רק בישראל: דירקטוריון אנג'ל החליט - המנכ"ל ימשיך לנהל את החברה מהכלא
במסגרת הנימוקים להחלטה: תקופת המאסר הקצרה של 5 חודשים שנגזרה על המנכ"ל ירון אנג'ל במסגרת פרשת 'קרטל הלחם', והאפשרות לשמור על קשר טלפוני רציף עם הכפופים לו
רק בישראל: מנכ"ל מאפיית הלחם אנג'ל, ירון אנג'ל, שנשלח ל-5 חודשי מאסר על חלקו בפרשת 'קרטל הלחם', ימשיך לנהל את החברה במהלך תקופת מאסרו - כך החליט דירקטוריון החברה הנסחרת בבורסה בתל אביב.
- קרטל הלחם: ירון אנג'ל, מנכ"ל מאפיית אנג'ל, נשלח ל-5 חודשי מאסר
- קרטל הלחם: מנכ"ל מאפיית אנג'ל ירצה 5-6 חודשי מאסר במסגרת הסדר טיעון
- דוד גרנות הסיר מועמדותו ליו"ר בזק; שלמה רודב המועמד המוביל לתפקיד
במסגרת הנימוקים להחלטתם, כפי שנכתב בדיווח שהוציאה החברה למשקיעיה, ציינו חברי הדירקטוריון את ניסיונו הרב וכישוריו של אנג'ל, פעילותו ארוכת השנים בחברה והיכרותו המעמיקה עם פעילותה וכן את חשיבותו לפעילותה, להמשך תפקודה ולקידום עסקיה.
נוסף על כך, חברי הדירקטוריון ציינו כי בשל תקופת המאסר הקצרה שנגזרה על אנג'ל (אשר יתכן כי תהיה בפועל אף קצרה יותר – לטענתם), ובמסגרתה חל חג הפסח - שבמהלכו החברה והחברות הבנות שלה אינן מקיימות פעילות, אין זה מעשי למצוא ממלא מקום לתפקיד המנכ"ל למשך תקופה כל כך קצרה.
עוד נכתב בדיווח של החברה שנסחרת לפי שווי שוק של 155 מיליון שקל, כי חברי הדירקטוריון סבורים כי מאחר ויש באפשרותו של מר אנג'ל לשמור במהלך תקופת מאסרו על קשר טלפוני רציף עם הכפופים לו, הוא יוכל להמשיך לבצע את התפקיד.
עליית מחירים ופגיעה בתחרות
כתב האישום בפרשת 'קרטל הלחם', שהוגש לפני כחמש שנים לבית המשפט, כלל 19 נאשמים ו-8 מאפיות. בכתב האישום טענה רשות ההגבלים שחומרתו של ההסדר שערכו המאפיות ביניהן נעוצה בעיקר בתחכום בו פעל לכאורה הקרטל. הרשות טענה כי המאפיות הנאשמות, שמצאו את עצמן בתחרות עזה על כיסו של הצרכן, החליטו לסיים את התחרות הזו דרך ביטול מבצעים וחלוקת שוק הלחם - בעיקר בבירה ירושלים - לגזרות.
לפי כתב האישום, כל מאפייה קיבלה שטח מוגדר ואת הלקוחות שבאותו השטח כאשר הוסכם ביניהן כי לא יעשה כל ניסיון מצד המאפיות המתחרות לפלוש לשטח הגזרה ולחטוף את הלקוחות. התוצאה, לפי רשות ההגבלים, היתה עליית מחירים ופגיעה בתחרות.
עם זאת, גזר הדין שניתן בחודש שעבר הצביע על פער בין כתב האישום המקורי לתוצאה הסופית במסגרתה זוכו חלק מהמעורבים. ביחס לירון אנג'ל קבע השופט עודד שחם: "לא מדובר בהסדר כובל אשר תכליתו היתה לגבות מחיר מופקע. המחיר לצרכן, גם לאחר ההסדר הכובל, היה נמוך מן המחיר המרבי שנקבע כמחיר המפוקח”, קבע השופט. עוד נקבע בהחלטה כי "יש ממש בטענה, כי בשיחות מזמן אמת העלו דוברים שונים טענות כי מחירי המבצעים היו מחירי הפסד". לבסוף, אנג'ל נשלח למאסר על חלקו כצד להסדר כובל בקרטל. זאת לאחר שהודה והורשע בהסדר טיעון.