$
בארץ

מחקר: כמחצית מתיקי הרשלנות הרפואית - בתחום המיילדות והגניקולוגיה

לפי הנתונים, בתיקי מיילדות ממוצע הפיצויים הנפסק עבור תלונות שנמצאו מוצדקות בבית המשפט עומד על 1.4 מיליון שקל; לעומת זאת, גובה הפיצוי הממוצע בתיקי רשלנות רפואית שאינם בתחום הגניקולוגיה והמיילדות עומד על פחות מ-500 אלף שקל

ספי קרופסקי 07:5113.03.18
כמעט מחצית מתיקי הרשלנות הרפואית הם בתחום המיילדות והגניקולוגיה, כך עולה ממחקר חדש המתפרסם הבוקר (ג') לקראת פתיחת כנס ים המלח של המכון הלאומי לחקר שירותי הבריאות. גם גובה הפיצוי הממוצע הנפסק בבתי המשפט במסגרת תיקים אלה הוא גבוה יותר מהממוצע בתיקי רשלנות רפואית אחרים.

 

כך למשל בתיקי מיילדות ממוצע הפיצויים הנפסק עבור תלונות שנמצאו מוצדקות בבית המשפט עומד על 1.4 מיליון שקל, כשגובה הפיצוי רק עולה עם השנים ומגיע לעתים לסכומים של מיליוני שקלים פר מקרה. לעומת זאת, גובה הפיצוי הממוצע בתיקי רשלנות רפואית שאינם בתחום הגניקולוגיה והמיילדות עומד על פחות מ-500 אלף שקל.

 

(ארכיון) (ארכיון)

 

במסגרת המחקר שהוכן על ידי עו"ד עומר פלד נבדקו תיקי רשלנות רפואית במהלך תקופה של כחמש שנים, מ-2013 ועד סוף 2017. מהבדיקה עלה כי ב-50% מהמקרים בית המשפט פסק לטובת החולה, כשבמירב המקרים הטענה העיקרית של החולים היא שהטיפול הרפואי בוצע באופן רשלני או שנעשתה טעות באבחון.

 

המנהל המדעי של המכון הלאומי לחקר שירותי הבריאות, פרופ' זמיר הלפרן, מסר כי מעקב אחר רשלנות רפואית נועד להבטיח את איכות הטיפול ואת בטיחותו. יחד עם זאת, "ההוצאה של מדינת ישראל בגין רשלנות רפואית היא גבוהה ביותר, ובאה בסופו של דבר על חשבון הרפואה של כולנו. אולמות בית המשפט אינם הזירה האידיאלית להתמודדות עם מקרים רפואיים מורכבים, ללימוד ולהפקת לקחים של המוסדות הרפואיים השונים. מכאן, שהגיע הזמן לרפורמה אמיתית בתחום הרשלנות הרפואית שתיטיב גם עם המטופל וגם מערכת הבריאות". 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x