מליאת רשות ני"ע אישרה הסדר רישום כפול בסינגפור, הונג קונג וטורונטו
המליאה אישרה את הצעת יו"ר הרשות האוזר להרחיב את ההסדר שמאפשר לחברות הנסחרות בניו יורק ובלונדון להירשם למסחר בישראל - בהתבסס על הדיווחים לבורסה הזרה; ההסדר כפוף לאישור ועדת הכספים ושר האוצר
חצי שנה לאחר שהצהיר על כוונותיו, מליאת רשות ניירות ערך אישרה את הצעת יו"ר הרשות שמואל האוזר להרחיב את הסדר הרישום הכפול כך שיכלול שלוש בורסות נוספות: סינגפור, הונג קונג וטורונטו. כניסת ההצעה לתוקף כפופה לאישור שר האוצר וועדת הכספים של הכנסת.
- האוזר סולל את דרכן של גוגל ופייסבוק לת"א
- רשות ניירות ערך תשתף פעולה עם בורסות בריטניה וגרמניה להקלת רישום כפול
- האוזר בתחזית אופטימית: "מגמת העלייה בהנפקות בת"א צפויה להתחזק"
הסדר הרישום הכפול מאפשר לחברות הנסחרות בבורסות מסוימות בחו"ל להירשם למסחר גם בישראל, בהתבסס על דיווחיהן לפי הדין הזר החל עליהן, במקום לפי הדין בישראל.
על רקע התעניינות הולכת וגוברת של חברות ישראליות ברישום למסחר בהונג קונג, בסינגפור ובטורונטו, סגל רשות ני"ע ערך פגישות עם נציגי הבורסות, רגולטורים וגורמים בכירים נוספים בשלוש מדינות אלו, על מנת להבטיח כי רמת הרגולציה בהן אינה נופלת מזו של בורסות הרישום הכפול הקיימות.
הוספת הבורסות החדשות להסדר צפויה לאפשר לחברות ישראליות שיירשמו בעתיד למסחר בשווקים הללו, לשוב למסחר בבורסה בתל אביב בדרך של רישום כפול. כן יאפשר המהלך לחברות לא ישראליות שכבר רשומות למסחר בשווקים אלה להירשם למסחר גם בבורסה בתל אביב.
נכון להיום נסחרות במסגרת הסדר הרישום הכפול כ-60 חברות דואליות אשר לצד המסחר בבורסה בתל אביב , נסחרות גם בבורסות בניו יורק או לונדון. החברות הללו מהוות בשנים האחרונות בין 40% ל-60% משווי השוק של הבורסה בתל אביב , ולמעלה מ-50% משוויו של מדד ת"א 35. רוב החברות הדואליות לא נסחרו בבורסה בתל אביב לפני הסדר הרישום הכפול, והגיעו להיסחר בה בעקבותיו.
"הבורסה בתל אביב כבר אינה מונופול ואנחנו חייבים לאפשר לה להתחרות ביעילות עם בורסות אחרות", אמר האוזר. "אלה שווקים שרמת הרגולציה בהם בסטנדרטים גבוהים כמו בישראל, והרישום הכפול יכול לתרום לעידוד המסחר בבורסה בתל אביב".