$
משפט

ה-FBI חקר בישראל את יוסי הרצוג, בעלי יוקום, בחשד לתרמית משקיעים

החוקרים האמריקאים מלווים בחוקרי להב 433, עיכבו בשבוע שעבר לחקירה את בעל השליטה בחברה לשירותים לזירות סוחר בתחום האופציות הבינאריות, במסגרת חקירה הקשורה ליוקום בארה"ב, שם נעצרה בספטמבר המנכ"לית לי אלבז

תומר גנון וזוהר שחר לוי 12:4514.01.18

יוסי הרצוג, מייסד ובעל השליטה ביוקום מקיסריה  חברה מספקת שירותים לזירות סוחר הפועלות בתחום האופציות הבינאריות, נחקר בשבוע שעבר בישראל על ידי חוקרי FBI. הרצוג עוכב על ידי חוקרים מלהב 433 שסייעו לחוקרי ה-FBI לאור בקשה לסיוע משפטי שהגיש משרד המשפטים האמריקאי (DOJ). הוא שוחרר בתום החקירה לביתו.

 

 

 

יוקום תקשורת מעסיקה עשרות עובדים. השירותים שהיא מספקת הם ברחבי העולם וכוללים פרסום, שיווק, מכירות ותמיכה. החברה מפעילה בישראל מרכזי שירות לחברות לגיוס לקוחות - CALL סנטר.

 

אופציות בינאריות הן מכשיר פיננסי שלמעשה מאפשר להמר על מגמה של נייר ערך, סחורה, מטבע חוץ וכדומה, בתוך זמן נתון. כך למשל, יכול המשקיע להמר על עלייה בשער הדולר בין שעה 08.00 בבוקר ל-14.00 בצהריים. אם הוא טעה, הוא מפסיד את ההימור. אם צדק, הוא מרוויח.

  

במקביל הגיעו חוקרי ה-FBI למשרדי חברת "ספוט אופשן" מרממת גן, המפתחת תוכנות לאופציות בינאריות, ואספו מסמכים הקשורים לחקירה.

FBI. החוקרים הגיעו לישראל FBI. החוקרים הגיעו לישראל צילום: שאטרסטוק

 

הרצוג, כלכלן בהשכלתו תושב זכרון יעקב, הקים את יוקום לפני 17 שנה. הוא נחקר במסגרת פרשה של מרמת משקיעים שה-FBI חוקר בארה"ב, ובמרכזה יוקום. במסגרת זו  הרשויות בארה"ב עצרו בחודש ספטמבר החולף את מנכ"לית יוקום, לי אלבז. אלבז נעצרה כשנחתה בנמל התעופה קנדי בניו יורק בטיסה מישראל. היא שוחררה למעצר בית אצל דודתה שמתגוררת בארה"ב בתמורה לערבות של 1.8 מיליון דולר.

 

 

לפי בקשת המעצר שהוגשה נגדה, אלבז, שנודעה גם בשם לנה גרין, מואשמת הונאה באמצעות מחשב ובקשירת קשר לביצוע הונאה באמצעות מחשב. הבולשת הפדראלית האמריקאית (FBI) מציינת כי בתפקידה כמנכ"לית יוקום, היתה אלבז אחראית לפיתוי לקוחות של שתי חברות-בנות, BigOption ו-BinaryBook, להשקיע באופציות בינאריות – פעילות אסורה על פי רוב בארה"ב. משרדי שתי החברות ישבו לכאורה באותו הבניין בקיסריה.

 

ה-FBI עצר את אלבז לאחר חקירה שנפתחה בעקבות תלונות נגד שתי החברות מצד אמריקאים שהשקיעו באופציות הבינאריות והפסידו מיליוני דולרים. בבקשה מוזכרים כמה תיאורי מקרה של ההונאה לכאורה. לפי אחת התלונות, אזרחית אמריקאית השקיעה 45 אלף דולר ב-BinaryBook, לאחר שאחד מסוכני המכירות של החברה אמר לה שהוא הרוויח ללקוחותיו מיליוני דולרים באמצעות השקעה באופציות בינאריות, עם שיעורי הצלחה של 85%-90%. בשלב מסויים הסכום בחשבון שפתחה המשקיעה אכן גדל ל-92 אלף דולר, אבל לאחר מכן היא צברה הפסדים של 60 אלף דולר. כשהיא ניסתה לסגור את החשבון, סירב הסוכן להחזיר לה את הכסף שנשאר שם באמתלות שונות.

 

בבקשה מוזכרת גם החברה הישראלית SpotOption, שמספקת פלטפורמות מסחר באופציות בינאריות. ה-FBI מציין שהחברה ישראלית אף שהיא שפרטי הקשר באתר האינטרנט שלה מפנים למשרדים בקפריסין, בריטניה והונג קונג. עבור השירותים שמספקת SpotOption לחברות סחר באופציות בינאריות, היא גובה עמלה מהכנסותיהן.

 

 

 צילום: NPR

 

נציין כי לפני כשלושה שבועות יוקום והרצוג עתרו לבג"ץ, באמצעות משרד ברנע ושות', נגד החוק שיזמה רשות ני"ע ועתיד לאסור כל פעילות עקיפה וישירה הקשורה במכשיר הפיננסי אופציות בינאריות מישראל.

 

מהמשטרה נמסר: "חוקרי FBI מלווים בחוקרים מיחידת להב 433 הגיעו לפני מספר ימים למשרדי החברה בר"ג ולקחו מסמכים, זאת כסיוע לחקירה זרה שלא מתנהלת בישראל".

 

תגובת יוסי הרצוג

 

עוה"ד גלעד ברון, חיים לוי והגר נגלר המייצגים את יוסי הרצוג מסרו: "חברת יוקום היא חברה מובילה בתחום שפעלה ונוהלה בהתאם לדין. חקירתו, בשבוע שעבר, של בעלי החברה, יוסי הרצוג, מהווה חלק מחיקור דין שמתבצע ונוגע לפעילות הענף כולו. הרצוג מוחה על מעצרה של לי אלבז בארה"ב. מאז מעצרה, עושה הרצוג את כל מה שניתן בכדי להביא לשחרורה, כולל העברת חומר שנידרש ע"י באי כוחה של אלבז בארה"ב, בניסיון להוכיח שהמדובר במעצר שווא. כך עשה הוא גם כאשר נקרא לחקירה במסגרת אותו חיקור דין שהתבצע בארץ, שיתף פעולה באופן מלא ואף שמח על ההזדמנות שניתנה לו על מנת לתאר את אופן הפעילות ואת עמדתו, לרבות בכל הנוגע לטענות שהועלו".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x