אנלייט משקיעה באירופה: רכשה זכויות לפרויקט רוח בקוסובו
החברה מעריכה כי הקמת הפרויקט, שצפוי לכלול 27 טורבינות רוח, צפויה להתחיל במחצית 2019, וניתן יהיה לחבר אותו לרשת החשמל בשנת 2020; עלות ההשקעה הכוללת בפרויקט נאמדת ב-180-140 מיליון יורו
אנלייט אנרגיה מתחדשת שבשליטת קבוצת יורוקום דיווחה היום (ד') על השלמת מו"מ וחתימת הסכם לרכישת הזכויות בפרויקט אנרגיית רוח בקוסובו המצוי בתהליכי פיתוח מתקדמים. הפרויקט צפוי לכלול 27 טורבינות רוח מתקדמות בהספק כולל מתוכנן של 105 מגה-וואט.
- הירוקים משכו את העתירה - ופרויקט הרוח הענק של אנלייט יוצא לדרך
- אנלייט במו"מ על רכישת פרויקט באירופה בהשקעה של 150 מיליון יורו
- אלוביץ' מכר מניות אנלייט אנרגיה ב-10 מיליון שקל
עלות ההשקעה הכוללת בפרויקט נאמדת בסך של כ-180-140 מיליון יורו (לרבות עלויות הקמת הפרויקט, עלויות המימון ורכישת הזכויות).
על פי ההסכם, תרכוש החברה שמנוהלת על ידי גלעד יעבץ, ישירות או באמצעות חברה בשליטתה המלאה, את מלוא המניות של החברה המחזיקה כיום בזכויות בפרויקט, במספר אבני דרך. הפרויקט השיג את מרבית הזכויות בקרקע, ההיתרים הסביבתיים והאישורים המהותיים להשלמת הפיתוח, וצפוי לקבל אישור סופי במהלך השנה.
החברה מעריכה כי בכפוף להשגת כל האישורים, הסכמי ההקמה, התפעול והמימון עבור הפרויקט, ניתן יהיה להתחיל את הקמתו במחצית 2019 ולחבר אותו לרשת החשמל בשנת 2020.
הפרויקט מיועד לקום במסגרת אסדרה תעריפית בקוסובו למתקני רוח, שיעמדו באבני דרך רגולטוריות עד למועדים מסוימים שהוגדרו על ידי הרגולטור. האסדרה מזכה בתעריף הזנה לרשת של 85 יורו ל- MWh, למשך תקופה של 12 שנים. לאחר תקופת התעריף כאמור, מכירת החשמל תתבצע בתנאי שוק. אורך החיים המוערך של החווה הינו 30 שנה.
אנלייט מצויה במגעים ראשוניים לקבלת מימון לפרויקט במתווה Project Finance. הערכות החברה הן כי שיעור המינוף של החוב הבכיר עשוי לעמוד על כ-60%-80% מעלות ההקמה הכוללת.
על פי כושר הייצור של הפרויקט, החברה מעריכה כי הפרויקט יניב הכנסות בהיקף של כ-25 מיליון יורו לשנה בתקופת התעריף, וכ-15 מיליון יורו לשנה בתקופה שלאחר מכן. על פי הערכותיה הנוכחיות של החברה, תחילת הזכאות להכנסות צפויה ב-2020.
משק החשמל בקוסובו מנוהל באופן אוטונומי. רשת החשמל שלו מחוברת לרשת החשמל העיקרית באירופה, הכוללת רשת מסונכרנת בין 25 מדינות. קוסובו פרסמה יעדים ורגולציה לייצור של 400 מגה וואט ממקורות אנרגיה מתחדשת, ומתוכם כאמור, 150 מגה וואט באמצעות אנרגיית רוח.