$
שוק ההון

קבוצת שיכון ובינוי תפקיד 250 מיליון שקל בקרן חילוט

הפקדת המזומנים נעשית במסגרת תפיסת הכספים על ידי המשטרה לנוכח מעצרם של ארבעה מעובדי קבוצת שיכון ובינוי ולאור החשד לשוחד בפעילות של חברת 'סולל בונה ארצות חוץ' באפריקה

יניב רחימי 16:4021.02.18

קבוצת שיכון ובינוי של שרי אריסון ומשטרת ישראל הגיעו להבנה על הפקדת סכום של 250 מיליון שקל שיופקדו בקרן חילוט, כך נודע בהודעה שפרסמה היום(ד') הראשונה למשקיעיה בבורסה.

 

 

 

לפי הדיווח, הפקדת המזומנים נעשית במסגרת תפיסת הכספים על ידי המשטרה לנוכח מעצרם של ארבעה מעובדי קבוצת שיכון ובינוי ולאור החשד לשוחד בפעילות של חברת 'סולל בונה ארצות חוץ' באפריקה.

 

הכספים שיופקדו בקרן החילוט יועברו מחשבונותיה של החברה הנכדה בחו"ל ויוגדרו כסכום תפוס. נכון להיום בקופתה של סולל ובונה ארצות חוץ פיקדונות בהיקף של יותר ממיליארד שקל.

 

בדיווח של שיכון ובינוי נמסר שהפקדת הסכום של 250 מיליון שקל נעשית ללא הודאה בכל טענה מצד החברה, אולם העובדה שמדובר בסכום מהותי עשויה להעיד על היקפי הפעולות החשודות כנגועות בשחיתות.

 

פרויקט של שיכון ובינוי באפריקה פרויקט של שיכון ובינוי באפריקה צילום: יוטיוב

 

אתמול בית משפט השלום בראשון לציון האריך ב-6 ימים את מעצרם של שלושת החשודים הקשורים בשיכון ובינוי שנעצרו במסגרת חקירת להב 433 שהעלתה חשד לעבירות מתן שוחד לעובד ציבור זר באפריקה. "יש חשד סביר לביצוע העבירות", כתב השופט עמית מיכלס בהחלטתו.

 

השלושה, יהודה אלימלך ששימש בעבר כמנכ"ל BSI, חברה נכדה של שיכון ובינוי הפועלת בקניה, מחליפו בתפקיד רוני פאלוך ואלכסנדר ישיש העובד בסולל בונה. החשודים נעצרו בחשד לביצוע עבירות של מתן שוחד לעובדי ציבור זרים, קשירת קשר לפשע ורישומים כוזבים במסמכי תאגיד והמשטרה ביקשה להאריך את מעצרם ב-9 ימים.

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x