בקשה לייצוגית נגד פלוס 500: "לא ניתן היה לממש רווחים לאחר הברקזיט"
לפי התביעה, בהיקף של 100 מיליון שקל, חברת הסחר מבצעת הפסקות מסחר יזומות הפוגעות בלקוחותיה, כאשר מתברר שהיא נמצאת בפוזיציה של הפסד
בקשה לתביעה ייצוגית בהיקף 100 מיליון שקל הוגשה היום לבית המשפוט המחוזי בת"א נגד חברת המסחר פלוס 500. את התביעה הגיש לקוח של החברה מאז 2012 בשם אשר תורג'מן. לטענתו, הוא ביקש לממש רווחים למחרת משאל העם בבריטניה, אך זירת המסחר נסגרה בפניו בעוד למפסידים ניתן להמשיך לסחור כרגיל.
- פלוס500 מסכמת את 2017: זינוק של 33% בהכנסות, ורווח נקי של 200 מיליון דולר
- בזכות מטבעות הקריפטו: תוצאות שיא לפלוס500 ברבעון הרביעי
- Plus500 האריכה את הסכם החסות עם אתלטיקו מדריד
לטענת התובעים, פלוס 500 פועלת תוך ניגוד עניינים אינהרנטי, כאשר היא גובה עמלה מלקוחותיה בגין ביצוע העסקאות וכן משמשת צד נגדי לעסקאות. ארליך טוען כי רווחי החברה הם כנגד הפסדי לקוחותיה, והיא מבצעת הפסקות מסחר יזומות הפוגעות בלקוחותיה, כאשר מתברר לה שהיא נמצאת בפוזיציה של הפסד.
המקרה הספציפי של תורג'מן ארע לקראת משאל העם שהתקיים בבריטניה על המשך חברותה באיחוד האירופי. לטענתו, הוא חזה שבעקבות הברקזיט תחול ירידה במדד ה-DAX הגרמני ורכש אופציות פוט.
בבוקר למחרת משאל העם, ביקש תורג'מן לממש רווח ב-12 אופציות פוט שהיו ברשותו על המדד, אך לטענתו הן היו חסומות לביצוע פעולות. בו בזמן, מצא תורג'מן כי אופציות שבאותם רגעים היו מחוץ לכסף (כלומר הראו הפסד), דווקא נותרו פתוחות לביצוע פעולות.
תורג'מן פנה לפלוס 500 וביקש הסברים, אך נדחה והוצע לו סכום של 1,638 יורו, "לפנים משורת הדין" כמחווה בשל היותו לקוח ותיק, וללא כל הסבר או פירוט. לפי התביעה, שהוגשה באמצעות עו"ד חנוך ארליך, חליפת ההתכתבויות בין הצדדים מעלה כי פלוס 500 מודה שהמסחר הופסק מיוזמתה וכי הדבר התבצע ביחס לקבוצה שלמה של לקוחות.
"היא מסרבת לתת תמונה מלאה באשר להפסקת המסחר בזירה, לנסיבותיה ולמניעה, למרות שניתנה לה הזדמנות מלאה ושלמה לעשות כן", מספר ארליך. "גם גרסת החברה באשר להפסקת המסחר משתפרת ומתפתחת, וחלו בה ארבעה שינויים, עד שלבסוף התקבעה על הגרסה לפיה קושי בציטוט מהימן של המחירים בשווקים הוביל להפסקת המסחר".
פעילות זירות הסוחר בישראל מוסדרת כיום בחוק ניירות ערך, פלוס 500 - חברה בת של פלוס 500 העולמית - היא אחת משש החברות שקיבלו רישיון לניהול זירה.
הקבוצה שבשמה מבקש עו"ד ארליך להכיר בתביעה כייצוגית כוללת את כל לקוחות פלוס 500 שהחזיקו מכשיר פיננסי במועד שבו ביצעה החברה הפסקת מסחר, בתקופה שחלה שבע שנים לפני הגשת התובענה ועד למועד הגשתה.
מפלוס 500 נמסר בתגובה כי "עד לרגע זה לא התקבל אצלנו כתב התביעה. במידה שיתקבל, נלמד אותו ונגיב במידת הצורך".