$
בארץ

אורלי לוי-אבקסיס ועמיר פרץ בתחתית המדד החברתי של חברי הכנסת

עפ"י המדד של ארגון "המשמר החברתי" תמר זנדברג צנחה מהמקום ה-6 למקום ה-22. יאיר לפיד הגיע במקום האחרון באופוזיציה -49. בראש הדירוג צועד זו פעם רביעית איציק שמולי. ח"כ מירב בן ארי הגיעה בפעם השלישית ברציפות למקום הגבוה ביותר במדד מבין הח"כים מהקואליציה

שחר אילן 08:3120.03.18

מיהו ח"כ חברתי ומי פחות? התשובות שנותן המדד החברתי של ארגון "המשמר החברתי" המסכם את השנה האחרונה של הכנסת מפתיעות ביותר.

 

ח"כ אורלי לוי אבקסיס, שהקימה לאחרונה מפלגה חברתית, הגיעה למקום ה-40 שנמצא בעשיריה האחרונה של האופוזיציה. בעשירייה הזו ממוקם גם יו"ר ההסתדרות לשעבר ח"כ עמיר פרץ. המתמודדת על ראשות מרצ ח"כ תמר זנדברג, צנחה מהמקום ה-6 למקום ה-22. יו"ר יש עתיד ח"כ יאיר לפיד הגיע במקום האחרון באופוזיציה.

 

שנייה מימין: אורלי לוי-אבקסיס בוועדת הכספים שנייה מימין: אורלי לוי-אבקסיס בוועדת הכספים צילום: עומר מסינגר

 

המשמר החברתי הוא ארגון מתנדבים שעוקב אחר תהליכי החקיקה ופעילות הכנסת כדי לקדם צדק שקיפות ושוויון. המדד החברתי מדרג את חברי הכנסת על פי ההצבעות שלהם במליאה על הצעות חוק כלכליות חברתיות. המונח חברתי כולל על פי הגדרת הארגון קידום חינוך בריאות וקיום בכבוד אבל גם ערכים כמו איכות סביבה, שקיפות ושוויון בפני החוק. המדד מדרג בנפרד חברי כנסת מהאופוזיציה שחופשיים יחסית להצביע לפי מצפונם וחברי כנסת מהקואליציה שמחויבים למשמעת קואליציונית. הוא אינו כולל שרים.

 

 

 

איציק שמולי בראש הרשימה

 

בראש המדד החברתי צועד זו פעם רביעית (לא ברציפות) ח"כ איציק שמולי (המחנה הציוני). שמולי דחק מראש המדד את חברתו לסיעה סתיו שפיר שירדה למקום ה-5. אחרי שמולי עומדים דב חנין (הרשימה המשותפת) ויעל גרמן (יש עתיד) שזינקה מהמקום ה-18 במדד הקודם למקום ה-4.

 

ירידה כואב רושמת כאמור ח"כ זנדברג, שנחשבת למתמודדת המובילה לתפקיד יו"ר מרצ, שצנחה מהמקום ה-6 במדד החברתי הקודם, למקום ה-22, הנמוך ביותר במרצ. זנדברג נעדרה מהצבעות רבות על חוקים חברתיים שיזמו חברי אופוזיציה.

 

 

ח"כ איציק שמולי. בראש רשימת האופוזיציה ח"כ איציק שמולי. בראש רשימת האופוזיציה צילום: נמרוד גליקמן

 

לוי-אבקסיס לא הגיעה להצביע על חוק קצבת הזקנה

 

אבל מה שבאמת מפתיע זו העשירייה התחתונה של האופוזיציה. ח"כ אורלי לוי אבקסיס, מחברות הכנסות הבולטות והמייסדת של מפלגה חברתית חדשה ממוקמת במקום ה-40 מ-49 באופוזיציה (רק חברי כנסת שכיהנו לאורך כל השנה נכללים במדד). אנשי המשמר החברתי מציינים ש"אבקסיס לא טרחה להגיע להצבעות על החוק שביקש להצמיד בין קצבת הזקנה לשכר המינימום ועל ההצעה להתיר תחבורה ציבורית בשבת".

 

 

גם יו"ר האופוזיציה יצחק הרצוג וח"כ עמיר פרץ - הגיעו למקומות בתחתית בשל נוכחות דלה בהצבעות. כך גם חברי הכנסת אחמד טיבי, חנין זועבי וג'מאל זחאלקה מהרשימה המשותפת, שממוקמים בין המקומות 43 ל-47. פרץ, לדוגמה, לא הצביע על הצעת החוק להגדלת קצבאות הזקנה.

 

יו"ר יש עתיד והמועמד לראשות הממשלה, ח"כ יאיר לפיד הגיע למקום 49, האחרון בין חברי הכנסת מהאופוזיציה. לפיד אינו נחשב לח"כ חברתי ובכל זאת אין ספק שזהו מיקום מביך מבחינתו. במדד מסבירים את הדירוג ב"נוכחות דלה מאוד של לפיד בהצבעות במליאה".

 

ח"כ יאיר לפיד, יו"ר יש עתיד. מקום אחרון ח"כ יאיר לפיד, יו"ר יש עתיד. מקום אחרון צילום: אוראל כהן

 

מירב בן ארי - בראש רשימת הקואליציה

 

ח"כ מירב בן ארי (כולנו) הגיעה בפעם השלישית ברציפות למקום הגבוה ביותר במדד מבין הח"כים מהקואליציה, בפער גדול. את ההישג זוקפים במשמרת החברתי למנהג של בן ארי להעדר בקביעות מהצבעות על חוקים חברתיים שהממשלה מנסה להפיל, כמו ההצעה להנהיג שקיפות בתקציבי מוסדות חינוך. כך היא עוקפת את המשמעת הקואליציונית.

 

 

ח"כ מירב בן ארי. מקום ראשון בקואליציה ח"כ מירב בן ארי. מקום ראשון בקואליציה צילום: אלכס קולומויסקי

 

למרות ההידרדרות של זנדברג במדד, מרצ הגיעה למקום הראשון בדירוג הממוצע של המפלגות במדד החברתי, כמו במדד הקודם וברוב המדדים שלפניו. אחריה המחנה הציוני. המפלגה האחרונה במדד היא יהדות התורה, שבעבר הייתה אחת המפלגות החברתיות ביותר בקואליציה. כולנו היא המפלגה החברתית ביותר בקואליציה.

 

מנכ"ל המשמר החברתי, יוסי צרפתי: "המדד החברתי מראה שרבים מהח"כים של האופוזיציה, ביניהם הח"כים הבכירים לא ממש התאמצו לבלום את גל החקיקה האנטי חברתי, לא הגיעו להצבעות ונתנו לממשלה להוביל את הכנסת כרצונה. יש להם חלק בהידרדרות".

 

ח"כ עמיר פרץ מסר כי את עיקר פעילותו החברתית הוא מקיים ברחבי הארץ. הוא יזם מספר חוקים חברתיים חשובים ביניהם להוזלת מחירי הדיור ומממש את תפיסת עולמו החברתית בוועדת המשנה להגנת העורף.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x