$
בארץ

מנהלי גנים ב-67 רשויות מקומיות: אנו לא ערוכים להפעלת התוכנית לקיצור חופשות

מנהלי אגפים של גני ילדים בעירייה פנו לבנט, בעקבות התחייבותו להפעיל את "בית הספר של החגים". לטענתם "הועלו קשיים רבים ביישום ההחלטה להפעיל את גני הילדים בחופשת פסח, בעיקר בגיוס כוח-אדם"

ספי קרופסקי 19:3512.02.18
מנהלי אגפים ומחלקות של גני ילדים מ-67 רשויות מקומיות ברחבי הארץ שיגרו בימים האחרונים מכתב לשר החינוך, נפתלי בנט, ובו טענו כי הם אינם ערוכים להפעלת תוכנית קיצור החופשות בפסח הקרוב שמשרד החינוך התחייב.

 

מדובר בתוכנית "בתי הספר של החגים" שבמסגרתה יינתנו שעות לימוד ופעילות לילדי הגנים ולתלמידים על מנת להוריד את הנטל על ההורים. מחר בבוקר (ג') יתקיים דיון בנוגע להיערכות המשרד ליישום התוכנית בוועדת החינוך של הכנסת.

במכתב ששוגר לשר בנט ולמנכ"ל משרדו שמואל אבואב, כתבו מנהלי האגפים כי "במסגרת ההתכנסות בהשתלמות השנתית של מנהלי אגפי החינוך ברשויות המקומיות, הועלו קשיים רבים ביישום ההחלטה להפעיל את גני הילדים בחופשת פסח, בעיקר בגיוס כוח-אדם".

 

לדבריהם, "אנו, החתומים על מסמך זה, מנהלי אגפים ומחלקות גני ילדים/קדם יסודי ברשויות המקומיות, איננו יכולים להתחייב לכלל ציבור ההורים, על מנת לבצע את ההחלטה. אנו מבקשים לדחות את ביצוע ההחלטה, עד לקיום דיון מקצועי משותף, לקביעת מתווה למערך מוסדר להפעלת התוכנית". בין החתומים על המכתב גם מנהלי אגפים מרשויות גדולות ובהן תל אביב, חיפה, ראשון לציון, פתח תקווה, נתניה ועוד.

 

גן ילדים (ארכיון) גן ילדים (ארכיון) צילום: אלכס קולומויסקי

יצוין שהקשיים בדבר יישום התוכנית ידועים למשרד החינוך ולשר בנט שבסוף השנה הקודמת התריע בפני שר האוצר משה כחלון כי התקציב שהמדינה הקצתה לתוכנית זו וכן לתוכנית לסבסוד צהרונים אזל. לפי שר החינוך, על מנת להמשיך בתוכניות הללו, נדרש תקציב נוסף של 1.3 מיליארד שקל - 900 מיליון שקל עבור תוכנית הצהרונים ו-400 מיליון שקל עבור התוכנית לקיצור ימי החופשה. אלא שלפחות בהיבט התקציבי, השרים הגיעו להבנות ונראה היה כי התוכנית תצא לפועל.

 

בשלב הראשון יינתנו 6 ימי חופשה שבהם משרד החינוך יסבסד באופן מלא או חלקי פעילות עבור התלמידים, ובשנים הבאות מספר ימי החופשה הללו יעלה ל-10. במגזר היהודי יינתנו 5 ימים בחופשת פסח ויום אחד באיסרו חג שבועות; במגזר הלא יהודי יינתנו 6 ימים בחופשת האביב.

 

השתתפות ההורים בימי הפעילות הללו תיקבע לפי אשכולות הלמ"ס (הדירוג הסוציו-אקונומי) של היישוב שבו הם מתגוררים. אשכולות למ"ס 1 עד 4 (הנמוכים ביותר) לא יידרשו לשלם כלל; אשכולות למ"ס 5 עד 7 ישלמו 20 שקל ליום פעילות; ואשכולות למ"ס 8 עד 10 ישלמו סכום של 30 שקל עבור יום פעילות. עלות יום פעילות אחד היא כ-40 מיליון שקל.

 

שעות הפעילות יהיו בין 8:00 ל-13:00 בבתי הספר ומ-7:30 עד 13:00 בגני הילדים. הצוותים החינוכיים יורכבו ממורים או שני מדריכים בכל קבוצה בבתי הספר ומגננת וסייעת או מדריכה וסייעת בגני הילדים. במשרד החינוך מעריכים כי פוטנציאל המשתתפים בתוכנית הוא של מעל 416 אלף תלמידים בבתי הספר ומעל 494 אלף ילדים בגנים.

 

התוכנית, שנולדה בין השאר בעקבות מחאת ההורים על ביזור וריבוי חופשות התלמידים, נועדה לספק מענה להורים עובדים, לסייע בצמצום פערים בין תלמידים מרקעים שונים, להקל על נטל תשלומי ההורים במהלך ימי החג וכן לאפשר תוכניות העשרה נוספות לתלמידים גם בימים אלו.

 

פז כהן, יו"ר פורום ועדי ההורים היישוביים: "תכנית הממשלה לקיצור החופשות נובעת מלחץ ציבורי שלנו, ציבור ההורים. אנחנו מודעים לקשיים ביישום - ועם זאת קוראים לרשויות לעשות את כל המאמצים ליישם במקסימום את התכנית ואת התקציב הממשלתי שהוקצה לנושא. קיבלנו את עמדת משרד החינוך שעדיף יישום מיידי, גם אם לא יהיה מלא, מאשר דחייה ומסמוס של התכנית".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x