מת מייסד איקאה, אינגבר קמפארד, בגיל 91
למרות עושרו המופלג, קמפראד חי בצניעות, נסע באוטובוסים, טס במחלקת תיירים ואכל רק בחנויות של איקאה. מעובדיו הוא דרש להשתמש בשני צידי הנייר. בצעירותו היו לו קשרים עם ארגונים נאציים
מייסד ענקית הריהוט ומוצרים לבית איקאה, אינגבר קמפראד, מת בגיל 91. כך הודיעה החברה. קמפראד מת בביתו הצנוע בסמולנד (Småland), חבל ארץ בדרום שבדיה.
בהודעת החברה נאמר כי קמפראד היה "אחד היזמים הגדולים של המאה ה-20".
ב-2011 התפרסם ספר על קמפארד שגילה כי כשהיה צעיר הוא היה פעיל בארגון הימין הפשיסטי "תנועת שבדיה החדשה", ולמשך זמן מה אף פעל במסגרת הארגון הנאצי המובהק "האיחוד השבדי הסוציאלי". עוד נאמר בספר כי בניגוד למה שהוא טען, מערכת היחסים שלו עם הנאציזם נמשכה עוד שנים אחרי מלחמת העולם השנייה, גם לאחר שזוועות השואה נחשפו במלוא היקפן. כשנשאל בזמנו על פרק זה בחייו אמר כי קשריו עם הנאצים היו "הטעות הגדולה ביותר" של חייו.
קמפראד ייסד את העסק הראשון שלו בשנת 1943, כשהיה בן 17, שהתפתח בהדרגה למה שאנחנו מכירים כיום כאיקאה. בשנות השישים נהג במכונית פורש ולבש חליפות שרד. אך בהמשך, החליט לשנות את חייו. למרות עושרו המופלג, אינגבר קמפראד חי אורח חיים צנוע כאילו היה איש המעמד הבינוני. הוא נסע באוטובוסים, טס במחלקת תיירים ואכל רק בחנויות של איקאה. מעובדיו הוא דרש להשתמש בשני צידי הנייר.
ב-2013 העריך "פורבס" את הונו האישי של קמפראד בכ-60 מיליארד דולר. מיליארדרים במעמדו מחזיקים לעצמם מטוס פרטי (על חשבון החברה כמובן), אבל שלקמפראד לא רק שלא היה מטוס פרטי אלא שהוא לא העלה על דעתו לטוס במחלקה ראשונה או במחלקת עסקים, אלא במחלקת תיירים. חבל על הכסף, הוא אומר.
באחת הפעמים כשהוזמן לאירוע חגיגי בו היה אמור לקבל תואר של כבוד, סירב השומר להכניס אותו כיוון שקמפראד הגיע באוטובוס ובלבוש פשוט מדי. עוזריו סיפרו שלקח זמן רב עד ששוכנע למכור את מכונית הוולוו הישנה שבה נסע במשך שנים. הוא עשה זאת רק לאחר שהיא כמעט התפרקה והפכה למסוכנת לנהיגה.
עוד סיפרו עליו כי הוא מעולם לא אכל ארוחות גורמה במסעדות יוקרה, אלא העדיף לעצור בחנות איקאה ולאכול קציצות בשר שבדיות זולות, פירה תפוחי אדמה ולקינוח עוגיות ריבה. בקפטריה ייקח הביתה את שקיות המלח והפלפל הקטנות הנלוות לארוחה.
אל עובדיו באיקאה הוא לא התייחס כאל עובדים, אלא כאל "שותפים". הוא ביקש מהם להשתמש בשני צידי הנייר בהדפסה ולכבות את האורות בעת יציאתם הביתה.