$
רפואה אסתטית

הניתוח הפלסטי הפופולרי בישראל לשנת 2017: שאיבת שומן

כך עולה מסקר ארצי שערך האיגוד הישראלי לכירורגיה פלסטית ואסתטית בהסתדרות הרפואית. עוד בצמרת דירוג הניתוחים המבוקשים בשנה החולפת – ניתוחי אף וחזה

יובל גולן 09:5107.02.18

בשיתוף מערכת זירת הבריאות

 

זה לא סוד: הנהייה אחרי מעיין הנעורים הנצחי מתגברת בעשורים האחרונים ויותר ויותר. נשים וגברים מבצעים היום תהליכים פלסטיים שונים, ובהם מתיחות פנים, הזרקות בוטוקס, שאיבות שומן וניתוחי חזה. אם אצל אוכלוסיית המבוגרים מדובר בראש ובראשונה על הרצון לבלום את תהליכי הזיקנה, הרי שאצל הדור הצעיר, נדמה כי הרשתות החברתיות דוגמת פייסבוק, אינסטגרם וסנאפצ'ט – המבוססות בעיקר על תמונות – גרמו לכך שצעירים רבים אינם מרוצים ממראם החיצוני ופונים אל המרפאות האסתטיות השונות לצורך ניתוחים וטיפולים שישפרו אותו.

 

על רקע מגמות חברתיות מתעצמות אלו, ערך באחרונה האיגוד הישראלי לכירורגיה פלסטית ואסתטית בהסתדרות הרפואית סקר אשר בחן מהו הניתוח הפלסטי המועדף על הציבור בישראל בסיכומה של שנת 2017. מדובר בסקר הארצי שנערך בקרב כ-500 נשים וגברים, צעירים ומבוגרים, וממנו עלה כי הניתוח הפופולרי ביותר בקרב המשיבים בשנה החולפת היה שאיבת שומן אשר נבחר על ידי 27% מהמשיבים. במקום השני בסקר נמצא ניתוח אף אשר נבחר על ידי 23% מהישראלים ואילו ניתוח חזה היה תשובתם של 16% מהמשיבים. ניתוחים פלסטיים פופולריים נוספים בדירוג היו ניתוח הרמת עפעפיים וניתוח למתיחת הפנים או הצוואר שנבחרו על ידי כ-12% מהישראלים, והאחרון, הוא ניתוח למתיחת הבטן והזרועות שהועדף על ידי כ-10% מהציבור.

 

 צילום: Andrianocz | Dreamstime.com

 

ניתוחים פלסטיים בעידן הטכנולוגי

הפיכתה של שאיבת השומן לניתוח הפלסטי הפופולרי ביותר מתיישבת גם עם נתוני ארגון המדינות המפותחות (ה-OECD), שהתפרסמו לאחרונה ולפיהם כ-53% מהישראלים סובלים מהשמנה. על פי הדוח, ישראל מדורגת במקום ה-14 מתוך 53 במדד ההשמנה, כשהשיעור הממוצע של מבוגרים בעלי עודף משקל במדינות ה-OECD עומד על 54%.

 

מנתוני ארגון הבריאות העולמי עולה כי בעשורים האחרונים חלה עלייה של פי 10 בהשמנת ילדים, כשהממצאים נסמכו על נתונים שנאספו משנת 1975 וכללו 130 מיליון בני אדם בגילאי 5 ומעלה. המדענים בדקו את מדד ה-BMI (מדד המחשב את מסת הגוף ביחס לגובה) משנת 1975 ועד 2016, כאשר מהנתונים עלה כי אם בשנת 1975 עמד שיעור ההשמנה בקרב ילדים על אחוז אחד בלבד עם 5 מיליון בנות ו-6 מיליון בנים שסבלו מעודף משקל, הרי שבשנת 2016 זינק שיעור ההשמנה ל-6 אחוזים בקרב הבנות ו-8 אחוזים בקרב הבנים. בספירה הכוללת עלה מספר הילדים השמנים על 124 מיליון בשנת 2016.

 

ד"ר מאיר כהן, יו"ר האיגוד מסביר: "עידן הרשתות החברתיות וצילומי הסלפי הפכו ככל הנראה השנה את ניתוחי האף ושאיבות השומן לפופולריים יותר מבעבר וחלה צמיחה בכל הענף. לאור הביקושים לניתוחים בארץ אנו רואים גם לצערי יותר שרלטנים בשטח. אני קורה לציבור הנשים והגברים העומדים לפני ניתוח או טיפול אסתטי, להתעמק בתהליך ולא לסמוך על הבטחות שווא או מבצעים ולוודא שבחרתם ברופא מומחה אמיתי בכירורגיה פלסטית הרשום במשרד הבריאות וחבר באיגוד הכירורגיה והאסתטית בהסתדרות הרפואית. כמו כן חשוב לדעת כי כל טיפול אסתטי או ניתוח פלסטי כרוך בהחלמה של שעות, ימים או שבועות בהתאם למורכבותו ויש לקחת זאת בחשבון".

 

ד"ר כהן אף ממליץ לציבור להימנע מרכישה של טיפולים אסתטיים וניתוחים פלסטיים באמצעות קבוצות רכישה, קופונים המועברים ברשתות החברתיות, מבצעים, הגרלות בפייסבוק ופרסים. באיגוד טוענים כי מדובר בשיטות הפוגעות בכבוד המקצוע של הרופא ועלולות להטעות את ציבור המטופלים.

 

ד"ר מאיר כהן, יו"ר האיגוד הישראלי לכירורגיה פלסטית ואסתטית ד"ר מאיר כהן, יו"ר האיגוד הישראלי לכירורגיה פלסטית ואסתטית צילום: האיגוד הישראלי לכירורגיה פלסטית ואסתטית

 

הזרקת חומצה היאלרונית: עלייה בדיווחים על סיבוכים

לאחרונה הודיע האיגוד כי בעקבות העלייה המדאיגה בדיווחים על סיבוכים חמורים וקבועים הקשורים להזרקות חומצה היאלרונית במהלך ניתוחים פלסטיים, בעיקר בשימוש על ידי גורמים לא מוסמכים, ייזום האיגוד שינוי בסיווג חומרי המילוי מסיווג של אביזר רפואי לסיווג תכשיר רפואי. באיגוד מדגישים כי מכיוון שחומרי המילוי מסווגים כיום כאביזר בלבד, הפיקוח עליהם פחות הדוק ומתרחשת הקלת ראש מדאיגה בשימוש. חומרי המילוי נמכרים ישירות לגורמים מסחריים, לעיתים ללא צורך במרשם, דבר הגורם לזמינות יתר של השימוש בחומרים על ידי מי שאין לו היתר לעסוק ברפואה דוגמת קוסמטיקאיות, ספרים, אזרחים המזריקים לעצמם או אלו שלא הותר להם לעסוק בהזרקות מחוץ לחלל הפה כמו רופאי שיניים.

 

בהקשר הזה חשוב עוד להזכיר כי מדובר בחומרי מילוי המכילים תרופות כמו לידוקאין היוצרים גם שינויים פרמקולוגיים בעור ומסכנים את המטופלים (הלידוקאין בתוך חומר המילוי הנחשב נכון להיום אביזר, הוא תרופה). יצוין כי נכון להיום בישראל בוטוקס כבר הוגדר כתכשיר רפואי אך עם זאת ועד האיגוד סבור כי גם לתכשיר זה עדיין נדרש פיקוח ואכיפה הולמים.

 

לכתבות נוספות היכנסו אל זירת הבריאות >>

x