ובר מציע הלוואה שתעביר לו את השעבוד על ארנה נהריה
ארנה גרופ עשויה לקבל עוד הלוואת בעלים, לאחר שהדירקטוריון העדיף אותה על פני הצעת הבנק. הלוואות ובר לחברה עד היום הגיעו ל־113 מיליון דולר
אחרי הלוואות בעלים שהגיעו ל־113 מיליון דולר, מציע בעל השליטה בארנה גרופ מרכוס ובר, הלוואה נוספת, של 18 מיליון דולר (62 מיליון שקל), לחברה. ההלוואה באה להחליף הלוואה בנקאית שמועד פירעונה, אחרי שהוארך, פג בסוף מארס. הבנק מציע להאריך אותה בתנאים שונים, כולל עמידה באמות מידה פיננסיות.
- עתירת הפניקס נדחתה - המכרז למכירת קניוני ארנה יימשך
- ארנה חייבת למכור את הקניונים; הפסידה 72 מיליון שקל ב־2016
- אורשי מייעדת כ־15% מגיוס החוב לפירעון הלוואת בעלים
השעבוד להלוואה הבנקאית הוא מניות ארנה גרופ בקניון ארנה בנהריה, שבשליטתה (96%). הצעת ובר כוללת העברת השעבוד אל החברה המלווה IMTC, בעלת השליטה בארנה גרופ. שווי המניות המשועבדות, לפי הערכת שווי של ארנה בדו"חות של 2017, הוא 275 מיליון שקל. כלומר יותר מפי שישה מההלוואה. ועדת הביקורת של החברה אישרה את ההלוואה, וכך גם הדירקטוריון, אך היא צריכה לזכות גם לאישור אסיפת בעלי המניות.
ארנה גרופ מציינת כי הבנק העביר הצעה להארכת ההלוואה עד סוף 2020. 25 מיליון שקל ייפרעו כקרן וריבית בתשלומים רבעוניים, ו־17.6 מיליון שקל שבהם הריבית תשולם מדי רבעון והקרן בסוף התקופה. הבנק גם יעמיד 15 מיליון שקל בהלוואה שלישית בתנאים זהים לשנייה.
ובר מציע את ההלוואה של 18 מיליון דולר בשני חלקים: 7.24 מיליון דולר בריבית שנתית של 3%, שייפרעו כקרן וריבית בכל רבעון עד סוף 2020; ו־10.76 מיליון דולר שייפרעו בריבית לאורך הרבעונים, והקרן בתשלום אחד בסוף.
הוא יקבל לידיו כאמור את השעבוד על ארנה נהריה. העמדת ההלוואה תיעשה או בדרך רכישת ההלוואה הקודמת מהבנק, או באמצעות הלוואה חדשה לחברה. העמדת השעבוד מותנית בהסכמת השותף הזוטר בנכס, הרצל ציוני שמחזיק ב־4% ממניות הקניון, והתנגדותו תאפשר לוובר לסגת.