$
אלכוהול

מתיישן היטב: היקב שמצליח כבר 700 שנה

יקב פרסקובלדי הוא אחד היקבים הוותיקים באיטליה, ובעולם בכלל. ג'וזפה פריאני, מסביר איך מנהלים עסק משפחתי 30 דורות

רעות ברנע 08:1113.03.18

“אנחנו לא יודעים לעשות יין זול ואנחנו גם לא מעוניינים לדעת”, אומר ג’וזפה פריאני (Giuseppe A. Pariani), מנהל היצוא של יקב פרסקובלדי (Frescobaldi) האיטלקי. “טווחי המחירים שלנו גבוהים לא בגלל שאנחנו חמדנים, אלא בגלל שהיינות שלנו נעים על הציר שבין טוב, טוב מאוד ומצוין”.

 

פרסקובלדי הוא אחד היקבים הוותיקים באיטליה, ובעולם בכלל. מאחוריו לא פחות מ־700 שנה של הפקת יין ו־31 דורות של יצרני יין - כולם מאותה המשפחה. ההיסטוריה של משפחת פרסקובלדי שזורה בהיסטוריה של המקום שבו היא חיה - מחוז טוסקנה. “לפני כאלף שנה הגיעו לשם בני המשפחה מגרמניה. הם היו משפחה של סוחרים, ופירנצה היתה אז אחד המרכזים הכלכליים של אירופה”, מספר פריאני, שאמנם אינו בן משפחה אבל עובד עבור היקב כבר 27 שנה. “בפירנצה הם החלו לעסוק בבנקאות ותוך כדי החלו גם בהפקת יין. אחד הדברים שהפך את היקב שלהם למפורסם עוד בימיו הראשונים היה שהוא היה היקב הבלעדי שסיפק יין לבית המלוכה הבריטי”. היקב פועל במקביל בעשר אחוזות שונות, כולן בטוסקנה מלבד אחת, כאשר בכל אחוזה היין המופק דומה בסגנון מעט שונה – בגלל התנאים השונים.

 

ג'וזפה פריאני במהלך ביקור בישראל ג'וזפה פריאני במהלך ביקור בישראל צילום: עמית שעל

 

פריאני הגיע ארצה בחודש שעבר כאורח של אנוטקה בע”מ, חברה יבואנית למשקאות שמשווקת את יינות היקב בארץ, ושל מסעדת פרונטו והשף שלה דיוויד פרנקל, שאירח אותו לערב מיוחד של יינות ואוכל טוסקני. היינות שלהם מיוצאים ל־95 מדינות, ובישראל הם נמכרים זה יותר מ־30 שנה, אף שאינם מייצרים יין כשר.

 

אתם מגדירים את עצמכם כיקב מסורתי?

“כן, אבל מסורת אצלנו נתונה לפרשנות. אני שומע יצרנים שמתהדרים בזה שהם עושים בדיוק את אותו היין שסבא שלהם היה עושה. אנחנו לא כאלה. אחד הדברים החשובים, גם במסורת, הוא להסתכל הטעויות שלך וללמוד מהן. כשהצטרפתי לחברה, לפני 27 שנה, ה'ניפוצאנו' ( Nipozzano ־ אחד מסוגי היין האדום שמייצר היקב, עשוי בעיקרו ענבי סן ג’ובז בשילוב עם זני ענבים נוספים) שלנו היה שונה. אנחנו יקב שעובד לטווח הארוך. חלק מיצרני היין מנפיקים את החברות שלהם בבורסה כדי לממן את הגידולים ביקב, זה לא צעד נכון לדעתנו. כשאנחנו שותלים כרם, אם עשינו טעות — אנחנו נגלה אותה רק אחרי מינימום של שמונה שנים, ומי שינפיק יין לא טוב בבורסה, לא יחזיק מעמד. מנגד, אין לנו לחץ למכור יותר ממה שאנחנו מוכרים היום”.

 

איך זה שעסק מנוהל בידי משפחה אחת במשך כל כך הרבה דורות?

“הילדים הצעירים לא מורשים להצטרף לעסק באופן אוטומטי. כל אחד מהם חייב להתחיל בקריירה עצמאית משלו, ללא שום עזרה, אף שמדובר באחת המשפחות עם הקשרים הכי טובים בכל תחום בעולם. בחתונה המלכותית האחרונה בבית המלוכה הבריטי, למשל, פרסקובלדי היתה המשפחה האיטלקית היחידה שהוזמנה. אבל היא משפחה פשוטה וצנועה: אם מישהו מבני המשפחה מוכיח את עצמו באופן עצמאי ואחרי כמה שנים רוצה להצטרף לעסק — הוא יוכל — אבל הוא לא יזכה בשום יתרון על עובדים אחרים. היום נשיא היקב הוא הדור ה־31 במשפחה, והדור ה־32 בדרך”.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x