שולה רקנאטי: "ישראל סובלת מפערים חברתיים הגדולים ביותר בעולם המערבי"
ד"ר רקנאטי, שותפה מנהלת בגלרנוק ויו"ר עמותת "חינוך לפסגות" אמרה בכנס יוזמות 2018 של "כלכליסט", נוכחתי לדעת שהאתגר הגדול ביותר הוא הקיטוב החברתי והיעדר שוויון בהזדמנויות, והמפתח לשינוי הוא יצירת מוביליות חברתית והמפתח לכך הוא חינוך"
"מאות בוגרים בשירות צבאי, בלימודים אקדמאים ובתפקידים מובילים במשק שהופכים לאזרחים תורמים בחברה גם הילדים - הם ההוכחה שחינוך אכן מייצר שינוי בחברה", כך אמרה היום (א') ד"ר שולה רקנאטי, שותפה מנהלת בגלרנוק ויו"ר עמותת "חינוך לפסגות" בכנס יוזמות 2018 של "כלכליסט" ובנק לאומי בשיתוף רשת עמל.
העמותה שאותה היא מנהלת מסייעת לכ-2,500 תלמידים מהפריפריה החברתית בישראל להצליח בלימודיהם ולהשתלב בחברה בכ-40 מרכזי חינוך הפרוסים ברחבי הארץ.
רקנאטי סיפרה כי במהלך עבודתה בעולם היזמות והטכנולוגיה התברר לה לפני כעשרים שנה כי "הרעיונות של הסטארט-אפ ניישן אינם מחלחלים לכל חלקי הארץ. לכל אדם יש רגע מכונן בחייו שמשנה אותם מקצה לקצה. ביקרתי במיזם חברתי בשנת 2000 בנווה עופר בת"א. נכנסתי למקלט חסר אור וציפתה לי הפתעה - ראיתי קבוצת ילדים עם מוטיבציה וחדוות יצירה והרגשתי חיבור מידי למיזם הזה. דמיינתי כיצד מיוזמה סטודנטיאלית מקומית הוא יכול להפוך לארגון חזק המשנה את חייהם של אלפי בני נוער ומספק להם הזדמנות שווה".
בהמשך דבריה סיפרה רקנאטי על מור, שהיה נער מרקע חברתי לא קל שהסתייע באחד המרכזים של העמותה, קיבל ציונים טובים, שירת ביחידה מובחרת כקצין והיום הוא סטודנט להנדסה באוניברסיטת בן גוריון.
יחד עם זאת, לדבריה "רבים לא מצליחים לממש את כשרונם. פערים חברתיים קיימים בכל מקום בעולם, אך למרות שמדובר בבעיה עולמית ישראל סובלת מהפערים הגדולים ביותר בעולם המערבי. נוכחתי לדעת שהאתגר הגדול ביותר הוא הקיטוב החברתי והיעדר שוויון בהזדמנויות, והמפתח לשינוי הוא יצירת מוביליות חברתית והמפתח לכך הוא חינוך".