מלחמת הסחר: סין מתכוונת להטיל מכסים על יצוא חקלאי מארה"ב
בכך תפגע בבסיס התומכים של טראמפ במדינות החקלאיות. עם זאת, בייג'ינג גם שוקלת הקלות מסוימות, כולל הקלת המגבלות על השקעות זרות בחברות סיניות במטרה למנוע הסלמת המתח עם ממשל טראמפ
סין, שעומדת לאחרונה בפני מלחמת סחר מצד ארה"ב, מתכוונת להכות חזרה עם מכסים שמכוונים לבסיס התומכים של טראמפ, כולל על יצוא חקלאי מ"חגורת החוות" (Farm Belt).
- "העלאה חד-צדדית של מכסים על מוצרים מיובאים מסין תפגע קשות בכלכלה האמריקאית"
- מלחמת סחר בין סין לארה"ב עלולה ללבות מלחמה אמיתית
- גוברים הסיכויים למלחמת סחר עולמית: טראמפ הטיל מכסים על יבוא פלדה ואלומיניום לארה"ב
אך בייג'ינג גם שוקלת הקלות מסוימות, כולל הקלת המגבלות על השקעות זרות בחברות סיניות. באמצעות גישת המקל והגזר, סין מקווה להימנע מהסלמת המתחים עם ממשל טראמפ.
התוכניות לצעדי התגובה הוצגו בפגישה שנערכה בחודש שעבר במשרד המסחר הסיני בהשתתפות יבואנים סינים של מוצרי חווה מארה"ב, כולל חברת הדגנים הלאומית, תאגיד השמנים ומוצרי המזון, וחברת עיבוד המזון שבידי המדינה. בפגישה הועלו, לכאורה, מקורות חלופיים למוצרים האמריקאים עליהם יוטלו המכסים.
אך במקביל, סין מתכוונת להקל את הגישה לשווקיה, במיוחד במגזר הכלכלי, דבר שבארה"ב ישמחו לשמוע. היום למשל הודיע הבנק העממי של סין
שחברות זרות יקבלו מעתה גישה לשוק ספקי שירותי התשלום האלקטרוני הסיני שצומח במהירות – אך לא פירטו אם החברות יוכלו לעשות זאת ללא שותף עסקי סיני.
הבית הלבן מתכנן להודיע מחר (ה') על צעדי ענישה נגד סין, כולל מכסים על יבוא בהיקף 30 מיליארד דולר לפחות. אלה מתווספים למכסים על פלדה ואלומיניום שייכנסו לתוקפם מחרתיים. פקידי ממשל אומרים שהצעדים הללו הם תגובה למדיניותה של סין לדרוש מחברות אמריקניות להעביר טכנולוגיה לידיהן של שותפותיהן הסיניות, וכן לכך שבייג'ינג מסבסדת באופן לא תקין חברות בתחומים אסטרטגיים כמו ייצור מוליכים למחצה כדי לעזור להן להשתלט על יריבותיהן האמריקניות.