$
בארץ

תיק 4000

אלי קמיר, בנק דיסקונט והקשר לתיקי נתניהו

יועץ התקשורת קמיר, החשוד בין היתר כי לקח חלק בהעברת מידע סודי ממשרד התקשורת לבזק. אחד מלקוחותיו הבולטים הוא בנק דיסקונט, שקשור באופן עקיף לפרשה זו וכן לפרשת הצוללות. קמיר ייעץ לבנק בנוגע לוועדת שטרום, שלבסוף החליטה להחריג את כאל ולא להפרידה מדיסקונט

רעות שפיגלמן 16:3906.03.18
יועץ התקשורת של משפחת נתניהו לשעבר ניר חפץ חתם אתמול (ב') על הסכם עד מדינה וצפוי למסור מידע בשלל הפרשות שבהן חשוד ראש הממשלה בנימין נתניהו; בין היתר, חפץ ימסור מידע על תיק 4000 שבו חשוד נתניהו במתן הטבות רגולטוריות לבזק שבה שולט שאול אלוביץ' בתמורה לסיקור אוהד באתר החדשות וואלה שנמצא בשליטת בזק.

 

עם שלל החשודים בתיק 4000 נמנה גם יועץ התקשורת והאסטרטגיה אלי קמיר. קמיר חשוד כי לקח חלק בהעברת מידע סודי ממשרד התקשורת לבזק וכן כי נכח בפגישות שערכו בכירי חברת התקשורת עם מנכ"ל המשרד לשעבר שלמה פילבר.

 

אחד מהלקוחות הבולטים של קמיר הוא בנק דיסקונט, שקשור באופן עקיף לשתיים מהפרשות של נתניהו — פרשת בזק (תיק 4000) ופרשת הצוללות (תיק 3000). במסגרת פרשת הצוללות קמיר מסר עדות פתוחה במשרדי להב 433.

 

אלי קמיר. דיסקונט הוא הבנק הנושה הגדול ביותר של קבוצת יורוקום השולטת בבזק אלי קמיר. דיסקונט הוא הבנק הנושה הגדול ביותר של קבוצת יורוקום השולטת בבזק צילום: עמית שעל

 

קמיר החל לייעץ למערך האסטרטגיה של הבנק בסוף 2014, בין היתר בנוגע לוועדת שטרום להגברת התחרות במערכת הבנקאית. בתחילת הדרך הוועדה נטתה להמליץ על הפרדת שלוש חברות כרטיסי האשראי - לאומי קארד, ישראכרט וכאל - מהבנקים השולטים בהן - לאומי, הפועלים ודיסקונט בהתאמה - אולם בסופו של דבר, ההמלצות הסופיות שהוצגו לממשלה ביולי 2016, החריגו את כאל.

 

לפי ההמלצות הסופיות, שהיוו בחלקן את הבסיס לחוק להגברת התחרות ולצמצום הריכוזיות בשוק הבנקאות, על בנק לאומי ובנק הפועלים למכור את אחזקותיהם בלאומי קארד ובישראכרט עד ינואר 2020, בעוד דיסקונט יורשה להמשיך להחזיק בכאל עד תחילת 2021, אז יבחן שר האוצר מחדש את הקשר בין הבנק וחברת כרטיסי האשראי.

 

דיסקונט הוא גם הבנק הנושה הגדול ביותר של קבוצת יורוקום של אלוביץ' ששולטת בבזק. מבקשת הפירוק שהגישו הבנקים דיסקונט, הפועלים והבינלאומי עולה כי יורוקום חייבת לבנק 480 מיליון שקל מתוך 971 מיליון שקל שהיא חייבת לבנקים האלו. בקשת הפירוק היא שהובילה להליך שבסופו השליטה ביורוקום צפויה לצאת בקרוב מידיו של אלוביץ' ולעבור ככל הנראה לאיש העסקים האמריקאי נתי סיידוף.

 

דיסקונט גם מימן חלק מהעסקה שהתבצעה ב־2015 לרכישת ארבע ספינות להגנה על אסדות הגז מתאגיד טיסנקרופ הגרמני בעלות של 315 מיליון יורו. גרמניה נתנה מענק של 115 מיליון יורו, ויתר הסכום — 200 מיליון יורו — נפרס על פני כמה שנים. המדינה יצאה במכרז לקבלת הלוואה, שבו זכה בנק דיסקונט. תאגיד טיסנקרופ עומד במרכזו של תיק 3000 (פרשת הצוללות).

 

מבנק דיסקונט לא נמסרה תגובה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x