$
דו"ח טכנולוגי

סנודן? מי זה סנודן? ה-NSA תקבל אישור לשוב ולרגל אחר כל העולם

סוכנות המודיעין האמריקאית הצליחה לשכנע את ממשל טראמפ לתת לה כוחות מוגזמים, טלגרם מתכננת הנפקת ICO לא שגרתית, מפיצי תוכן מזויף כועסים על גוגל ומישהו התחיל להזריק ארנקי ביטקוין אל תוך גוף האדם

יוסי גורביץ 15:1017.01.18
אנחנו מפחדים, קחו עוד כוח

 

החשיפות של אדוארד סנודן טלטלו את ה-NSA כמו פצצה: הם חשפו את העובדה שסוכנות הריגול החזקה בעולם אוספת את המידע של כולנו, וגם את של אזרחיה. המידע על כך שה-NSA שותה מידע של אמריקאים בלי צו משפטי, באופן שהופך את האיסור על חיפוש ללא צו לבדיחה, גרם זעזוע כבד. ועתה, נראה שהוא עבר: הסוכנות צפויה לקבל אישור לחזור ולרגל אחר כל העולם.

 

עד כה, לא הוכח שתכנית האיסוף המסיבית של ה-NSA מנעה ולו פיגוע אחד. תסמכו עליה שאם היה אירוע כזה, היא כבר היתה רצה מבמה לבמה כדי להציג אותו. למעשה, יש יותר סימנים לכך שהסוכנות נחנקת מכמויות המידע העצומות שהיא אוספת ומתקשה למצוא את האות בכל הרעש.

 

 

הפגנת תמיכה בסנודן, מלפני שנתיים הפגנת תמיכה בסנודן, מלפני שנתיים איור: גטי אימג'ס

 

 

למרות מאמץ ניכר של קואליציית דמוקרטים ורפובליקנים, שהבינו שהמצב שכמה פקידים וגנרלים מחזיקים בכל המידע על כולם ללא שום פיקוח, הסוכנות צפויה לקבל את האישור לה ייחלה; הסנאט האמריקאי סיים את הדיון בחוק ה-NSA החדש, שיחזיר לה את כל הסמכויות שלה לשש שנים. מאחר וההצבעה על סיום הדיון מצריכה 60 קולות, ההנחה הסבירה היא שיהיו גם 51 קולות שיאשרו את החוק עצמו.

  

הסוכנות, כמובן, טוענת שהמטרה שלה היא הגנה על אזרחי ארה"ב ושבלעדיה יהיו אסונות כבדים. עצם הטענה הזו, ללא כל גיבוי, מספיקה - והסיבה פשוטה: כולנו משחקים ברולטה רוסית. מתישהו יגיע תורו של הכדור השישי. יהיה פיגוע שיצליח. כשזה יקרה, אף סנאטור לא רוצה להיות זה שיואשם שהוא לא עשה הכל למען הבטחון. זאת, למרות שגם בפיגוע הבא (ובזה שאחריו, ובזה שאחריו) הריגול הממשלתי הנרחב לא יתרום דבר. זה לא משנה, כי תמיד אפשר יהיה לטעון שיש מידע אבל הוא חסוי.

 

וככה דמוקרטיות מתות. כשנותנים לפחד לגבור על שיקול הדעת. איך אמר את זה בנג'מין פרנקלין, כשנשאל אחרי ועידת החוקה מה יהיה טיב המשטר בארה"ב? "רפובליקה, אם תוכלו לשמור עליה".

 

המטבע של טלגרם יהוון את הרצון לפרטיות

 

טלגרם, שירות המסרונים המוצפן הפופולרי (כמעט 200 מיליון משתמשים) מתכוון לצאת בקרוב להנפקת ICO. בניגוד להנפקת ה-ICO המקובלת, שהיא סוג של מזימת פונזי, טלגרם מתכוונת להשתמש בהנפקה שלה כאמצעי להזניק את עצמה ואת שירותי הפרטיות קדימה. אם זה יקרה, כמובן, זו שאלה אחרת.

 

המטרה של טלגרם שאפתנית למדי: גיוס של 1.2 מיליארד דולר בשני סבבים, כשהראשון מיועד למשקיעים שכבר השקיעו בה והשני לשאר הציבור. המטבע שלה, TON, לא יהיה נגזרת של מטבע קיים כמו את'ריום אלא מטבע עצמאי.

