ביה"ד לעבודה פסק פיצוי של 50 אלף ש' לעובדת שהופלתה בשל היותה אישה דתייה
בית המשפט קבע כי חברת מ.דיזינגוף הפלתה לרעה עורכת דין, אם לשני ילדים קטנים ושומרת מצוות, במסגרת הליך קבלה לעבודה ותשלם פיצוי. בנוסף, תישא החברה בהוצאות משפט בסך 11 אלף שקל
בית הדין הארצי לעבודה קבע כי מ.דיזנגוף, המייצגת מועדוני ביטוח בינלאומיים לשיפוי הדדי של בעלי כלי שיט בישראל, לא קיבלה לעבודה עורכת דין על רקע אפליה הורית, דתית ומגדרית, ופסק לה פיצוי של כ־50 אלף שקל. כמו כן נקבע כי החברה תישא בהוצאות משפט של 11 אלף שקל: "נסיבות המקרה מציבות תמרור אזהרה המתריע מפני מודל 'העובד המצטיין' ו'העובד האידיאלי', הטומן אפליה מובנית, המכה שורשים".
האישה שהתמודדה על המשרה היא אם לשני ילדים קטנים, שומרת מצוות. לאחר כמה ראיונות שבהם הודגש אופייה התובעני של המשרה, הוחלט לא לקבלה לעבודה. האישה הגישה תביעה נגד החברה לבית הדין האזורי לעבודה וטענה כי הופלתה לרעה "בהיותה אישה דתייה ואם לילדים". בית הדין פסק לה פיצוי של 50 אלף שקל.
מ.דיזינגוף ערערה לבית הדין הארצי לעבודה בטענה כי החליטה לא לאייש את המשרה וכי ההדגשים שניתנו על ידה בהליך הקבלה לעבודה התבקשו נוכח אופי המשרה. לגרסת החברה היא לא הפלתה את המתמודדת בתהליך בחינת התאמתה למשרה, והיא הציגה בפניה את דרישותיו החריגות של התפקיד, שעות לא שגרתיות, זמינות מתמדת, היעדרויות מהבית, לרבות נסיעות לחו”ל.
בית הדין הארצי קיבל אף הוא את עמדת האישה, והתבסס על אמירות סטריאוטיפיות שהופנו כלפיה במהלך הראיונות, כגון שהיא תצטרך "לעבוד כמו גבר", ולא יהיו לה הנחות על רקע היותה אם לילדים. כן היא נשאלה שאלות בנוגע ליכולתה לגדלם במקביל לעבודה ושאלות אשר לתכנון משפחתה בהתאם למקובל במגזר החרדי. "באמירות אלה טמונה גישה סטריאוטיפית כה עמוקה ביחס לקבלה לעבודה של אימהות, ושל אימהות המשתייכות לחברה החרדית בפרט, עד כי אפשר שמתייתר הצורך לדון בכל יתר הטענות שבערעור".