רווחי ח.מר ירדו ותנאי הסף לבונוס המנכ"ל נחתך ב־66%
בעלי מניות המיעוט של ח.מר תמכו במדיניות התגמול לאחר ששופרה. פסגות, מיטב דש ואלטשולר דבקו בהתנגדותם גם לאחר שתנאי הסף לבונוס המנכ"ל נחתך ל־10 מיליון שקל
לאחר התדיינויות ארוכות עם בעלי מניות המיעוט הצליחה ח.מר לאשר מדיניות תגמול למנהליה. שורת השיפורים במדיניות, שהושגה בתיווך חברת הייעוץ אנטרופי, לא הספיקה לכל בעלי מניות המיעוט - וחלקם התנגדו לה. עם המתנגדים נמנים מיטב דש, אלטשולר שחם, איילון ופסגות. ח.מר, העוסקת בשירותי תקשורת, אבטחה וביטחון, מצויה בשליטת קרן ההשקעות פימי (36%) והיו"ר חיים מר (28%).
- שנת שיא לחברת הביטוח הראל: הכפילה את הרווח ל-846 מיליון שקל
- סלינגר במסר חריף למעסיקים: "הציעו לעובדים את דמי הניהול הנמוכים ביותר לפנסיה"
- מגדל חודרת לשוק הגרמני: רכשה מרכזים לוגיסטיים ב-220 מיליון שקל
המדיניות קבעה תקרות שכר של 1.2 מיליון שקל למנכ"ל ניר למפרט ושל מיליון שקל למר. באנטרופי ציינו כי "תקרות הרכיב הוא בהיקפים גבוהים ביחס למקובל בשוק". למרות זאת, לא הסתייגו מסעיף זה. בהתאם לתנאי העסקתו, למפרט זכאי לשכר חודשי של 100 אלף שקל, כגובה התקרה שאושרה במדיניות התגמול. במקור ביקשה החברה לאפשר ללמפרט עדכון של עד 5% בשנה לתגמול. באנטרופי טענו שמקובל לעדכן רק את הרכיב הקבוע, ללא הבונוס, המדיניות שונתה בהתאם.
המוסדיים התנגדו בעיקר לבונוס, שיכול להביא את עלות שכרו ל־5.5 מיליון שקל. זאת כששווי השוק של החברה 270 מיליון שקל בלבד, ובתשעת החודשים הראשונים של 2017 רשמה הפסד של 27.5 מיליון שקל.
ח.מר ביקשה לשנות את מנגנון המענק למנכ"ל. במנגנון הקיים, המענק למנכ"ל עשוי להגיע עד 15 משכורות חודשיות (1.5 מיליון שקל). זאת בכפוף להגעה לרווח לפני מס של 30 מיליון שקל. אלא שבזימון המקורי ביקשה החברה שיינתן על בסיס עמידה בתקציב בלבד - שכלל לא גלוי למשקיעים. החברה ביקשה לקבוע כתנאי סף עמידה ב־70% מיעד הרווח. לאחר שיחות עם אנטרופי, סוכם כי סף הזכאות למענק יתייחס לרווח שנתי לפני מס של 10 מיליון שקל. כלומר, ההצעה המקורית אולי שופרה, אך עדיין הרף נמוך ב־66% מהתנאים הקיימים. באנטרופי הסבירו כי "מדובר בתנאי סף מאתגר, בשנים 2016 ו־2014 רשמה החברה הפסד לפני מס".
לפי מדיניות התגמול, תקרת המענק ליו"ר תעמוד על 1.8 מיליון שקל ולסגן יו"ר על 900 אלף שקל. התוכנית כוללת גם מענק בשיקול דעת של עד שלוש משכורות, וזכאות לרכיב הוני. בסך הכל לפי מדיניות התגמול עלות שכרו של המנכ"ל יכולה להגיע ל־5.5 מיליון שקל, עלות שכרו של היו"ר ל־3.2 מיליון שקל ושל סגן היו"ר ל־2.2 מיליון שקל.