$
מט"ח וסחורות

היורו היציג קפץ ב-1.3% ל-4.17 שקלים: "התחזקות היורו מוגזמת"

הדולר ירד ב-0.4% ושערו היציג נקבע על 3.4 שקלים. כלכלן: "העלייה של המטבע האירופי הלכה מעט רחוק מדי, והדבר צפוי להשפיע על מדיניות הבנק המרכזיי"

מיקי גרינפלד 15:3815.01.18

הדולר המשיך את מסע ההיחלשות שהחל לפני כחודש מול השקל, והיום (ב') הוא ירד ב-0.4% ושערו היציג נקבע על 3.40 שקלים - שפל של 7 שנים. היורו קפץ ב-1.3% והשער היציג נקבע על 4.17 שקלים ליורו.  

בשווקים העולמיים עולה היורו ב-0.7% ונסחר ב-1.226 דולר, הליש"ט עולה ב-0.2% ל-1.375 דולר; במקביל ביפן נחלש המטבע האמריקאי מול מקבילו המקומי - הדולר יורד ב-0.2% ל-110.8 דולר.

 

"מתחילת השנה הואצה מגמת התחזקות השקל בעיקר מול הדולר אבל גם מול סל המטבעות ונראה כי בנק ישראל צפוי בזמן הקרוב לעלות מדרגה בבכל הקשור להתערבות במסחר במט"ח. הודעת הריבית ותחזיות המקרו העדכניות של בנק ישראל הוסיפו מעט מידע חדש. בתנאים הנוכחיים המדיניות המוניטארית המרחיבה צפויה להימשך ולתמוך בביצועים עודפים בשוק האג"ח הממשלתי המקומי", אמר אתמול דודי רזניק, מנהל מחקר מאקרו בלאומי שוקי הון.

 

לדברי דרור גילאון ואורנן סולומון, הכלכלן הראשי באזימוט ומנהל ההשקעות הראשי של החברה, ההתחזקות של השקל מול הדולר למרות פער הריביות ההולך ומתרחב בין ישראל לארה"ב היא מפתיעה למדי (מאז תחילת השנה איבד הדולר כ־1.65% מול השקל ושער החליפין האפקטיבי נחלש בכ־1%). מבחינת משקיעי האג"ח, יש לייסוף של השקל שתי משמעויות עיקריות: אינפלציה נמוכה יותר ודחייה במועד העלאת הריבית. בשני המקרים מדובר בגורמים שתומכים באג"ח הארוכות ובאפיק השקלי. זוהי כנראה הסיבה המרכזית שהתשואות בישראל נשארו יציבות יחסית בזמן שבעולם הן עלו מדרגה", אומרים גילאון וסולומון.

 

אשר להתרחשויות בשוק העולמי, אומר הבוקר מסאפומי ימאומטו (Masafumi Yamamoto), אסטרטג המט"ח הראשי ב-Mizuho Securities, שהעלייה של המטבע האירופי הלכה מעט רחוק מדי, והדבר צפוי להשפיע על מדיניות הבנק המרכזי: "התחזקות היורו מוגזמת והיא צפויה לעכב מהלך של נורמליזציה במדיניות הריבית של הבנק האירופי", אמר ימאומטו (הדברים מובאים ב-CNBC).

  

 צילום: בלומברג

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x