דרישת עיקול לחברת לוגס הירו: "התחמקה מתשלום דמי תיווך"
בתביעה נטען כי החברה סירבה לשלם דמי תיווך בסך 300 אלף שקל על שכירת משרדים במגדלי הארבעה בתל אביב
לטענת גפן הבר, לוגס הירו התחמקו מתשלום דמי תיווך בגובה של כ־300 אלף שקל. התביעה הוגשה על סך חצי מיליון שקל: סכום דמי התיווך בתוספת פיצוי כספי של 200 אלף שקל על עוגמת נפש. בתביעה שהוגשה באמצעות עו"ד יריב גוטמן נטען כי במהלך 2017 פנה מנהל הכספים אל התובעים וביקש מהם לאתר לחברה משרדים להשכרה. גפן הבר נענו לבקשה והסבירו לכץ כי עמלת התיווך שלהם תהיה בגובה חודש שכירות של המשרד בתוספת חניות ובצירוף מע"מ. לטענתם, כץ אישר את העמלה ואמר שברגע שהתובעים ימצאו עבורו נכס מתאים — הוא יחתום על הסכם העמלה.
לאור זאת, טוענים התובעים כי החלו לחפש לחברה משרדים ומצאו נכס בשטח של 2,060 מ"ר בקומות 30 ו־31, במגדלי הארבעה בתל אביב, כולל 17 חניות. חוזה השכירות נחתם לתקופה של שלוש שנים, בעסקה בהיקף כולל של 9.25 מיליון שקל. לפי כתב התביעה בין החברה לבין הבעלים החל משא ומתן על שכירת הנכס, אותו ניהלו המתווכים. לאחר משא ומתן ארוך שהגיע למבוי סתום, המשיכו התובעים לחפש לחברה משרדים אחרים.
לטענת התובעים בכל אותה תקופה ביקשו התובעים ממנהל הכספים כץ לחתום על הסכם לקבלת שירותי תיווך אך לטענתם הוא חזר ועיכב את החתימה. כמה חודשים לאחר כשלון המו"מ הביעה החברה עניין מחודש במשרדים. לאחר שהצדדים הגיעו להסכמות ביקשו התובעים שוב מכץ לחתום על הסכם התיווך. אך משלב זה ניתק את הקשר אתם. לאחר הפגישה שבה נחתם הסכם השכירות בין החברה לבעלי הנכס, ביקשו המתווכים שוב לחתום על הסכם התיווך, אך אז השיב כץ כי אינו מתכוון לשלם את העמלה המוסכמת, ואמר כי הוא מוכן לשלם סכום של 30 אלף שקל בלבד. גם בתשובתו בכתב למתווכים השיב מנהל הכספים כי הוא דוחה את הדרישה לתשלום העמלה המוסכמת וטען כי הגיע לנכס באופן עצמאי ולא על ידם. כאמור, יחד עם התביעה הוגשה גם בקשת עיקול בה טענו המתווכים כי מכיוון שמדובר בחברת סטארט־אפ יש חשש רציני כי בבוא היום, כשיינתן לטובתם פסק דין, לא יהיה בידי החברה כספים, וייתכן שכבר לא תהייה קיימת.
מטעם לוגס הירו לא נמסרה תגובה.