ביהמ"ש הוציא צו ביניים נגד תוכנית המתאר של הוד השרון
תוכנית המתאר שאושרה בסוף יולי האחרון בוועדה המחוזית, כוללת הרחבה משמעותית לעיר של כ-27 אלף יח"ד, לצד תוספת של שטחי תעסוקה ומסחר. תושבי העיר טענו בעתירתם כי "תוכנית המתאר העירונית משלשת את העיר ללא פתרונות תחבורה"
סגנית נשיא בית המשפט המחוזי מרכז, השופטת ורדה מרוז, הוציאה היום (א') צו ביניים שעוצר את האישור הסופי של תוכנית המתאר להוד השרון, זאת בעקבות עתירת תושבי העיר. "ניתן בזאת צו ביניים לפיו אין לפרסם את תוכנית המתאר הכוללנית של הוד השרון עד להחלטה בעתירה", כתבה השופטת.
- תושבי הוד השרון נגד תוכנית המתאר העירונית: "משלשת את העיר ללא פתרונות תחבורה"
- מתחם נוסף בפרשת השחיתות: "בית הנערה" בהוד השרון
- תושבי הוד השרון הגישו ערעור על תוכנית המתאר העירונית
תוכנית המתאר שאושרה בסוף חודש יולי האחרון כוללת הרחבה משמעותית לעיר של כ-27 אלף יח"ד, לצד תוספת של שטחי תעסוקה ומסחר. התוכנית צופה גידול של 150 אלף תושבים באוכלוסיית העיר בשנים הקרובות. לתוכנית המתאר הוגשו לא פחות מ-1830 התנגדויות של תושבים ועל פי וועד הפעולה של תושבי הוד השרון רבות מהן לא נידונו בטענה ש"חזרו על עצמן".
כתוצאה מדחיית ההתנגדויות הגישו התושבים בקשת רשות לערעור וזו נדחתה. כתוצאה מכך הגישו כ-400 תושבים עתירה מנהלית באמצעות עוה"ד ענת בירן אפרת לרנר ואינה טל. התושבים ביקשו מבית המשפט לבטל את החלטת הוועדה המחוזית ולאפשר להם להגיש ערר על ההחלטה לאשר את התוכנית לוועדת המשנה לעררים של המועצה הארצית לתכנון ובנייה. "לאור הפגמים שנפלו בהליך שמיעת ההתנגדויות להחזיר את התוכנית לשלב שמיעת ההתנגדויות תוך מינוי חוקר והזמנת כל המתנגדים להציג את ההתנגדויות בפניו", נכתב. במקביל הגישו התושבים בקשה דחופה למתן צו ביניים שימנע מהוועדה המחוזית לפרסם את התוכנית עד לסיום ההליכים בעתירה - אשר התקבל כאמור.
התושבים טענו בעתירה כי "מפאת היקפה של התוכנית והשלכותיה על עתידה של עיר שלמה ותושביה ולאור העובדה שהוגשו לתוכנית 1830 התנגדויות של תושבים שרובן המכריע לא נידון, ההחלטה שלא לאפשר להם לערור למועצת הארצית לתכנון איננה סבירה. החלטת יו"ר הוועדה , אשר הלכה למעשה 'מאשררת' את החלטת הועדה המחוזית שבראשותה היא יושבת כיום, מרוקנת מתוכן את ההליך של בקשת רשות ערר למועצה הארצית".
"לבחון את שאלת המענה התחבורתי"
השופטת מרוז כתבה בהחלטתה כי יש צורך לבחון את שאלת המענה התחבורתי הניתן לעיר במסגרת התוכנית "במהלך הדיון התגבשה סוגיה אחת ברורה הנדרשת להכרעה וזאת מבלי להקל ראש ביתר הסוגיות, והיא שאלת המענה התחבורתי המצוי בלב תוכנית המתאר הכוללנית, האם די בו כדי לעהביר את השרביט בנושא התכנון המפורט לסמכות הוועדה המקומית כלשון תיקון 101 לחוק התכנון והבניה. מדובר בסוגיה בעלת משקל, הגם שאיני קובעת עמדה באשר להכרעתה, סופו של יום".
עוד ציינה מרוז כי "כך או כך בנסיבות אלו סבורני כי קמה תשתית מתאימה למתן צו ביניים עד למתן פסק דין בעתירה. ראוי לציין כי אישור התוכנית מתווה את גורלה של העיר לשנים רבות ועל כן עיכוב של חודשים ספורים אינו בעל משקל קריטי כפי שהוצג ע"י ב"כ המשיבים".
מעיריית הוד השרון נמסר בתגובה: "בתום הליך ארוך שנמשך למעלה מ-10 שנים ציין היום בית המשפט המחוזי בשבתו כבית משפט לעניינים מנהליים כי אין מקום להתערב בהליך שביצעה הוועדה המחוזית לאישור תוכנית המתאר לעיר הוד השרון וזאת בכפוף לרצונו לבחון את העניין התחבורתי טרם מתן הכרעה בעתירה. בית המשפט ביקש מהמדינה להתייחס להיבטים תחבורתיים בתוכנית, דבר אשר תואם את עמדתה של עיריית הוד השרון, כפי שהוצגה בפני הוועדה המחוזית עוד בחודש יולי 2017 ובמסגרתה ביקשה הוועדה המקומית של העיר את הוספתן של התניות תחבורתיות ליישומה של התוכנית, בקשה אשר נדחתה על ידי הוועדה המחוזית. עוד ביקש בית המשפט ממדינת ישראל המייצגת את הוועדה המחוזית להשלים את טיעוניה בתוך 14 יום ולאחר מכן יוכלו העותרים להגיב. תוכנית המתאר צפויה לקבל את אישור הוועדה המחוזית ותתפרסם ברשומות לאחר סיום הדיון והחלטת בית המשפט בנושא התחבורה".