$
חסויות וזכויות שידור

פיפ"א מחפשת ספונסר למערכת השיפוט בווידאו

מערכת הווידאו לסיוע שופטי כדורגל (VAR) עומדת להיות מופעלת בגביע העולם של פיפ"א בפעם הראשונה ברוסיה השנה, ופיפ"א כבר נמצאת בשיחות עם ספונסרים פוטנציאלים ליוזמה

שירות כלכליסט 12:2724.01.18

מערכת הווידאו לסיוע שופטי כדורגל (VAR) עומדת להיות מופעלת בגביע העולם של פיפ"א בפעם הראשונה ברוסיה השנה, ופיפ"א כבר נמצאת בשיחות עם ספונסרים פוטנציאלים ליוזמה.

 

מערכות VAR שימשו בגביע הקונפדרציות ב-2017 ברוסיה וכן בגביע פיפ"א לקבוצות שנערך ב-2017 באיחוד האמירויות. מערכות VAR שימשו בגביע הקונפדרציות ב-2017 ברוסיה וכן בגביע פיפ"א לקבוצות שנערך ב-2017 באיחוד האמירויות. צילום: איי אף פי

 

ההתפתחות מגיעה אחרי הפגישה השנתית של דירקטוריון התאחדות הכדורגל העולמי (IFAB), הגוף המחוקק של הענף, במטה פיפ"א בציריך.

 

פיפ"א הודיעה שה-IFAB מעודד מ"התוצאות החיוביות והיסודיות" של ניסוי ה-VAR, והסכימה שהצעה להבטחת עקביות בשימוש ב-VAR תוגש לאישור הוועידה השנתית של ה-IFAB בשווייץ.

 

VAR שימש בפעם הראשונה במשחק מועדונים אנגלי רשמי מוקדם יותר החודש, במשחק שבו קבוצת ברייטון ניצחה את קריסטל פאלאס 2-1 בסיבוב השלישי של גביע אנגליה.

 

בחודש שעבר נודע שהליגה הצרפתית הראשונה עומדת להצטרף לליגות אירופאיות בכירות אחרות שכבר אימצו את מערכת ה-VAR, לאחר שהתאחדות הכדורגל הצרפתית אישרה את המערכת לשימוש מלא החל מעונת 2018/19.

 

מערכת ה-VAR מיועדת לעזור להכריע במקרים שנויים במחלוקת כמו אישור שערים ומתן פנדלים, הוצאת כרטיסים אדומים ומקרים של בלבול בזהות השחקנים. החלטת ההתאחדות הצרפתית הגיעה לאחר שנשיא ההתאחדות הספרדית חאבייר טבאס אישר בנובמבר שהליגה הספרדית הראשונה תאמץ את מערכת ה-VAR החל מעונת 2018/19. הטכנולוגיה כבר משמשת בבונדסליגה הגרמנית, בליגה האיטלקית הראשונה, בליגה הפורטוגזית הראשונה, ובליגת ה-MLS האמריקנית.

 

לצורך שימוש במערכת, נוכח במשחקים שופט חמישי שבודק את הווידאו לפני שהשופט הראשי מגיע להחלטה סופית. מערכות VAR שימשו בגביע הקונפדרציות ב-2017 ברוסיה וכן בגביע פיפ"א לקבוצות שנערך ב-2017 באיחוד האמירויות.

 

השימוש ב-VAR יכול להביא לעיכובים במשחקים ברוסיה בעוד ההילוכים החוזרים נבדקים, מה שיאפשר לפיפ"א להעלות את אותם קטעי וידאו לפיד השידור הגלובלי.

 

פגישת העסקים של פיפ"א הפגישה בין מומחים טכניים של ה-IFAB, מומחי שיפוט, וחוקרים מאוניברסיטת לובן בבלגיה, אשר חקרו את השימוש במערכת ב-804 משחקים שנערכו במסגרת 20 מסגרות שונות. "הגענו למסקנה שאין צורך בבדיקות נוספות," כך אמר יוהנס הולצמולר, האחראי על חדשנות טכנולוגית בפיפ"א.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x