קפיטליזם 3.0
כניסה חלקה: היזמת שפיתחה אפליקציה למיפוי אתרים הנגישים לאנשים עם מוגבלות
אפליקציית AccessNOW, שפיתחה מעיין זיו, יזמת קנדית שנולדה עם מחלת ניוון שרירים, מעוררת את העניין של גוגל ומייקרוסופט
ענקיות ההייטק זיהו את הפוטנציאל במיזם של זיו. “עם מיקרוסופט השקנו קמפיין מדיה לפלטפורמות של מכשירי סיוע. אובר התחילו פיילוט לרכבים נגישים בטורנטו וייעצנו להם איך לבנות זאת בהתאמה ללקוחות. אנחנו הקול שלהם”, אומרת זיו. דווקא הפרויקט עם גוגל למיפוי פארקים בטורנטו עם מצלמת 360 מעלות על כיסא גלגלים ריגש את מעיין במיוחד. “אנשים עם נכות לא רוצים לשבת בבית. אנחנו גם רוצים לצאת ולחיות חיים מלאים. נגישות זה לא רק עבור בתי חולים ובתי ספר. נגישות מאפשרת לנו להיות אקטיביים בחוץ, ולכן אנחנו בוחנים אפילו את רמת הנגישות של פארקים”.
בנובמבר הגיעה זיו לירושלים כאחת מ־24 יזמים שנבחרו להשתתף במסע Start JLM, יוזמה של משרד ירושלים ומורשת, משרד החוץ והרשות לפיתוח ירושלים. “רציתי ללמוד מה הסוד שעזר לבנות מיזמים ולהצליח מהר”, מספרת זיו. “הבנתי שקנדה היא מדינה גדולה וכשאנשים מתחילים עסק, הם חושבים להצליח מקומי בעיר שלהם. בישראל הולכים על כל הקופה וחושבים גלובלי מהיום הראשון. זה דוחף לחשוב בגדול. בחצי מהפעמים כשאני מגיעה למקום, אני לא יכולה להיכנס כי הוא לא נגיש. בקנדה זה אומר שאני תקועה בחוץ בקור ובשלג. הייתי רוצה שגם ישראל תהיה יותר ממופה מבחינת נגישות”.
נגישות זה אינטרס כלכלי מדגישה זיו, ומספר הנזקקים לה גדול יותר ממה שמקובל לחשוב: “15% מהאוכלוסייה בעולם הם בעלי מוגבלות. אבל כשמוסיפים אמהות עם עגלות, אנשים שעברו תאונה והם על כיסא גלגלים זמנית, אנשים קשישים, מגיעים ליותר ממחצית האוכלוסייה. אף אחד לא יודע מתי הוא יזדקק לזה. אנחנו רוצים ליצור חברה בה כולם חושבים על נגישות ושאם בית הקפה הזה נגיש, אז כל אדם יבחר בו על פני אחרים. אם בעל המקום מדורג רע באפליקציה הוא גם יכול לחשוב איך לשנות זאת. אנחנו נותנים מוטיבציה לרצות לעשות שינוי”.