$
משפט

לראשונה: פסק דין שמסתמך על עד מרכזי שאותר באמצעות אפליקציה לזיהוי מספר טלפון

העד הוביל לפסיקה כי הנפגע בתאונה היה הולך רגל, ולא רוכב אופנוע כפי שטענה חברת הביטוח

זוהר שחר לוי 09:0629.01.18

לראשונה ניתן פסק דין שזיכה נפגע בתאונת דרכים בפיצוי כספי , לאחר שעד המפתח בתאונה אותר באמצעות אפליקציה לזיהוי מספרי טלפון. זיהוי העד הוביל לפסיקה כי הנפגע בתאונה היה הולך רגל, ולא רוכב אופנוע כפי שטענה חברת הביטוח.

 

תושב יפו נפגע בתאונת פגע וברח ב־2012 בעת שחצה במעבר חציה, ואיבד את הכרתו. אדם שישב בבית קפה סמוך התקשר למד"א ומסר דיווח מוטעה שלפיו התאונה אירעה בין רכב לאופנוע, לאחר שהבחין באופנוע עוזב את המקום וחשב בטעות שרוכב האופנוע הוא הפוגע. שיחת הטלפון הוקלטה במד"א.

 

כעבור כשנה הגיש הנפגע תביעת פיצויים לבית משפט השלום בתל אביב, אולם חברת הביטוח קרנית, שהסתמכה על הדיווח שהגיע למד”א, טענה שהוא לא זכאי לפיצוי מפני שלא נפגע בעת שעבר ברגל את הכביש, אלא בעת שרכב על אופנוע. במהלך הדיונים בתיק ובמסגרת חקירת המוקדן של מד"א אותר מספר טלפון של העד, אלא שהמספר היה מנותק.

 

 

 צילום: bigstock

 

עורכי הדין כרמי בוסתנאי ואסים עומר הכניסו את מספר הטלפון לאפליקציית ME, וקיבלו שם של תושב יפו. לאחר שאותר הוא התייצב בבית המשפט, והעיד שהתבלבל בדיווח. בית המשפט קיבל את עדותו, והכריז עליה כעדות מפתח שהביאה לתפנית בתיק. בפסק הדין ציינה השופטת אידית קליימן־בלק כי אישרה את השימוש באפליקציה כראיה מכרעת.

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x