עסקים בחברה הערבית
גלנט: "לציבור הערבי בארץ מגיע תנאים נוחים וטובים יותר"
שר הבינוי והשיכון התייחס בכנס העסקים בחברה הערבית למצוקת הדיור במגזר והסביר על הצעדים שהממשלה נוקטת כדי לפתור זאת, כמו קידום התחדשות עירונית, והקצאת כספים לפיתוח: "אנחנו הולכים לפתוח את צוואר הבקבוק"
"לציבור הערבי בארץ מגיע תנאים נוחים וטובים. זה נכון מבחינה הומנית וחברתית וזה נכון מבחינת הציבור היהודי, זה אינטרס שלו. במסגרת המדיניות של הממשלה וההחלטות שלה אנחנו מיישמים את חלקינו ופורצים גם מעבר לכך. בקדנציה הנוכחית הממשלה הקצתה כספים לדיור בחברה הערבית", כך אמר הבוקר ח"כ יואב גלנט, שר הבינוי והשיכון בכנס העסקים בחברה הערבית של כלכליסט ובנק הפועלים.
- אבי גבאי: "במקום לנצל הזדמנות לשלום נתניהו ממשיך לפחד מסמוטריץ'"
- יו"ר בנק הפועלים: "אנחנו מחויבים לקהילה הערבית בישראל"
- ראש עיריית נצרת: "בלי האוכלוסייה הערבית לא ניתן להתקדם"
"התמונה של הציבור הערבי אינה מנותקת מהחברה היהודית במדינת ישראל. בדקתי וראיתי, שלפני כניסתי לתפקיד מחירי הדירות זינקו בחדות וחסרות במשק 100 אלף יח"ד. ב-20 השנים הקרובות נצטרך כמיליון דירות, מתוכן כ-200 אלף דירות לציבור הערבי. בישראל, מרגע שאתה מתכנן לוקח 8 שנים לתכנון ו-7 שנים לביצוע. בסך הכל 15 שנה. כולם אומרים לנו שאנחנו סטארט אפ ניישן, אבל בסין למשל אותו התהליך אורך שנתיים בלבד, וגם במדינות אחרות התהליך קצר משמעותית, משהו בהליכי התכנון ובנייה בישראל לא עובד. שר האוצר ואני עושים מאמץ גדול בהקשר זה. חתמנו על הסכמי גג עם ראשי רשויות, בהחלטת הממשלה, הקצנו מאות מיליוני שקלים למוסדות ציבור וכמעט חצי מהסכום נמצא כיום בביצוע, 97 מוסדות ציבור נמצאים בבנייה או לפני רגע לפני הבנייה. בנוסף, הקצנו כ-700 מיליון שקל לתכנון במהלך 5 שנתי לכל אחת מהרשויות שרצתה".
גלנט התייחס לקידום בניית דירות במגזר הערבי ואמר, "חלק ניכר מהאדמות במגזר הערבי שייכות לבעליהם בשיוך פרטי. כתוצאה מכך, כשאתה רוצה להניע מהלך בתוך ישוב אתה חייב שאנשים ישתתפו במאמץ, ולעתים המסורת של שמירת האדמות לילדים ולנכדים בחברה הערבית מקשה על כך, ואנחנו פונים אל הציבור ועומדים לפתוח את צוואר הבקבוק. אני חושב שהממשלה מדברת בקול אחד אל הציבור הערבי וזה נעשה בצורה טובה. אנחנו מקדמים התחדשות עירונית ב-3 ישובים, בערערה בטייבה ובסכנין".
עוד אמר גלנט בהקשר של ההתחדשות העירונית: "חשוב שזה יופנם במגזר הערבי מהסיבה הפשוטה שאין לאן ללכת. אנחנו צריכים שטחים לכל דבר. העיר צריכה להיות צפופה ולא משנה על איזה עיר מדובר, ומצד שני כשאתה יוצא מהעיר השטח צריך להיות פתוח, בלי מוסכים ועסקים, כי אחרת לא תישאר אדמה לדורות הבאים. כל מקום שהוא צפוף הוא גם מקום נוח כי אתה יכול ללכת לכל מקום בטווח הליכה ויש פחות זיהום. עד 2020 נגיע להשקעה של כמיליארד שקל במגזר הערבי והציבור יראה את זה. שילבנו את מחיר למשתכן במגזר הערבי במספר מקומות, בעיקר ראשיים. אני מקיים קשר עם חברי הכנסת של החברה הערבית כדי לסייע, ואנחנו מקיימים קשר כזה עם ראשי ערים וראשי מועצות. אני מבקש שהמגזר הערבי יסתכל עלינו ככתובת, זה בעיני מתעלה מעל הבעיות האחרות".