פרשת מובילאיי: ה-SEC ממנה עו"ד ישראלי לנהל את חיקור הדין בארץ
על פי בקשה שהגישה רשות ני"ע האמריקאית לבית המשפט הפדראלי בניו יורק, עו"ד אריק שרבי ינהל ויפקח עבורה בארץ את איסוף הראיות וגביית העדויות על שימוש במידע פנים סביב עסקת אינטל-מובילאיי. במסגרת ההליך רוצה ה-SEC לגבות עדויות מחמישה ישראלים המקורבים לבכירי מובילאיי, פרופ' אמנון שעשוע וזיו אבירם
החשד לשימוש במידע פנים בעסקת מובילאיי-אינטל: רשות ני"ע האמריקאית (SEC) תמנה עו"ד ישראלי פרטי שינהל עבורה את הליך חיקור הדין בארץ.
- האקזיטים של 2017 הגיעו ל-23 מיליארד דולר, הודות למובילאיי ונוירודרם
- ה־SEC: מקורב נוסף למובילאיי סחר באופציות לפני העסקה
- רשות ני”ע האמריקאית לא מאמינה למייסדי מוביליאיי
כך עולה מבקשה שהגישה ה-SEC שלשום (ה') לבית המשפט הפדראלי בניו יורק. על פי הבקשה, עורך הדין שינהל את ההליך מטעם ה-SEC בארץ - פיקוח על איסוף הראיות, זימון עדים, גביית תצהירים והגשת בקשות לבית המשפט - יהיה אריק שרבי (SHERBY) ממשרד שרבי ושות' מרמת גן.
ה-SEC מבקשת את מינויו של עוה"ד הישראלי בעקבות המלצת המחלקה לסיוע משפטי למדינות זרות בהנהלת בתי המשפט. "ה-SEC מבינה", נכתב בבקשה, "כי מינוי עורך דין פרטי לפי חוק הסיוע נועד להקל על הנטל על בתי המשפט בישראל, ולעזור לצדדים לנהל את ההליך באופן קרוב ככל הניתן לכללים הפדראליים בארה"ב".
גביית עדויות מחמישה מעורבים
לפני כחודש וחצי אישר שופט בית המשפט הפדראלי בניו יורק, ריצ'רד ברמן, את בקשת ה-SEC לבצע חיקור דין בישראל.
הבקשה לסיוע משפטי נוגעת לחמישה ישראלים שהיו מעורבים על פי החשד, בדרך כזאת או אחרת, בדליפת מידע מוקדם על העסקה למקורבים למייסדי החברה, פרופ' אמנון שעשוע וזיו אבירם. מחקירת ה-SEC עד עתה עולה שה"טיפים" שדלפו לכאורה משעשוע ואבירם, הגיעו בהמשך למעורבים נוספים אשר סחרו במניית מובילאיי על בסיס מידע הפנים, וגרפו לכיסם רווחים אסורים של מיליוני דולרים.
על פי הבקשה לסיוע משפטי, שנחשפה לראשונה ב"כלכליסט", ה-SEC רוצה לגבות עדויות משני מקורבים לבכירי מובילאיי: דורון שגיא, מנכ"ל קבוצת עמית מערכות, ויוסי אזרזר, סגן נשיא בפרוטרום ולשעבר בכיר בסודהסטרים; את זיו שלג, עובד בבית השקעות הימלאיה מת"א; את משה רוח, עובד בבנק לאומי; ואת ד"ר ג'יימס שאול, פלסטיקאי ירושלמי וחברם של בני הזוג שעשוע שעל פי החשד הדליף את מידע הפנים.
ארבעה נתבעים והסדר
בעסקה שבמרכז הפרשה רכשה אינטל את מובילאיי, מפתחת מערכות הסיוע לנהגים, תמורת 15.1 מיליארד דולר. פרסום ההודעה באמצע חודש מרץ אשתקד הוביל לזינוק של 28% במחירה של מניית מובילאיי בבורסה של ניו יורק.
ה-SEC מנהלת בימים אלה שני הליכים משפטיים נגד שלושה ישראלים - ד"ר אמיר ולדמן, בכיר לשעבר בסינרון; ד"ר ג'יימס שאול; ואחיו רוג'ר שאול – וכן נגד אזרח אמריקאי, לורנס קלאף, בטענה שעשו שימוש במידע הפנים שהגיע אליהם על פי החשד מבכירי מובילאיי.
על פי אחת התביעות האזרחיות שהוגשו רוג'ר שאול וקלאף גרפו, בסיוע ד"ר ג'יימס שאול, רווח אסור של 925 אלף דולר. על פי תביעה נוספת ד"ר וולדמן גרף לכיסו רווח אסור של 4.5 מיליון דולר. כפי שנחשף ב"כלכליסט" נתבע נוסף, פרופ' אריאל דרבסי מהאוניברסיטה העברית, חתם על הסדר מול ה-SEC שבמסגרתו שילם 850 אלף דולר כדי לסיים את ההליכים נגדו.