העליון הציל חייבת מביטול פשיטת רגל, ובקרוב היא תזכה בפטור
המחוזי ביטל את ההליך אך החייבת ערערה לעליון וניצלה בעור שיניה. לאחרונה אושרה לה תוכנית פירעון בהתאם להנחיות שופטי העליון – מה שיאפשר לה לקבל פטור בקרוב
שנתיים אחרי שבית המשפט המחוזי בתל אביב החליט לבטל הליך פשיטת רגל של חייבת עם חצי מיליון שקל חובות עקב התנהלותה הקלוקלת, העליון הורה שההליך ימשיך ותגובש תוכנית פירעון סבירה. לאחרונה, השופטת נועה גרוסמן אישרה את התוכנית שהציע הנאמן, לפיה החייבת תזכה בפטור מחובותיה אם בתוך 3 שנים תכניס לקופה 10,800 שקל בלבד.
הליך פשיטת הרגל של החייבת (60) מתנהל לא פחות מ-14 שנים עקב חובות של כחצי מיליון שקל אליהם נקלעה לאחר שהעסק שלה התמוטט. לפני כשנתיים התקבלה החלטה להוציאה מההליך בגין התנהלות בעייתית, כאשר בין היתר היא לא עמדה בתשלומים החודשיים שהוטלו עליה וצברה חוב פיגורים של כ-51 אלף שקל, הסתירה נכסים שקיבלה בירושה ולא הגישה דו"חות תקינים לנאמן.
אך החייבת ערערה על החלטה זו ובפברואר שעבר שופטי העליון - המשנה לנשיאה דאז אליקים רובינשטיין, סלים ג'ובראן וחנן מלצר - חסו עליה והורו למחוזי ולנאמן להתעלם מהתנהלותה הקלוקלת בעבר ולבחון את התנהלותה מהיום והלאה. השופטים הורו לנאמן לנסות להביא לסיום ההליכים בעניינה על ידי קביעת תשלומים ש"אינם בשמיים", ולחייבת הם המליצו "לחשב מסלול" ולהתחיל לשתף פעולה.
בהתאם לפסיקה זו הנאמן גיבש מתווה שלפיו צו התשלומים שלה יופחת רטרואקטיבית מ-1,000 שקל בחודש ל-300 שקל בחודש בלבד, והיא תתחייב להגיש את כל המסמכים והדו"חות הדרושים. כונס הנכסים הרשמי הסכים למתווה ובמאי השנה השופטת גרוסמן אישרה אותו, אולם ביקשה לשמוע גם את עמדת הנושים.
מתנהגת למופת
בדיון שהתקיים בתחילת החודש הנוכחי (דצמבר) הודיע אחד מהנושים שהוא מתנגד למתווה. הוא טען כי אי אפשר להתעלם מהתנהלותה חסרת תום הלב של החייבת בעבר, ודרש שהנאמן ישכור חוקר פרטי על חשבון קופת הנושים שיתחקה אחר נכסים שהחייבת מסתירה לטענתו.
אך הנאמן ציין כי לחייבת אין נכסים שיכולים להועיל לקופת הנשייה וכי טענות הנושה המתנגד שייכות להתנהלותה בעבר, בעוד שבית המשפט העליון ביקש להתמקד בעתיד. בהקשר זה הנאמן עדכן כי מאז שניתנה ההחלטה בעליון החייבת מתנהגת למופת – מגישה דו"חות ללא רבב ועומדת בתשלומים החודשיים.
השופטת גרוסמן הסכימה עמו וסברה כי בקשת הנושה למינוי חוקר מוגזמת ונטולת אסמכתאות, וכי עלות חוקר כזה תדלל את הכספים המעטים שנמצאים בקופה.
לסיכום, השופטת ציינה כי לחייבת – אישה מבוגרת וחולה, המתגוררת עם אמה הקשישה בשכירות – אין הכנסות או נכסים שיאפשרו גבייה משמעותית. השופטת ציינה כי מדובר באישה שנמצאת במצב נפשי לא פשוט ומתקיימת יחד עם אמה מכ-6,000 שקל חודש בלבד.
בנסיבות הללו, השופטת מצאה כי התמשכות ההליכים מהווה עינוי דין לכל הנוגעים בדבר – החייבת והנושים גם יחד – והגיעה העת לשים לכך קץ. היא
הודיעה כי לטעמה המתווה שהציע הנאמן הוא הפתרון הטוב ביותר במצבה של החייבת, ולפיכך קבעה כי אם היא תעמוד במשך 3 שנים בצו התשלומים הנוכחי (300 שקל) – היא תקבל צו הפטר.
• ב"כ החייבת: עו"ד גב' קדוש-זלצמן
• ב"כ הנושה : עו"ד נטר
• הנאמן: עו"ד רונן בצלאל
עו"ד גיא גולדפרב מייצג בהליכי פשיטת רגל
** הכותב לא ייצג בתיק
המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.
גולשים בסלולרי? לשירות מיידי מעורך דין הורידו את Get Lawyer
באדיבות אתר המשפט הישראלי "פסקדין"