מדריך כלכליסט
נגמר לכם המקום במחשב? כך תפנו את הכונן בלי להתאמץ או לשלם
ניסיתם להוריד ולשמור תמונה או סרט, והמחשב דיווח בחוצפתו שנגמר מרחב האחסון? יש מה לעשות; מדריך זה יראה היכן מסתתרים הקבצים ששכחתם שאפשר למחוק. כך מפנים מקום בקלות, גם ללא שליטה ברזי הטכנולוגיה
למה נגמר לי המקום בכונן?
כמשתמשים, אנחנו לא חושבים יותר מדי על החומרה במחשב ובצדק; עליה לעבוד עבורנו ותו לא. אבל לכל דגם יש כונן קשיח ועליו מרחב אחסון מוגבל. דגמים שנרכשו בחמש השנים האחרונות כוללים לרוב כוננים של 250 או 512 גיגה-בייט, ועד טרה-בייט; אצל המשתמש הממוצע, לוקח זמן רב למקום הזה להיגמר: את התמונות הוא מצלם, שולח ושומר בסלולרי, משחקים כבדים אינו מרבה להוריד ולרוב לא יימצאו אצלו תוכנות גדולות.
ואולם, ישראלים עדיין מכלים את מרחב האחסון, בשל השילוב בין חיבור אינטרנט מהיר למדי ואהבתם להורדת תוכן: שש עונות של משחקי הכס? קליק על הטורנט ותוך זמן קצר כל הסדרה אצלכם; האלבום החדש של זמר זה או אחר? "מלחמת הכוכבים" ב-4k? לוחצים, מורידים ונהנים. בשנים האחרונות חל זינוק בתפוצת שירותי סטרימינג למיניהם, אך ישראלים רבים עדיין מעדיפים להוריד בעצמם ולחסוך את עלות המנוי.
מה עושים עכשיו?
1. היפטרו מההורדות. היכנסו לתיקיית ההורדות (downloads) והציצו בה; תמצאו שם כל קובץ שאי פעם הורדתם דרך אתרים. ליחצו על הכפתור הימני של העכבר בחלון ההורדות, וביחרו ב-Properties. מיד תוכלו לראות כמה מקום תופסת התיקייה הזו. חדשות טובות: סביר להניח שלא מעט מהמרחב הזה יתפנה בקרוב.
2. הסתכלו על הקבצים: בין השאר תמצאו תמונות, מצגות מהעבודה ותוכניות התקנה (installer). אלו הן גרסאות של תוכנות שהורדתם, במצב מכווץ, לפני התקנתן על המחשב. כל תוכנה שהותקנה לא צריכה יותר את תוכנית ההתקנה, כך שעל המחשב שלכם נמצא לא מעט חומר שאפשר למחוק. איך מוחקים? פשוט מסמנים ולוחצים Shift+Delete; שיכחו מסל המחזור, הקובץ יימחק מיידית.
3. עכשיו אפשר להסתכל קצת על הספריות שבפנים; אם אתם מרבים להוריד סרטים וסדרות מטורנטים למיניהם, יתכן ששם תמצאו את התיקייה שלהם. אם לא, תוכלו לחפש אותה בשורת החיפוש של ווינדוס; פשוט כיתבו את שמות הסדרות שאתם נוהגים להוריד - ומיד תוכלו לראות לאן ירדו הקבצים.
4. מצאתם את ספריית הטורנטים? מצוין; זה הזמן לעשות לה ניקוי חגיגי. פשוט מיחקו כל קובץ מיותר. בטח יש שם לא מעט פרקים, עונות וסרטים שראיתם מאה פעם, ויכולים לעזוב את המחשב.
5. השלב הבא הוא לבקר בתיקיית התמונות; לא מעט משתמשים שומרים שם הררי תמונות, כשבפועל קל ונוח יותר להשאיר אותן בסלולרי או לאחסן אותן בענן. לכל משתמש גוגל יש מרחב אחסון של 15 גיגה-בייט בשירות הענן של החברה, כך שאפשר פשוט להיכנס אליו ולהעלות לשם תמונות שברצונכם לשמור.