המספרים נחשפים: מדוע קרסה רשת האופנה הוניגמן
נובמבר השחור, חובות הענק וניסיונות ההצלה של הבעלים: בשקט מוחלט הוציא בית המשפט צו הקפאת הליכים להוניגמן ומינה לה שני נאמנים, לאחר שצברה חובות של 233 מיליון שקל - מתוכם 128 מיליון שקל לבנקים. המספרים המלאים נחשפים
233 מיליון שקל – אלו הם חובות העתק של רשת הוניגמן ו-TNT, כפי שעולה מבקשת הקפאת ההליכים שהוגשה אתמול לבית המשפט המחוזי בנצרת. השופט עאטף עיילבוני הורה על צו הקפאת הליכים במעמד צד אחד, אף ללא ידיעת הנושים ובמסגרת דיון חסוי שהתקיים בפניו.
- קריסה גדולה בענף האופנה: הקפאת הליכים לרשת הוניגמן
- שבוע אחרי שעזב את חברת ההסעדה שולץ, מיכה רונן חוזר להוניגמן
- הוניגמן תשקיע 10 מיליון שקל באיחוד חנויות הנשים והילדים
בהחלטתו קבע כי מתן הצו נועד "לתת שקט תעשייתי לחברה כדי לנסות ולייצב את מצבה ולנסות להבריא אותה". השופט אף הורה שהקפאת ההליכים תהא חסויה למשך כל יום אתמול (ד') בכדי שהנאמנים שמונו, עו"ד קרן רייכבך סגל ורו"ח בעז גזית, יוכלו "לפעול בדרך מבוקרת ונשלטת על מנת ליידע את הנושים" בהליך. דיון במעמד הצדדים יתקיים ביום רביעי הבא.
לפי הבקשה כלל חובות החברה לא כולל לבעלי המניות נאמדים ב-233 מיליון שקל, ומתוכם 128 מיליון שקל הם חובות מובטחים לבנקים (בעיקר בנק מזרחי עם חוב 37 מיליון שקל והיתר למרכנתיל דיסקונט, אוצר החייל, דיסקונט, בנק הפועלים, בנק לאומי, בנק אגוד והבינלאומי).
החוב לנושים רגילים עומד על 80 מיליון שקל מתוכו החוב לספקים מסתכם ב60 מיליון שקל. החוב לעובדים, משכירי חנויות ולמע"מ מסתכם ב-26 מיליון שקל והוא במעמד דין קדימה.
לפי בקשת הקפאת ההליכים, מטרת הבקשה היא לאפשר לחברה "פסק זמן" למימוש נכסים והתארגנות. הוניגמן מגדירה את עצמה כאחת מחברות האופנה המובילות, הגדולות והידועות בישראל מזה עשרות שנים. לחברה רשת המונה 137 סניפים ברחבי הארץ, היא הוקמה ב-1978 ומעסיקה באופן ישיר מעל 1000 עובדים ובאופן עקיף מאות עובדים נוספים. החברה מוחזקת בבעלות מלאה של האחים מיכה אריה הוניגמן ויעקב והוניגמן בחלקים שווים.
כאחד מנספחי הבקשה להקפאת ההליכים צורפו דוחות כספיים של הוניגמן לשנת 2016 ומהם עולה כי ההכנסות ממכירות בשנה זו הסתכמו ב-276 מיליון שקל, לעומת 287 מיליון שקל בשנת 2015. הרווח התפעולי ב-2016 הסתכם ב2 מיליון שקל וב-2015 הסתכם ב6.2 מיליון שקל.
ב-2016 הרווח הנקי הסתכם בהפסד של 2.8 מיליון שקל. ב-2015 נרשם רווח נקי בהיקף 3.3 מיליון שקל.
"קשייה הכלכליים של החברה נעוצים בקושי משמעותי בו מצוי ענף האופנה בשנים האחרונות, עקב שלל גורמים", נטען בבקשה, ובין היתר: פעילות און ליין במסגרתה קיימת עלייה משמעותית בביצוע רכישת מוצרי אופנה באינטרנט, נסיעות זולות לחו"ל ורכישות בחו"ל, דמי שכירות ודמי ניהול גבוהים בקניונים, טרנד הדיסקאונט, "פלישה" של מותגים בינלאומיים לישראל, חוסר עונתיות ועוד.
לפי החברה, מאז נובמבר 2017 חלה ירידה דרסטית במחזור המכירות של החברה בהיקף של כ-11 מיליון בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד שאף היא היתה שנה קשה מאוד בחברה ובענף האופנה. גם סיבה זו השפיעה באופן משמעותי על מצבה הכלכלי של החברה והמשך התנהלותה בתזרים הצפוי לו נערכה.
עוד נטען כי לפני ימים ספורים התקבלה הודעה מבנק אוצר החייל בו מתנהל אחד מחשבונות החברה, במסגרתה הודיע הבנק לחברה כי על פי החלטתו, היום (חמישי) יועמד לפרעון סך של 4 מיליון שקל וכן תשתנה ריבית ההלוואה. בנוסף לפני חודשיים בנק דיסקונט הודיע לחברה שהוא מקטין את מסגרת האשראי העומדת לחברה ב-7.5 מיליון שקל בתוך 3 חודשים.
לפי הנטען, בעלי המניות עשו מאמצים רבים לנסות ולמנוע את ההידרדרות ואף שעבדו בשבועות האחרונים נכסיים פרטיים שלהם ושל בנות זוגם (בית מגורים) לטובת המערכת הבנקאית לצורך הזרמת כספים בסכומים ניכרים לחברה ומתוך אמונה שיהיה בכך כדי לייצב את מצבה.