פורצי הדרך
רובוט דג יסייע למדענים לחקור את החיים באוקיינוסים
חוקרי ה-MIT פיתחו רובוט בצורת דג שיוכל לשחות מבלי להבהיל את אוכלוסיית המחקר. הרובוט יכול לצלול לעומק של 15 מטר ולשהות במים כ-40 דקות
חוקרים של מעבדת מדעי המחשב והבינה המלאכותית של אוניברסיטת MIT היוקרתית פיתחו רובוט דמוי דג, SoFi שמו, שמיועד לסייע בחקר בעלי חיים ימיים. הרובוט בנוי מסיליקון ופלסטיק גמיש ויכול לשחות ולהתמודד עם זרמים בים. הוא מיועד לפעול בסביבת דגים או בעלי חיים ימיים ולאפשר לביולוגיים ימיים לחקור אותם מבלי להבהיל את מושאי המחקר.
- הלן קלר: הראשונה לזהות את הטעות של כלכלת המיכון
- צפו: רובוט שובר את שיא העולם בפתירת קובייה הונגרית
- פותח עור מלאכותי מתחדש, שיוכל לתת לרובוטים חוש מישוש
הרובוט מצויד במצלמה שמאפשרתלו לצלם סרטוני וידאו ותמונות. הוא מסוגל לשהות בעומק של עד 15 מטר במשך כ-40 דקות עד שהוא נדרש להטענה של הסוללה שלו. את הניסויים הראשונים ערכו מפתחיו במימי ריף הקשת באיי פיג'י. על פי הדיווח של מאשבל, הרובוט נשלט מרחוק על ידי צוללן דרך ג'ויסטיק דמוי שלט של קונסולת משחקים.
השליטה על תנועותיו מאפשרת לו לשחות בכל כיוון אבל גם לבצע כל מיני תנועות מורכבות כמו גלגול סביב צירו. שלא כמו רובוטים קודמים הוא נשלט אלחוטית ואינו מונע בידי מנוע מדחף. הסוללה שלו היא אותה אחת שתמצאו בסמארטפון שלכם, המנוע שלו מתבסס על זוג בלונים שאליהם נשאבים מים מה שמייצר את תנועת הצד לצד של הסנפירים.
החוקרים מקווים לשפר את העיצוב של SoFi ולהוסיף לו יכולות כמו גם לשפר את אלה הקיימות. מנהל המחקר הסביר שהשימוש ברובוט דג מאפשר לחוקרים להתקרב לבעלי חיים ימיים הרבה יותר מאשר בן אדם.