים בארה"ב ובבריטניה.
- משבר קיימברידג': פייסבוק תפשט משמעותית את ממשק הפרטיות
- צוקרברג סירב להעיד בפני הפרלמנט הבריטי אך צפוי להופיע בפני הקונגרס האמריקאי
- פייסבוק מודה ששמרה הודעות sms ואנשי קשר; כך תחסמו את איסוף המידע
קוק אמר שחשוב להבין איך פרופילים אישיים ברשת יכולים להיות מנוצלים לרעה, אך הוסיף כי הרגולציה הטובה ביותר היא רגולציה עצמית. הוא עודד משתמשים לקחת אחריות על ענייניהם באמצעות שימוש בהגדרת פרטיות מתקדמות וחסימת קובצי קוקיז. בנוסף, אמר שפרטיות היא אחת מזכויות האדם החשובות וערך ליבה בארצות הברית.
אפל מתיימרת לנקוט בגישה מחמירה בכל הנוגע לפרטיות: מדיניותה בלטה במיוחד במקרה מ-2015 בו סירבה החברה לדרישת ה-FBI לפרוץ למכשיר אייפון נעול, של אדם שירה והרג 14 איש בפיגוע בסן ברנרדינו.
ואולם, מול ממשלות אחרות אפל הרבה יותר גמישה: רק בחודש שעבר נודע שאפל תאחסן בסין את המידע של משתמשי iCloud במדינה, ותיתן לחברות מקומיות את מפתחות ההצפנה של המידע הזה. בכך, זכתה לביקורת קשה מארגוני זכויות אדם; לטענתם, תוכל כך ממשלת סין לקבל גישה למידע אישי על מתנגדים למיניהם, באדיבות החברה האמריקאית.