הקפאת ההליכים בסכנה? בנק מזרחי חילט 6 מיליון שקל לבעלי הוניגמן
הבעלים נטלו הלוואה מהבנק לפני שלושה שבועות ולא גילו לו שהכסף ישמש למימון הקפאת ההליכים. בבנק זועמים וטוענים שהכסף היה מיועד לצמצם את החוב של הוניגמן ושהבעלים משכו זמן ולא העבירו אותו
תמיהות ראשונות לגבי אופן ההתנהלות סביב הגשת בקשת הקפאת ההליכים של רשת האופנה הוניגמן ו-TNT: מבקשה שהגישו הלילה (ו') הנאמנים, עו"ד קרן רייכבך סגל ורו"ח בעז גזית, עולה כי בנק מזרחי חילט כספים ששייכים לו לטענתו מהחשבונות הפרטיים של הבעלים של הוניגמן, יעקב הוניגמן ומיכה אריה הוניגמן. מדובר בכספים בהיקף 6 מיליון שקל שהאחים הוניגמן גילו רק לפני יומיים כי הם יעניקו אותם כהלוואה לרשת לתקופת הקפאת ההליכים.
מהודעת הנאמנים עולה שבנק מזרחי לא היה מעודכן מראש בדבר הכוונות של האחים לגבי השימוש בכסף, וכעת נטען כי הבנק מנוע מלחלט את כספו מאחר שישנו צו של השופט עטאף עילבוני מבית המשפט המחוזי בנצרת שאוסר על כל פעולות של דין עצמי.
בהודעת הנאמנים נכתב כי בשבועות האחרונים שעבדו בעלי המניות בחברה ורעיותיהם את בתי המגורים שלהם עד לסך של 20 מיליון שקל, מתוכם 8 מיליון שקל בגין חובות הוניגמן לבנק והיתרה בגין "הלוואות אישיות".
סכום של 6 מיליון שקל מתוך כספי ההלוואה הועברו לחשבונות הפרטיים של בעלי החברה. במסגרת הבקשה להקפאת הליכים ביקשו האחים להעמיד את הסכום כמעין הלוואה לרשת לתקופת הקפאת ההליכים, וזאת במעמד של "הוצאות הבראה" כלומר כספי ההלוואה הם הראשונים שיוחזרו מהקופה לבעלים ולא מדובר בתרומה או מענק לרשת.
במסגרת בקשת ההקפאה אף התבקש צו של השופט שמורה לבעלי המניות להעביר את הכסף כהלוואה לתקופת ההקפאה. עצם המהלך הזה היה מעט תמוה, מאחר שמדובר לכאורה בכספים ששייכים לבנק המזרחי ולא לבעלים (שכן מדובר בהלוואה חדשה). התמיהות התגברו לאור העובדה שהבנק לא ידע מראש על כוונת החברה לבקש הקפאת הליכים.
לטענת הנאמנים בהודעתם הנוכחית, לאחר מתן צו, בשעות הצהריים של יום רביעי, "פעל הבנק על דעת עצמו וחילט את הכספים המצויים בחשבונות הפרטיים של בעלי המניות והעבירם לכיסוי חובות החברה בבנק". כהוכחה לכך הוגשו לשופט צילומים של תדפיסי חשבונות הבנק של בעלי המניות לפני ואחרי חילוט הכספים.
כעת טוענים הנאמנים כי ההתנהלות הזו של הבנק נעשתה ככל הנראה טרם שנודע לו על מתן הצו, "אולם היא מנוגדת לסעיף 11 לצו הקפאת ההליכים", במסגרתו אסר השופט, כמקובל, על כל סעד עצמי על ידי מי מנושי החברה.
עוד ציינו הנאמנים כי הם נפגשו אתמול עם הבנק ובאי כוחו "ושמעו מהם על תרעומת ועל תחושות קשות בקשר עם התנהלות האחים הוניגמן בנוגע להעמדת הלוואת המשכנתא ובנוגע לכספים שעמדו בחשבונותיהם הפרטיים של בעלי המניות".
"כך לדוגמה", נכתב בבקשה, "הבנק טען כי האחים הוניגמן התחייבו להעביר כספים אלה להפחתת האשראי של החברה בבנק, ונמנעו לעשות כן על פני מספר שבועות".
הנאמנים כתבו בהודעה לשופט עילבוני כי הם סבורים שעל הבנק להשיב את המצב לקדמותו, להחזיר את הכספים לחשבונות האחים הוניגמן תוך שמירה על מלוא טענות הבנק בעניין, כאשר גורל הכספים יוכרע בהמשך על ידי בית המשפט. הם הוסיפו כי הם מנסים להגיע להסכמות עם הבנק בעניין ולכן לא מבוקשים בשלב זה סעדים כלשהם אלא מדובר בהודעה בלבד, אך במידת הצורך "תוגש בקשה מתאימה".
רשת הוניגמן הכוללת גם את המותג TNT מונה 137 סניפים. לפי בקשת הקפאת ההליכים, כלל חובות החברה לא כולל לבעלי המניות נאמדים ב-233 מיליון שקל, ומתוכם 128 מיליון שקל הם חובות מובטחים לבנקים (בעיקר בנק מזרחי עם חוב 37 מיליון שקל והיתר למרכנתיל דיסקונט, אוצר החייל, דיסקונט, בנק הפועלים, בנק לאומי, בנק אגוד והבינלאומי). החוב לנושים רגילים עומד על 80 מיליון שקל מתוכו החוב לספקים מסתכם ב-60 מיליון שקל . החוב לעובדים, משכירי חנויות ולמע"מ מסתכם ב-26 מיליון שקל והוא במעמד דין קדימה.