בלעדי לכלכליסט
קריסת הוניגמן מסתבכת: הנאמן הסתיר מביהמ"ש את קשריו עם הנושה הכי גדול
רו"ח בועז גזית, שמונה לנאמן רשת האופנה הקורסת לבקשת הבעלים, הוא שותף של עדי גרטל, עד לאחרונה בכיר בחטיבה העסקית של מזרחי טפחות. פורמלית הוא מועסק בבנק עד סוף פברואר. החוב של הוניגמן לבנק עומד על 37 מיליון שקל
מתגברות התמיהות סביב ההתנהלות בקשר להקפאת ההליכים של רשת האופנה הוניגמן: הנאמן רו"ח בועז גזית שהתמנה יחד עם עו"ד קרן רייכבך סגל לפי בקשת בעלי הוניגמן, הוא שותף של עובד בכיר בבנק מזרחי טפחות, הנושה הגדול ביותר של הוניגמן, שפרש מתפקידו רק לאחרונה ‑ כך נודע ל"כלכליסט". העובד הוא עדי גרטל, ששימש כמנהל סקטור עסקים בחטיבה העסקית של הבנק.
- כך סידרה לעצמה הוניגמן הקפאת הליכים לפי בקשתה
- הקפאת ההליכים בסכנה? בנק מזרחי חילט 6 מיליון שקל לבעלי הוניגמן
- המספרים נחשפים: מדוע קרסה רשת האופנה הוניגמן
זאת, לאחר ששלשום נחשף ב"כלכליסט" כי הרשת החליטה לנהל את ההליך בבית המשפט בנצרת במקום בבית המשפט המחוזי בתל אביב, והצליחה לקבל שורה ארוכה של צווים כולל איסור פרסום, כעת מתברר עוד כי מידע מהותי לכאורה לא נמסר לשופט עיילבוני. רק לפני כשלושה חודשים סוכמה בין הצדדים פרישתו של גרטל מבנק מזרחי, ול"כלכליסט" נודע כי הקשר הפורמלי בין הצדדים – סיום יחסי עובד־מעביד - יסתיים למעשה רק בסוף החודש הנוכחי. החוב של הוניגמן לבנק עומד על 37 מיליון שקל.
הבנק מימן את ההקפאה
בימים האחרונים התברר כי הוניגמן ובעליה הסתירו מבנק המזרחי את התכנון שלהם לעשות שימוש ב־6 מיליון שקל מכספי בנק מזרחי שניתנו כהלוואה אישית לאחים הוניגמן, כאמצעי למימון הקפאת ההליכים.
ביום רביעי שעבר, בטרם נודע לו על צו ההקפאה, ולאור מצבה הכספי של הוניגמן, חילט בנק המזרחי את הכסף מחשבונותיהם של האחים הוניגמן. מיד לאחר מכן פנו הנאמנים לבנק ודרשו שיחזיר את הכסף, בעקבות צו של השופט שקובע שהכסף ישמש כהלוואה לתקופת הקפאת ההליכים.
תצהיר ניגוד העניינים שהגיש גזית בטרם התמנה הוא קצר ולקוני וכל שנכתב בו הוא "אין לי זיקה לחברה ו/או לבעלי המניות של החברה". בתצהיר לא ניתנה התייחסות לכך שלגזית יש לכאורה זיקה, באמצעות שותפו, לנושה הגדול ביותר של הוניגמן.
בתגובה לפניית "כלכליסט" מסר רו"ח גזית כי "מדובר בטענה תמוהה. ההצהרה שנמסרה על ידי מדויקת ונכונה". לדברי גזית, גרטל הוא לא שותפו "בתחום הזה".
אלא שלידי "כלכליסט" הגיעו מסמכים מהם עולה שגרטל מעורב אישית בתיק הוניגמן, והוא היה זה שהפיץ את צו הקפאת ההליכים בפני נושי הרשת, בשם הנאמנים.
כך, ביום רביעי שעבר, בעת שצו איסור פרסום עדיין חל, פנה גרטל לכמה מהבנקים ועדכן אותם בדבר קיומו של ההליך. בהודעה נכתב כי ניתן צו הקפאה "נגד קבוצת הוניגמן, החברה והבעלים. הצו עדיין חסוי אך אנו מדווחים לבנקים לפי החלטת בית המשפט". גרטל הוסיף וכתב כי "קרן רייכבך סגל ובועז גזית שותפי, מונו לנאמנים".
לפי רשם החברות, בסוף נובמבר 2017 הקימו גזית וגרטל חברה ששמה "קונקורד קפיטל אי.אל בע"מ" שמחצית ממניותיה שייכות לגרטל והמחצית השניה למשרד רואי החשבון של גזית.
מעדי גרטל נמסר בתגובה: "המשרד בו בועז ואני שותפים לא קשור לתחום הפירוקים, ואינני שותף שלו בתיק הוניגמן. התיק לא הגיע אליי או לגורם אחר נוכח מידע שהיה לי מאחר שעבדתי בבנק מזרחי. לא קיבלתי שום מידע לגבי הוניגמן בעת שהייתי בבנק. עבדתי בסקטור עסקים בעוד שהוניגמן טופלה בסקטור תאגידים, כך שלא היתה לי כל נגיעה להוניגמן. לבקשת הנאמנים, התקשרתי טלפונית לגורמים אותם אני מכיר אישית בבנקים מסויימים במטרה לסייע ביצירת הדברות עם הנאמנים. בכל הנוגע אליי, אין שום ניגוד עניינים שצריך להצהיר עליו".
עניין מקצועי
מרשת האופנה הוניגמן נמסר כי "הבקשה למנות את רו״ח בועז גזית הינה על רקע ניסיונו המקצועי בתהליכי חדלות פירעון בקמעונאות בכלל ובענף האופנה בפרט. כפי שפורט בבקשה לבית המשפט, רו״ח גזית שימש כנאמן, בין השאר, בחברות אייס רשתות בע"מ ואייס אוטו דיפו בע"מ, וכן כבעל תפקיד מטעם בית המשפט ברשתות האופנה מתאים לי וגאמפ. אין כל קשר לבקשה למנות את רו״ח גזית לבין היכרותו את מר גרטל״.
מבנק המזרחי סירבו להגיב.