סגל העובדים בשנקר מתנגד בתוקף לאיחוד עם אוניברסיטת ת"א
המרצים טוענים שברקע המגעים לאיחוד נמצאת שאיפה של הנשיאה יולי תמיר להתמנות לנשיאת האוניברסיטה. תמיר: "שנקר הגיעה לשיאה"
במכללת שנקר ברמת גן מתחולל בשבועות האחרונים סכסוך בין סגל העובדים להנהלת המוסד על רקע המגעים לאיחוד עם אוניברסיטת תל אביב. העימות כולל קרב גרסאות בנוגע למניעים שמאחורי המגעים הללו וכן לצורה שבה הם מנוהלים. בעקבות השיחות הכריז סגל העובדים על סכסוך עבודה, ומאיים לנקוט בקרוב צעדים ארגוניים.
לטענת נציגי הסגל, נשיאת המכללה פרופ' יולי תמיר מנהלת את המגעים מול האוניברסיטה מבלי לשתף אותם בנעשה. מעבר לכך, הסגל מטיח ביקורת חריפה מאוד בהנהלת המכללה וטוען כי המניע העיקרי מאחורי המיזוג הוא הרצון של חלק מהגורמים המעורבים להשיג שליטה על שטח המכללה, הנמצא במיקום אסטרטגי סמוך לאזור העסקים במערב רמת גן (הבורסה ליהלומים). בנוסף, טוענים חברי הסגל כי פרופ' תמיר, שצפויה לסיים את תפקידה בקרוב, לוטשת עיניים למשרת נשיאת האוניברסיטה.
עוד טוענים נציגי הסגל כי פרופ' תמיר לא הציגה להם את מלוא המידע על המגעים ולא קיימה את מחויבותה להרכיב צוותי עבודה משותפים בין ארגוני הסגל וההנהלה. הם אף טוענים כי ההנהלה הציגה מידע סותר באשר לגירעון המוסד, מה שהיווה נימוק לרצון ההנהלה להתמזג עם האוניברסיטה.
לידי "כלכליסט" הגיע מסמך פנימי שעליו חתומה הנשיאה פרופ' תמיר, שבו היא כותבת לחברי הוועד המנהל כי מכיוון שהוועדה לתקצוב ותכנון (ות"ת) במל"ג קיבלה את טענות המוסד שהשיפוי לתלמידי אופנה, תכשיטים וטקסטיל אינו מספק – המכללה תקבל תוספת תקציבית של 1.1 מיליון שקל. "דבר זה יאפשר לנו לסיים את שנת תשע"ח בגירעון קטן יחסית ולייצב את המערכת", כותבת פרופ' תמיר.
עם הסיבות למיזוג ניתן למנות את העובדה ששנקר אינה מורשית להעניק תארים מתקדמים כמו תואר שלישי ומעלה, מכיוון שהמל"ג מאפשרת זאת רק לאוניברסיטאות. עבור אוניברסיטת תל אביב, מיזוג שכזה יוסיף מסלולי לימוד חדשים.
פרופ' תמיר אמרה בתגובה כי הקרקע כלל לא שייכת למכללה וכי בשלב זה מדובר בגישושים בלבד בין שני המוסדות ואם יבשילו למגעים ‑ חברי הוועד יהיו מעורבים בהם. עוד הוסיפה תמיר כי המוסד אכן היה בגירעון, אך השיפוי שהתקבל מהוות"ת ושעליו נאבקה אכן שיפר את מאזן המוסד.
"עדיין אין מגעים רציניים, יש רק שיחות רקע", הוסיפה פרופ' תמיר בשיחה עם "כלכליסט" והסבירה כי "שנקר התקדמה והתפתחה והיא אחת המכללות המובילות בתחומה בעולם, אך היא הגיעה לנקודת השיא שאליה מכללה יכולה להתפתח. תחומים מחקריים שונים חסומים בפנינו בשל מעמדנו כמכללה ואנחנו מפסידים יכולות מסוימות". לפיה, אם מיזוג שכזה יתממש, מסלולי הלימוד במוסד לא יסתכמו בתארים ראשון ושני.
מהמל"ג נמסר כי המועצה "מעודדת איחוד של מוסדות אקדמיים. ככל שתהיה התקדמות במגעים לשיתוף פעולה בין אוניברסיטת תל אביב למכללת שנקר, המל"ג תסייע ככל הנדרש".