קרני: "כלכלת בריטניה התכווצה ב-1% בגלל הברקזיט"
נגיד הבנק המרכזי של אנגליה: "עזיבת האיחוד האירופי עלתה לכלכלה הבריטית מיליארדי ליש"ט"; מנכ"ל גולדמן זאקס, לויד בלנקפיין: תוכנית המגירה של הבנק להתמודדות עם הברקזיט עומדת להגיע לנקודת האל-חזור
"הברקזיט עלה לכלכלה הבריטית מיליארדי ליש"ט בשל ירידה בתוצר" - כך אמר נגיד הבנק המרכזי של אנגליה, מארק קרני.
- יש הסכמה: האיחוד האירופי ובריטניה עוברים לשלב השני של השיחות על סחר
- הפסד לתרזה מיי: ההסכם הסופי עם האיחוד על הברקזיט יחויב לקבל את אישור הפרלמנט
- בגלל הברקזיט: גורדי השחקים בפרנקפורט תופסים תאוצה
קרני אמר בראיון ל-BBC כי הכלכלה הבריטית קטנה כעת בנקודת אחוז אחת בגלל הברקזיט. לדבריו, הפער עתיד להעמיק עד ל-2 נקודות האחוז עד סוף השנה.
בהתבסס על גודלה המשוער של הכלכלה הבריטית בסוף 2017, התוצר האבוד עשוי להסתכם ב-40 מיליארד ליש"ט (57 מיליארד דולר), פי שניים ממה שתומכי הברקזיט טוענים שבריטניה תחסוך בשנה הודות לעזיבתה את האיחוד האירופי.
לדברי קרני, הכלכלה הבריטית תוכל "להשיג" את הכלכלה הגלובלית, שנהנית משיעור הצמיחה המהיר ביותר מאז המשבר הפיננסי של 2008. ואולם נכון להיום, חברות מקפיאות השקעות וממתינות לראות כיצד ייראו היחסים בין בריטניה לאיחוד האירופי לאחר הפרידה.
בתוך כך, מנכ"ל גולדמן זאקס, לויד בלנקפיין, אמר היום כי תוכנית המגירה של הבנק להתמודדות עם הברקזיט עומדת להגיע לנקודת האל-חזור."מידי חודש אנו נוקטים צעדים הדרגתיים ובנקודה מסוימת הדברים יהיו בלתי הפיכים", אמר.
כך למשל, ישנם חוזים בין גולדמן זאקס בריטניה ללקוחות מהאיחוד האירופי שיאלצו לעבור ניסוח מחדש, כדי שיחולו גם על גרמניה. "מהרגע שנתחיל להכין חוזים חדשים - הליך שהוא מסורבל מאוד משום שהוא מערב צוותים משפטיים גדולים משני הצדדים ויכול לקחת חודשים - האם נוכל לחזור? כנראה שלא", אמר בלנקפיין בראיון ל-BBC במהלך הפורום הכלכלי העולמי המתקיים בדאבוס.
"כבר ביצענו חלק מהמהלך והודענו ללקוחותינו שיש עוד בדרך", הוסיף.
כשנשאל מתי תגיע נקודת האל-חזור, אמר כי לא מדובר בנקודה מוחלטת אלא בתהליך הדרגתי: "מדי חודש אנו נוקטים צעדים הדרגתיים ובנקודה מסוימת הדברים יהיו בלתי הפיכים".
גולדמן זאקס השתכן ב-10 קומות בבניין משרדים בפרנקפורט, בעוד הוא בונה את משרדיו החדשים בלונדון. ואולם בלנקפיין שלח בטוויטר מסר לממשלת בריטניה כי ייתכן שהבנק לא יאכלס את הבניין החדש בלונדון, וכי הוא מאד מחבב את פרנקפורט.
בלנקפיין דיווח על פגישה שקיים עם ראשת ממשלת בריטניה תרזה מיי. לדבריו, נאמר לו שאין סיכוי שיתקיים משאל עם נוסף בנושא הברקזיט: "שאלתי אם משהו יכול להתרחש שיגרום לאנשים לשקול מחדש את המהלך העצום והבלתי הפיך הזה - אך נאמר לי שזו לא אפשרות".