ראיון כלכליסט
הרצל עוזר: "אנחנו מסוגלים לעצור כל התקפת סייבר"
מייסד Cyber 2.0, שניהל בעבר את hot, קרליין ואחרות, משוכנע שביכולתו להגן באופן מוחלט על רשתות ארגוניות; בראיון ל"כלכליסט" סיפר על המוצר של הסטארט-אפ שהקים, על קשיי ארגונים בהטמעת מערכות חדשות ועוד
"אנחנו מסוגלים לעצור כל התקפת סייבר", אמר ל"כלכליסט" הרצל עוזר, אחד ממייסדי ומנכ"ל חברת Cyber 2.0 ואחד מהמנכ"לים הוותיקים בתעשיה הישראלית.
- יותר מדי סייבר: ירידה באקזיטים בתחום אבטחת המידע
- חברת VDOO גייסה 13 מיליון דולר
- חברת UST Global קונה את BISEC מחולון בכ-20 מיליון שקל
עוזר היה בעברו מנכ"ל חברת hot (וגם כיהן כיו"ר שלה), מנכ"ל קרליין, מנכ"ל נשר ועוד; בשנתיים האחרונות עבר לעולם הסייבר לאחר שהתחבר ליזם ארז קפלן - וביחד הקימו את Cyber 2.0. "לארז יש הרבה רעיונות" סיפר. "ברגע ששמעתי על הרעיון הזה אמרתי לו תשכח מהכל ובוא נתמקד בזה". החברה שהקימו השניים ב-2015 מנסה לתת פיתרון שאף אחד לא מעז כיום להבטיח: מניעת כל מתקפות הסייבר בתוך הארגון.
אחד האתגרים הגדולים שעומדים בפני תוכנות האבטחה הוא התפשטות נוזקות בתוך הרשת הארגונית, וחוסר היכולת לנטר את פעילותן ואת הנזקים שהן עושות. עוזר טען שהתוכנה של Cyber 2.0 פשוט עוצרת את המתקפה עוד לפני שהיא מתחילה להתפשט: "בשלב הראשון המערכת שלנו ממפה את המחשב ורואה מה יש עליו, מה הוא מוציא ומה פעיל. בשלב השני אנחנו בודקים את כל הפקודות שמוציא המחשב ורואים אם הן לגיטימיות. מרבית התוכנות יודעות להתחפש לפקודות לגיטימיות ובכך לעקוף את מערכות הסייבר המוכרות. המערכות שלנו משרשרת לאחור את ההיסטוריה של הפקוד, מזהה במהירות האם זו פקודה חוקית ואם אינה כזו - מונעת ממנה לעבור הלאה".
"היתה סקפטיות מטורפת כאשר פנינו לארגונים ואמרנו להם שאנחנו יכולים לעצור כל מתקפה שנכנסת לתוך הארגון", סיפר. "ההנחה היא שכיום כל הארגונים נגועים, והדרך היחידה היא למנוע מהתוקף להתפשט בתוך הארגון", אמר עוזר. "הייחוד של המערכת שלנו בכך שהיא לא רק מונעת מתקפות מוכרות אלא יודעת לחסום כל מתקפה חדשה, בין אם זה מתקפת כופר, תוכנות זדוניות ואחרות".
הרבה מערכות, הרבה התרעות שווא
עוזר הסביר את מבנה עבודת המוצר: "התוכנה שלנו עובדת בשני מישורים: זיהוי וחסימה. בשלב הראשון התוכנה מזהה את התוכנות הזדוניות ובשלב השני מפעילה חסימה מוחלטת של האפשרות שלהן לזלוג לתוך הארגון", הסביר עוזר. לדבריו, התוכנה מתמקדת בעצירת התפשטות המתקפה ברשת הארגונית, על ידי "שימוש באזור שהוא התווך שבין המחשבים".
עוזר, שעבד בארגונים גדולים רבים, מבין שלחברות קשה מאוד להטמיע מערכות סייבר חדשות. "ארגונים נאלצים להתמודד עם הרבה מערכות והרבה התרעות שווא. החלטנו להציע להרבה ארגונים שלא מאמינים ליכולות שלנו להטמיע רק חלק קטן מהמערכת ולראות את ההשפעה שלה במשך מספר שבועות. במרבית המקומות שהשתמשו בנו באופן מוגבל, החלו להגדיל אותו משמעותית".
חברת Cyber 2.0 מעסיקה 18 עובדים בת"א ומתכננת להתרחב בקרוב לארה"ב. היא רשמה מספר פטנטים על פיתוחיה, ופטנטים נוספים נמצאים בתהליכי רישום. בין לקוחות החברה נמנים העיתון ג'רוזלם פוסט, חברת המחשבים NEC, בזק בינלאומי ועוד.