אהבה וטכנולוגיה
פרופ' נעם סובל: "מצאנו התאמה מדהימה של חוש הריח בין בני זוג שנמצאים יחד כשנה וחצי"
החוקר ממכון ויצמן הסביר בכנס "כלכליסט" כי חלק חשוב מהמשיכה נובע דווקא מהאף, וכי אנשים כמו בעלי חיים מעבירים דרכו הרבה מאד אינפורמציה. הוא מסביר על הפיתוחים האחרונים בתחום
- מני ברזילי: "אני בן 37 ופייסבוק, כמו אמא שלי, מנסה למצוא לי זוגיות"
- נמרוד קוזלובסקי: "במודל הבגידות, המשתמשים מוכנים לשלם על השירות"
- ליאור זלמנסון: "הדור שלנו מוצף בבחירות - ונותן לאפליקציות להחליט בשבילו על אהבה"
"כל החיות מתקשרות ביניהן באמצעות ריחות. כפי שהאריה והלביאה עושים זאת די, הרבה גם אנחנו בני אדם עושים זאת המון. אנשים מעבירים הרבה מאוד אינפורמציה באמצעות ריח, כמו כלבים וחתולים", אומר החוקר. "כיום לרחרח את התינוק שלך נחשב כבר לדבר לגיטימי וגם לרחרח בני ובנות זוג זה כבר לא ממש טאבו". לדבריו, אפילו מכרים ואף זרים אנחנו נוהגים לרחרח באופן כמעט בלתי מודע. "בכל פעם שאנחנו נפגשים ברחוב ואפילו בין מנהיגי ממשלות אנחנו לוחצים ידיים, וראינו שמשום מה תמיד אחרי הלחיצה היד מגיעה באופן מסתורי לפנים וספיציפית לכיוון האף. זו דרך מאוד יעילה להעביר חומרים כימיים שהם גם גורמי ריח, אבל יכולים לשאת איתם עוד הרבה יותר מכך".
"הדימיון בחוש הריח אצלנו בני האדם הוא גדול בין כל אחד ואחת, אבל אם מייצרים מכשור מתקדם מספיק, אפשר למצוא הבדלים ואף להגיע לכדי התאמה אישית בחוש הריח. עשינו בחינה ובדקנו בקרב בני זוג שנמצאים יחד כשנה וחצי וללא ילדים את מבנה חוש הריח שלהם וההתאמה פשוט מדהימה, תוצאה שהיא טובה מדי עד כדי כך שחששנו לפרסם אותה". התאמה אישית יכולה להתבטא בהתאמה של בושם או של ריח של בן או בת זוג.
בעקבות הניסוי הזה ובדיקות אחרות שהתקיימו ברחבי העולם, סיפר פרופסור סובול כי נפתחה רשת חברתית מבוססת על חוש הריח. "באמצעות חוברת ייעודית יחד עם הרשת ניתן לייצר טביעת ריח אישית, הגילוי שמאפשר ליצור בושם ייחודי ואף למצוא בני ובנות זוג בהתבסס על אותה ההתאמה".