 

אפליקציית טלגרם אפליקציית טלגרם צילום: יצרן

 

 

המטרה של גיוס הכספים היא בניית שורה של שירותים מבוזרים, כמו שירותי אחסון קבצים מבוזרים, שרת פרוקסי שיאפשר VPN ושירותים דמויי TOR ועוד. ההנחה של טלגרם היא שיש הרבה אנשים שמעוניינים בשירותים כאלה, שיש בשירותים האלה כסף - ושהיא תוכל להתמודד עם האתגרים הטכנולוגיים של בלוקצ'יין במקום שבו שירותים אחרים התרסקו. בתור התחלה, היא תצטרך להפוך את הבלוקצ'יין למשהו שמתפקד להרבה מאוד משתמשים בו זמנית. החברה טוענת שיש לה פתרון, ועד כה הרקורד שלה חיובי למדי. נעקוב בעניין.

  

כדאי שתביטו במראה  

 

שורה של אתרי ימין קיצוני תקפו את גוגל; הם גילו שכשמחפשים אותם במנוע החיפוש, מקבלים את התוצאות ביחד עם אזהרה שמדובר בכלי תקשורת בלתי אמינים בעליל. אתרי השמרנים, ביניהם Daily Caller, טענו שגוגל לא טרחה להפעיל את אותה השיטה על אתר הקונספירציה Infowar, ושהיא טעתה ביחס לאחד האייטמים שלהם: הטענות השקריות שהיא ייחסה להם נאמרו בפועל על ידי אחד, דונלד טראמפ, והם בסך הכל ציטטו אותו.

 

לקח לגוגל זמן להגיב, אבל התגובה שלה ראויה ומעניינת: קודם כל, מסרה שלא היא עורכת את הבדיקה אלא אתר חיצוני שבודק אתרי חדשות. שנית, האתר הזה עובר גם על אתרים ליברליים, בין השאר הניו יורק טיימס, והסיבה שהוא מסמן אתרים שמרניים כבלתי אמינים פשוטה למדי.

 

חישבו לפני שאתם מגגלים את עצמכם חישבו לפני שאתם מגגלים את עצמכם צילום: רויטרס

 

 

האתר שבודק את העובדות, פוליטיפקט, עבר על 2,563 סיפורים של הניו יורק טיימס. העיתון מפרסם 150 מאמרים בכל יום, 250 בימי ראשון ועוד כמה עשרות פוסטים בבלוג שלו; הדיילי קולר מפרסם 74 מאמרים ביום, ושיעור הפרסומים השגויים שלו מרקיע שחקים.

  

גוגל, בקצרה, לא אחראית לתוצאות הבדיקות. השאלה, אם כן, היא מדוע בכלל היא נותנת ציונים לאתרי תוכן; זו שאלה שלא בטוח שיש עליה תשובה טובה.

 

קצרצרים

 

1. אחת הבעיות עם מטבעות וירטואליים היא שקל מדי לגנוב אותם. שיעור הבורסות שהתמוטטו בשל פריצות מרשים במיוחד, וכל כמה ימים יש דיווחים על מישהו שהפסיד המון אוויר חם כי מישהו אחר שאב אוצר קריפטו מהחשבון שלו. בגלל שאנחנו חיים בעולם מטומטם למדי, הגה מישהו דרך יצירתית לאבטחת ארנקי המטבעות הללו: הוא יוזרק ישירות לזרוע שלך, כך שמי שירצה לגנוב אותו יצטרך, פשוטו כמשמעו, לפשוט את עורך. כמובן, אי אפשר בפועל לבצע עסקאות במטבעות הללו, כך שאתה תהפוך לארנק מהלך של מטבע ספוקלטיבי. מה כבר יכול להשתבש?

 

 

שתל תת עורי שתל תת עורי צילום: Three Square Market

 

 

 

2. תנאי העבודה של עובדי הקבלן של אפל בסין שוב עולים לכותרות, אחרי כמה שנים של שקט: ארגוני זכויות עובדים בסין תיעדו שורה של מקרים שבהם היצרנים האמיתיים של האייפון נחשפו לרעשים קשים ללא הגנה, וגרוע מכך - נאלצו לשאוף אדים רעילים ללא הגנה מספקת. בסין נוהגים לגייס את האוכלוסיה העניה ביותר כדי לעבוד בתפקידים האלה. בשנים האחרונות, ייאמר לזכות אפל, היא עשתה הרבה כדי לצמצם את ההתעללות בעובדים שלה, במיוחד אחרי שורת ההתאבדויות של עובדי פוקסקון ב-2010. אפל אמרה שהיא בדקה את הנושא אבל לא מצאה סימנים לכך שהנהלים שלה (שכאמור הוקשחו) הופרו. המניות של החברה הרלוונטית בירידה.

 

 

 

3. יש אפליקציית פורנו במציאות מדומה, SinVR שמה, שהכילה פונקציה בשם downloadallcustomers. הפלא ופלא: זה בדיוק מה שאיזה האקר עשה, ועכשיו המידע של כל הלקוחות נמצא בידיו. בחברה התנצלו על התקלה באמצעות משחק מילים מביך כמעט כמו הפריצה, משהו ש-19,000 הלקוחות כנראה לא יעריכו.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x