שיכון ובינוי: הוארך ב-6 ימים המעצר של 3 החשודים במתן שוחד
השלושה, יהודה אלימלך ששימש בעבר כמנכ"ל BSI, חברה נכדה של שיכון ובינוי הפועלת בקניה, מחליפו בתפקיד רוני פאלוך ואלכסנדר ישיש העובד בסולל בונה. הם נעצרו בחשד לביצוע עבירות של מתן שוחד לעובדי ציבור באפריקה
בית משפט השלום בראשון לציון האריך היום (ג') ב-6 ימים את מעצרם של שלושת החשודים הקשורים בחברת שיכון ובינוי שנעצרו הבוקר במסגרת חקירת להב 433 שהעלתה חשד לעבירות מתן שוחד לעובד ציבור זר באפריקה. "יש חשד סביר לביצוע העבירות", כתב השופט עמית מיכלס בהחלטתו.
השלושה, יהודה אלימלך ששימש בעבר כמנכ"ל BSI, חברה נכדה של שיכון ובינוי הפועלת בקניה, מחליפו בתפקיד רוני פאלוך ואלכסנדר ישיש העובד בסולל בונה.
החשודים נעצרו בחשד לביצוע עבירות של מתן שוחד לעובדי ציבור זרים, קשירת קשר לפשע ורישומים כוזבים במסמכי תאגיד והמשטרה ביקשה להאריך את מעצרם ב-9 ימים.
רפ"ק עו"ד אריאל פרידמן, מיאח"ה שבלהב 433, אמר בדיון כי מדובר "במעשים חמורים ביותר שנעשים בשיטה שיטתית המהווים כמעין תרבות ארגונית כדברי אחד המעורבים". לדבריו, יש במעשים "כדי לפגוע ביחסי החוץ של מדינת ישראל כמו גם ביחסים הכלכליים של מדינת ישראל מול גופים שונים. מדובר בעבירות שמוקדי השוחד שלהם אינם בישראל – מפוזרים לא רק ביבשת אחת. נוכח הריחוק הגיאוגרפי כמו גם הצורך בקבלת שיתוף פעולה ממדינות וגופים שונים, מובן מדוע אנו רוצים את הימים המינימליים האלה. מעבר לכך שהפעולות התייחסו באופן נקודתי ביותר לפעולות נקודתיות. ואינן תלויות במדינות אחרות. הפוטניאל לשיבוש במקרה הנוכחי הוא אינהרנטי מעצם קיומה של החקירה הגלויה אך גם הצגתי לביהמ"ש שיבוש ממשי מצד המעורבים לרבות תיאום וכיוצב'. כל שלושת המעורבים יש בעניינם ראיות לשיבוש בפועל".
עו"ד איריס ניב סבג, באת כוחו של אלימלך ציינה כי מדובר במי שעזב את תפקידו כמנכ"ל החברה הנכדה כבר בשנת 2011 ויצא לפנסיה מוקדמת. לדבריה, חוק שוחד לעובד זר תוקן בשנת 2010. "מדברים על פרשייה ככל שמדברת על תקופה נוכחית לא רלוונטית אליו ואם על העבר אז זה היסטורי – הוא כבר שנים לא כאן. אפשר להסתפק במעצר בית – אין עילה להשתמש במעצר אלא כאמצעי לחץ".
עו"ד ירון ליפשס, המייצג את פאלוך, אמר בדיון כי מדובר באדם נורמטיבי לחלוטין, אב וסב, המשתף פעולה בחקירה ועונה לכל השאלות וניתן להסתפק בעניינו במעצר בית. גם סנגורו של ישיש, עו"ד משה מזור, ביקש להסתפק במעצר בית, לדבריו מדובר מדובר בפרשה ישנה ואין חשש אמיתי לשיבוש החקירה.
רפ"ק עו"ד אריאל פרידמן אמר בדיון כי מדובר "במעשים חמורים ביותר שנעשים בשיטה שיטתית המהווים כמעין תרבות ארגונית כדברי אחד המעורבים". לדבריו, ויש בהם כדי לפגוע ביחסי החוץ של מדינת ישראל כמו גם ביחסים הכלכליים של מדינת ישראל מול גופים שונים. מדובר בעבירות שמוקדי השוחד שלהם אינם בישראל – מפוזרים לא רק ביבשת אחת. נוכח הריחוק הגיאוגרפי כמו גם הצורך בקבלת שיתוף פעולה ממדינות וגופים שונים, מובן מדוע אנו רוצים את הימים המינמלאיים האלה. מעבר לכך שהפעולות התייחסו באופן נקודתי ביותר לפעולות נקודתיות. ואינן תלויות במדינות אחרות. הפוטניאל לשיבוש במקרה הנוכחי הוא אינהרנטי מעצם קיומה של החקירה הגלויה אך גם הצגתי לביהמ"ש שיבוש ממשי מצד המעורבים לרבות תיאום וכיוצב'. כל שלושת המעורבים יש בעניינם ראיות לשיבוש בפועל.
"מדובר בחקירה מסועפת", כתב השופט מיכלס בהחלטתו. "אני סבור שאין מקום להכביר במילים כדי לא לפגוע בחקירה והדבר עולה מחומר החקירה שהוצג בפני. לאור האמור ובשים לב לחשש משיבוש החקירה אני סבור שלא ניתן להורות על שחרור החשודים בשלב הזה".
עוה"ד ירון ליפשס וליה גוני, המייצגים את פאלוך, מסרו בתגובה: "מר פאלוך סמוך ובטוח כי בתוך זמן קצר, כאשר ערפל החקירה יתפוגג והעובדות יתבררו במלואן, יובהר כי לא נפל כל פסול במעשיו, כי לא ביצע עבירה כלשהי ושכל פעולותיו נעשו במסגרת הדין לקידום ענייניה של החברה".
החברות מיוצגות ע"י עוה"ד פנחס רובין וארז הראל ממשרד גורניצקי ושות'.