בלעדי לכלכליסט
פינוי־בינוי באילת: 1,184 דירות ייבנו בכניסה לעיר
148 דירות ייהרסו בשכונת יעלים, ובמקומן ייבנו שמונה בניינים בני 15 קומות. פינוי שדה התעופה מהעיר יאפשר להוציא לפועל את הפרויקט
תוכנית פינוי־בינוי ראשונה באילת: 148 דירות יפונו וייהרסו, ובמקומן ייבנו 1,184 דירות חדשות, כך נודע ל”כלכליסט”.
המתחם ממוקם בין הרחובות אילות, חטיבת גולני והחורב בשכונת יעלים בסמוך לכניסה לעיר. בספטמבר 2017 הכריז משרד הבינוי והשיכון שהמתחם מיועד לפינוי־בינוי, מהלך המעניק ליזם ולדיירים הטבות מס.
הפרויקט, שמקודם על ידי היזם אבי כראל ותוכנן על ידי האדריכל סמי טיטו, ישתרע על פני 22 דונם ויכלול שמונה בניינים בני 15 קומות ותמהיל של דירות שלושה עד חמישה חדרים, דירות גן ופנטהאוזים. על כל דירה שתיהרס ייבנו שמונה דירות חדשות, יחס הנחשב גבוה מאוד, ונובע ממחירי הקרקע והדירות הנמוכים באזור, שהופכים את הפרויקט לבלתי כלכלי ביחס נמוך יותר.
כיום כולל המתחם בנייני רכבת בני שתיים־שלוש קומות בשטח של כ־14 דונם, אך מאחר שהשטח אינו מאפשר לבצע את הפרויקט בצפיפות סבירה, היזם צירף אל התוכנית קרקע סמוכה שנמצאת בבעלותו בשטח של 8 דונם נוספים. קרקע זו נרכשה על ידו ב־2016 בתמורה ל־12.5 מיליון שקל. על פי הערכות, דירה ממוצעת של 4 חדרים בשטח של 110 מ”ר, כולל חניה תת־קרקעית, תימכר סביב 1.45 מיליון שקל. לפי כראל, הפרויקט נמצא כעת בשלב מתקדם של החתמות דיירים, ולמעלה ממחציתם חתמו עד כה. להערכתו, יתאפשר להגיש את התוכניות לוועדה המקומית בטווח של חצי שנה.
שדה התעופה החדש שנבנה בימים אלה בסמוך לתמנע צפוי להיפתח לקראת סוף 2018, ויאפשר את פינוי שטח שדה התעופה מהעיר לטובת הקמת מתחם חדש בשימושים מעורבים - מגורים, מסחר ומלונאות - שיחבר בין אזור המלונות ואזורי המגורים של העיר. הפסקת פעילות השדה העירוני תבטל את מגבלת הגובה בחלקים
גדולים באילת, ותאפשר להוציא לפועל את הפרויקט בשכונת היעלים. בסמוך לשכונה, ומול שדה התעופה המתפנה, צפוי כראל להקים פרויקט נוסף שייקרא Butterfly, ויכלול מגורים, בילוי ומלונאות בשטח של 35 אלף מ”ר, בתכנונו של האדריכל יהודה פייגין.
בכנס שנערך לאחרונה לתושבי המתחם הצפוי להתפנות אמר ראש עיריית אילת מאיר יצחק הלוי כי לעיר צפויות מספר שנים של בנייה והתחדשות בעקבות שלושה מנועי צמיחה שמתפתחים במקביל: פתיחת שדה התעופה החדש ופינוי שדה התעופה הישן; תוספת של עתודת קרקע בשטח 850 דונם, המאפשרת בנייה לגובה; והסכם גג שנחתם עם משרד האוצר והשיכון, שלפיו אילת תצמח ל־120 אלף תושבים וייבנו כ־8,500 חדרי מלון חדשים.
כראל, המתגורר באילת כ־25 שנה, עוסק בתחום הביוטכנולוגיה והוא הבעלים של מסעדת קאזה דה ברזיל ומספר מסעדות נוספות בעיר. כמו כן הוא הבעלים של אחד המבנים הטמפלרים במתחם שרונה בתל אביב, המשמש כיום כמתחם פיתוח של סמסונג.