$
חדשות נדל

בלעדי לכלכליסט

מרכז הירידים בת"א ישופץ בעשרות מיליוני שקלים

המרכז ישקיע 31 מיליון שקל בעיצוב מחדש כשהמטרה היא להיכנס לשוק הכנסים הבינלאומי ולהשתלט על תחום הכנסים הקטנים, שהיום נערכים במלונות. "המרכז צריך להיות מוגדר כתשתית לאומית", אומר המנכ"ל

דותן לוי 09:3729.03.18

מרכז הירידים בתל אביב פרסם לאחרונה מכרזי בנייה בהיקף של 31 מיליון שקל. זה צעד הראשון מתוך שורה של צעדים שמתכננת הנהלת החברה, שבבעלות עיריית תל אביב, כחלק ממהלך אסטרטגי שמטרתו להפוך את המתחם למרכז כנסים בינלאומי המתמחה בכנסים מקצועיים בדומה לערים מובילות בעולם כמו ברצלונה, לונדון, פרנקפורט ועוד.

 

"אנחנו מתכוונים להתמקד יותר בנישות ובכנסים מקצועיים ופחות בירידי אוכל. אנחנו מגדירים את מרכז הירידים כתשתית לאומית ואנחנו רוצים להפוך אותו לאתר משמעותי. אנחנו פועלים מול ארגוני כנסים במהלך משותף עם התאחדות המלונות", אומר מנכ"ל מרכז הירידים, עו"ד תמיר דיין.

 

היעד שנקבע להפיכת מרכז הירידים (“גני התערוכה”) לבינלאומי הוא 2025, כאשר בשלב המיידי אושרה תוכנית להשקיע 31 מיליון שקל בשיפוץ ו"מתיחת פנים" למתחם, שיושלמו עד אמצע 2019. הכוונה היא בין היתר להכין תשתית שתתאים גם לכנסים קטנים ותהפוך את המרכז לברירת מחדל - במקום המלונות, כפי שקורה היום.

 

הדמיה של ביתן 4 במרכז הירידים. שאיפה להפוך לבינלאומי עד 2025 הדמיה של ביתן 4 במרכז הירידים. שאיפה להפוך לבינלאומי עד 2025

 

בין היתר הכוונה היא להכשיר אולם בקומה הראשונה של ביתן 1; בביתן 2 ייבנה קומפלקס של עשרה חדרי ישיבות בקומה השנייה שישקיף על הלובי וישמש כלאונג' עסקי; כן יפוצלו שני אולמות בקומת המרתף של ביתן 2 וישמשו לכנסים קטנים יותר שנחשבים ל"אליטיסטיים". בנוסף, ישפצו את הגשר להולכי רגל שעובר מעל שדרות רוקח, את הכניסה לכיוון רחוב רוקח וכן את הכניסה המערבית ותוכשר רחבה עם פינות ישיבה, ודקים מעץ שתהפוך ללב המתחם.

 

חלק נוסף שיעבור שינוי הוא מתחם בתוך ביתן 10 שמשמש את מחלקת התפעול שצפויה להתפנות והוא יוכשר לפעילות של כנסים.

 

יוזמה נוספת של מרכז הירידים המקודמת בימים אלה היא מלון עסקים של עד 400 חדרים במתחם, בסמוך לביתני התערוכות. המלון הוא חלק מהתב"ע הקיימת של המתחם והוא צפוי לשמש בעתיד את באי התערוכות והכנסים וכן את צוותי ההקמה.

 

לא רק בילויים

 

חברת מרכז הירידים היא יחידה כלכלית עצמאית אשר נמצאת בבעלות מלאה של עיריית תל אביב ונחשבת לגוף רווחי. ב־2016 עמד המחזור של החברה על 80 מיליון שקל, הוא עלה ל־90 מיליון שקל ב־2017 ועל פי הערכות הוא צפוי לעמוד על 100 מיליון שקל ב־2018.

 

מהלך נוסף שגובש על ידי העירייה ומרכז הירידים הוא הקמתה של לשכת כנסים מטעם העירייה שאמורה לקבל את הפניות של גופים מהארץ ומחו"ל וללוות את תהליך קידום הכנסים שלהם. הפעלת לשכות כנסים היא מודל המקובל בערים רבות אשר נחשבות למובילות בכנסים.

 

המהלך המשמעותי האחרון של מרכז הירידים היה הקמתו של ביתן 2, ביתן הופעות וארועים, שנחשב לביתן הגדול במזרח התיכון ובהקמתו הושקעו כ־300 מיליון שקל. למעשה, מבחינת תשתיות ואולמות כנסים טוענים בחברה שהם יכולים להתחרות בכל אחת מהערים המובילות באירופה, ומה שנדרש כעת הוא תהליך ארוך שימצב את המרכז ואת תל אביב כעיר של כנסים ולא רק של בילויים.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x